محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842015545
روحانی متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیست/ سیاست خارجی ما فراتر از مناسبات سیاست داخلی است
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: خرازی در گفتگویی مطرح کرد
"روحانی" متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیست/ سیاست خارجی ما فراتر از مناسبات سیاست داخلی است
سفیر اسبق ایران در فرانسه گفت: سیاست خارجی ما فراتر از مناسبات سیاست داخلی است و در جایی فراتر از آن برای تدوین سیاست خارجی و دکترین تامین منافع ملی تصمیمسازی میشود.
به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، "روزنامه اعتماد" با "صادق خرازی" دیپلمات با سابقه کشورمان گفتگویی را ترتیب داده است که در ادامه گزیدهای از این مصاحبه را خواهیم خواند.
* اگر بخواهیم سیاست خارجی به شکل عملگرایانه و واقعبینانه باشد باید مهمترین عنصری که در بیان یک سیاست خوب تعریف میشود را بدانیم. از دید من مهمترین مساله این است که دولت و مجریان سیاست خارجی و کسانی که وضعکننده استراتژی امنیت ملی و سیاست خارجی هستند بحران شناخت، بحران علمی و فکری نسبت به تحولات بینالمللی و منطقهای نداشته باشند. یکی از مصیبتهایی که ملتها آن را تجربه میکنند این است که بسیاری از مجریان سیاست خارجی فاقد شناخت هویت جمعی هستند. باید بدانیم که بدون شناخت صحیح تمامی پارامترهای موثر بر عملکرد سیاست خارجی هر گونه حرکتی محکوم به زوال است.
* اعتقاد من این است که باشناخت صحیح هر حرکتی با موفقیت همراه است. آنچه در سیاست خارجی جدید در دکترین سیاست خارجی و منافع ملی ایران قرار گرفته رفع نقیصهای به نام عدم شناخت است. امروز مجریان سیاست خارجی ایران بحران شناخت در مناسبات بینالمللی و منطقهای ندارند و به خوبی میتوانند نسبت به پدیدهها و فعل و انفعالات رخ داده در منطقه و جهان شناخت داشته باشند.
* انقلاب اسلامی شاخکهای حساسیت مردم را نسبت به مراودات خارجی از خودش متاثر کرده است. مردم ایران نسبت به مذاکرات و فعل و انفعالات خارجی حساس هستند. این حساسیت در نوع خودش، در نوع برداشت و شناخت و اجرای آن تاثیرات شگرفی را میتواند در جامعه داشته باشد. لذا کشاندن سیاست خارجی در داخل اگرچه میتواند امر ناصحیحی نباشد اما همیشه متاثر از شرایط داخلی است. وقتی میگوییم دیپلماسی را نباید دستمایه رفتارهای سیاسی داخلی کنیم این خدمت به منافع است.
* طبیعی است که هر تحرکی در صحنه جهانی و منطقهای در درون کشور پژواکش را دارد. دولت هم این حساسیت را دارد که مردم ایران نسبت به سیاست خارجی حساس هستند. به واقع نحوه اجرا و بیان حرفهای سیاست خارجی نقطه بسیار حساسی است. در حال حاضر نیز دولت کاری نکرده که باعث شود مردم حساس شوند و کنار دولت نباشند. اتفاقا تلقی من این است که مردم در کنار دولت هستند و این حسن بزرگی است که دولت به مدد اجرای درست استراتژیهای تدوین شده در اختیار دارد.
* در سیاست خارجی اصولگرایانه، ما دکتر ولایتی را هم داشتهایم که ماهیتا اصولگرا بوده است. حتی خود دکتر روحانی هم همانطور که میدانیم به خیمه اصلاحطلبان متعلق نیست.
* دو سال قبل صحبت از افزایش تحریمها و حمله نظامی بود الان صحبت از رفع موانع میشود و طرف مقابل ما به دنبال فضای جدید است و به هویت ملت ایران احترام گذاشته میشود. موضوع اصلا پیچیده نیست. دوسال قبل تمام مجریان سیاست خارجی به دنبال راهحل میگشتند اما الان راهحل وجود دارد و روی میز است. در زمان دولت تحویل دولت هشتم به نهم در موقعیت خوب منطقهای و جهانی بودیم اما به فاصله چند ماه با قطعنامه شورای امنیت مواجه شدیم. در آن مقطع نتوانستیم با جامعه جهانی اعتمادسازی و نتوانستیم موقعیتمان را به کشورهای مقابل تحمیل کنیم.
* باید دید برای اعمال این تحریمها در چه مقطعی تصمیم گرفته شده بود و زمان اجرای آن چگونه تدوین شد. آنچه به صورت ماهوی مهم جلوه میکند این است که شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ایالات متحده امریکا در جهت کاستن تحریمها و رفع موانع گام برمیدارند.
* البته ما میتوانیم مدعی باشیم که باید سطح همکاری و پایبندی آنها به توافقات بیشتر از این باشد. معتقدیم آنها به تعهداتشان بهطور کامل عمل نکردهاند. اگر طرفهای مقابل ما به توافق ژنو خوب عمل کرده بودند و آمریکاییها در مذاکرات وین دوگانه عمل نکرده بودند بسیاری از مشکلات حل شده بود و الان در موقعیت دیگری بودیم اما نکتهای که وجود دارد این است که به صورت جمعی و کلان ما به کاهش تحریمها نزدیکتریم تا بازگشت به دوران گذشته.
* الزاما نمیتوان گفت تمامی منتقدان روحانی وابسته به یک جریان فکری و سیاسی هستند. به هر حال برخی با دلسوزی ترمینولوژی و متدولوژی دولت در عرصه مذاکرات هستهای را نقد میکنند. به اعتقاد من نمیتوان گفت همه منتقدان هدایت شده و سازمان یافته هستند.
* هم دولت موظف است که اگر مدعی است بر نقش مردم و نخبگان وقوف دارد - که به اعتقاد من ادعای درستی است- باید از این انتقادات استفاده کند. انتقاد باعث بلوغ و رشد فکر جامعه میشود. هیچ کس بدون نقد نمیتواند موفق شود. به هر روی باید در نوع نگرشمان در نقادی انصاف، خداوند و منافع ملی را در نظر بگیریم. اگر بخواهیم افراد را به صرف اینکه در گروه سیاسی ما جای نمیگیرند بکوبیم هیچکدام از این موارد را در نظر نگرفتهایم.
* درنهایت با وجود اینکه معتقدم تمام منتقدان سازمان یافته علیه دولت فعالیت نمیکنند اما این را هم از نظر دور نمیداریم که بخشی از انتقادها و تخریبها سازماندهی شده و کاملا محسوس است که کجا را هدف قرار دادهاند اما اکثر نقدها برخوردار از نوعی دلسوزی برای کشور و منافع ملی است.
* بی تردید اجرای موفقیتآمیز سیاست خارجی دولت را در چشم مردم و نخبگان و کنشگران سیاسی داخلی موفق نشان میدهد. دولتی که با قدرت عمل توانسته باشد منافع ملی را در دید مردم تأمینشده نشان دهد دولت موفقی است. دولتی ناموفق است که نتوانسته گلیم ملت را از آب بیرون بکشد. مردم ایران در نوع مراودات خارجی به دنبال بحران و تنش نیستند.
* بخشی از موفقیت سیاست خارجی که به دولت برمیگردد اجرای خوب سیاست خارجی است. ممکن است عدهای بخواهند در داخل بحران ایجاد کنند اما دولتی موفق است که تامین امنیت ملی و منافع ملی را همزمان تامین کند. این کار توسط یک دولت مقتدر انجام شدنی است.
* از مهمترین مسائل این است که سیاست داخلی باید در راستای منافع ملی باشد نه حزبی. اگر کسی تصور کند میتواند با سیاست خارجی دولت را بکوبد خدمت نکرده است. کنشگران سیاسی باید بدانند اهدافی که توسط ساختار سیاسی ساخته شده است در ساختار کلی نظام تدوین شده و دولتها در شیوههای اجرا با یکدیگر تفاوت دارند بنابراین کنشگران سیاسی باید بتوانند نقش همافزایی را در پیشبرد اهداف کشور ایجاد کنند. معمولا کنشگران میتوانند مانورهایی دهند که قدرت بازدارنده دستگاه سیاست خارجی را افزایش دهد.
* پیشنهاد من به دستگاه سیاست خارجی کشور این بود که دکتر ظریف با احزاب و گروههای سیاسی جلسات منظم داشته باشد و آنها را در جریان چگونگی پیشرفت مذاکرات و فعل و انفعالات جهانی و منطقهای قرار دهند تا احزاب و جامعه مدنی با کمک به وزیر خارجه بتوانند نقش خود را ایفا کنند. باید میان احزاب و دستگاه دیپلماسی یک رابطه متقابل ایجاد کرد تا هردو به یکدیگر کمک کنند.
* من معتقدم فضای داخلی باز است و نمیتوان گفت پیروزی یا خداینکرده شکست در سیاست خارجی فضای سیاسی و امنیتی داخلی را تغییر میدهد اما باید دولت به گونهای عمل کند که ارکان نظام بدانند مردم ایران نخبه و فهیم هستند و در کنار دولت قرار دارند. در نهایت اینکه اینگونه تلقی کنیم که سیاست خارجی مشکلات داخلی را حل میکند، من این را قبول ندارم. این دو مقوله به یکدیگر وابسته نیستند.
مطالب فوق به سایر رسانهها مربوط میشود و باشگاه خبرنگاران صرفا آن را بازنشر کرده است.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
انتشار پیام مقام معظم رهبری در 80 سایت معتبر بینالمللی/ رسانههای غربی مجبور شدند این نامه را بدون تحلیل منتشر کنند
خرازی: اطاله روند مذاکرات قدرت بازدارندگی ما را کاهش میدهد/ زاکانی: مواجهه غرب با پرونده هستهای سیاسی است
عملکرد "ندا" در آینده تعیینکننده است/اصلاحطلبان واقعبین شانس بیشتری در آینده سیاسی دارند
دوئل "خرازی" با تندروهای اصلاحات/ پیشبینی "افروغ" از ترور "حجاریان"!/ از استیضاح وزیر کار تا نطق "علی مطهری"
متولی ندا نیستم!/کسانیکه آقای "هاشمی" را ترور شخصیت کردند امروز مدعی وی هستند
کد خبر: ۵۱۲۲۹۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]
صفحات پیشنهادی
صادق خرازی: دولت باید از انتقادات استفاده کند/ «سیاست خارجی» مشکلات داخلی را حل نمیکند/ روحانی متعل
صادق خرازی دولت باید از انتقادات استفاده کند سیاست خارجی مشکلات داخلی را حل نمیکند روحانی متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیستدیپلمات اصلاح طلب معتقد است تلقی اینکه سیاست خارجی مشکلات داخلی را حل میکند درست نیست و این دو مقوله به یکدیگر وابسته نیستند به گزارش خبرگزاری فارس روزنعطریانفر: سیاست داخلی مسئله اصلی روحانی نیست؛ تمرکز بر سیاست خارجی
عطریانفر سیاست داخلی مسئله اصلی روحانی نیست تمرکز بر سیاست خارجی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران میگوید اهمیت اصلی در شرایط فعلی سیاست داخلی نیست نه اینکه از نظر وجودی دارای اولویت اصلی نباشد بلکه باید به شرایط توجه کرد دوران دورانی است که در وزارت خارجه اصلیترین تمرکز رصادق خرازی: مردم در كنار روحاني و ديپلماتها هستند/ روحانی متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیست
صادق خرازی مردم در كنار روحاني و ديپلماتها هستند روحانی متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیست دیپلمات اصلاح طلب معتقد است تلقی اینکه سیاست خارجی مشکلات داخلی را حل میکند درست نیست و این دو مقوله به یکدیگر وابسته نیستند به گزارش نامه نیوز روزنامه اعتماد گفت و گویی با صادقانصاریراد: اصلاحطلبان از عرصه سیاست خارج نشدند، از قدرت کنار گذاشته شدند /جریان اصلاحات رابطه حسنهای با روح
انصاریراد اصلاحطلبان از عرصه سیاست خارج نشدند از قدرت کنار گذاشته شدند جریان اصلاحات رابطه حسنهای با روحانیت دارد رییس کمیسیون اصل نود مجلس ششم می گوید اصلاح طلبان رابطه حسنه ای با روحانیت داشته و دارند و مجمع روحانیون مبارز به عنوان یک تشکل سیاسی - روحانی این جریان رابطهخرازی: روحانی متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیست |اخبار ایران و جهان
خرازی روحانی متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیست کد خبر ۴۷۲۶۴۶ تاریخ انتشار ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ - 04 February 2015 روزنامه اعتماد گفت و گویی با صادق خرازی از چهرههای اصلاحطلب انجام داده است که مشروح آن را در ادامه میخوانید آیا شیوه پیشبرد اهداف سیاست خارجی در دولت روحاتاکید استرالیا و انگلیس بر همکاری های امنیتی و سیاست خارجی - اخبار ایران و جهان |
تاکید استرالیا و انگلیس بر همکاری های امنیتی و سیاست خارجی شناسهٔ خبر 2483990 دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۷ بین الملل > آسیای شرقی و اقیانوسیه استرالیا و انگلیس در نشست مشورتی وزارتی بر حفظ همکاری های دو جانبه امنیتی و سیاست خارجی تاکید کردند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شیسیاست خارجی عربستان تغییری نمیکند
سیاست خارجی عربستان تغییری نمیکند سلمان بن عبدالعزیز پادشاه جدید عربستان تاکید کرد که سیاستهای خارجی عربستان تغییر نخواهد کرد به گزارش فرهنگ نیوز سلمان بن عبدالعزیز پادشاه جدید عربستان تاکید کرد که سیاستهای خارجی عربستان تغییر نخواهد کرد «عادل الطریفی» وزیرسیاست خارجی عربستان نیازمند تغییرات جدی است
دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۰ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تغییر کادر رهبری در عربستان تحولاتی را به دنبال خواهد داشت گفت یکی از آنها همکاری با ایران میباشد که ایران و عربستان دو کشور مهم هستند و همکاری آنها آثار مطلوبی خواهد داشت سیدحسیانتقاد رئيس حزب جمهوري خواه خلق ترکيه از سياست خارجي اردوغان
۳۰ دي ۱۳۹۳ ۱ ۲۶ق ظ انتقاد رئيس حزب جمهوري خواه خلق ترکيه از سياست خارجي اردوغان رئيس حزب جمهوريخواه خلق ترکيه از سياست خارجي اين کشور به شدت انتقاد کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج کمال قليچدار اوغلو رئيس حزب جمهوري خواه خلق ترکيه تاکيد کرد حزب عدالت و توسعه حاکخرازی: سیاست خارجی احمدینژاد فاقد استراتژی بود |اخبار ایران و جهان
خرازی سیاست خارجی احمدینژاد فاقد استراتژی بود کد خبر ۴۷۱۴۸۱ تاریخ انتشار ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۴ - 31 January 2015 سفیر سابق ایران در سازمان ملل گفت سیاست خارجی دولتهای نهم و دهم فاقد استراتژی مدون بود به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد صادق خرازی دقایقی پیش در جلسه بررسی سیاست خیک سیاست خارجی ناب از سوی مردی که آرمانهایش همیشه زنده است/ تجلی اصل صدور انقلاب امام خمینی در منطقه غرب آسیا
سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی 1 یک سیاست خارجی ناب از سوی مردی که آرمانهایش همیشه زنده است تجلی اصل صدور انقلاب امام خمینی در منطقه غرب آسیا اصول سیاست خارجی را که امامخمینی ره طراحی کرده است میتوان به منزله یکی از منابع رسمی تصمیمگیری در سیاست جمهوری اسلامی ایپیامی برای اصول مملکتداری و سیاست خارجی تمام جهانیان؛ هر ملتی مسئول تعیین سرنوشت خود
سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی 2 پیامی برای اصول مملکتداری و سیاست خارجی تمام جهانیان هر ملتی مسئول تعیین سرنوشت خود بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود به نکتهای پرداختند که میتوان آن را سر در تمام اصول مملکت داری و سیاست خارجی نوشت و این نکته تاکیدی برفرصت منطقه گرایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران
فرصت منطقه گرایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایرانمنطقه گرایی بیشتر رویکردی اقتصادی دارد اما موفقیت در این زمینه وابسته به ایجاد بسترهای سیاسی لازم است و در شرایط کنونی این بسترهای سیاسی در وضعیت بهتری قرار دارد در شرایط کنونی مسائل مختلف و متکثری اعم از چالش ها و فرصت ها پ70 درصد روسها با ادامه سیاست خارجی کنونی مسکو موافقند
چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۵ بر اساس نتایج یک نظرسنجی حدود 70 درصد شهروندان روسی معتقدند که سیاست خارجی کنونی این کشور به رغم تحریمهای غرب باید ادامه پیدا کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک مرکز لوادا با انجام یک نظرسنجی میان روسها نظدر نشست بررسی سیاست خارجی ایران و پاکستان در سال ۲۰۱۴ میلادی مطرح شد ملازهی: جایگزینی برای پاکستان درباره خط ل
در نشست بررسی سیاست خارجی ایران و پاکستان در سال ۲۰۱۴ میلادی مطرح شدملازهی جایگزینی برای پاکستان درباره خط لوله صلح با ایران نیست تهران خواستار کنترل اسلام آباد بر مرزهای خود استکارشناس مسائل شبه قاره با اشاره به برخی اقدامات کشورهای خارجی برای انصراف پاکستان از حضور در خط لولهضرورت و کارکرد «حفظ نظام» در تدوین سیاست خارجی جمهوری اسلامی
ضرورت و کارکرد حفظ نظام در تدوین سیاست خارجی جمهوری اسلامیاتخاذ راهبرد حفظ نظام جمهوری اسلامی زمینه ارتقای توانمندی نظام در مدیریت محیط داخلی و خارجی و مقابله با چالشهای ایجاد شده را فراهم و امکان عملیاتی شدن هوشمندانه اصولگرایی دولت اسلامی را در وضعیتهای متفاوت به وجود آورددنیس مک دوناف : روابط راهبردی با اسرائیل مهمترین اصل در سیاست خارجی آمریکا است
دنیس مک دوناف روابط راهبردی با اسرائیل مهمترین اصل در سیاست خارجی آمریکا است رئیس دفتر اوباما در گفت و گو با سی ان ان گفت رابطه با اسرائیل برای آمریکا یک اولویت جدی است به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از سی ان ان دنیس مک دوناف رئیس دفتر اوباما در گفت و-
سیاسی
پربازدیدترینها