واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وزیر بهداشت اعلام کرد
برنامه وزارت بهداشت برای جلوگیری از هدر رفت آب/هدر رفت سالانه بیش از یک میلیارد لیتر آب در دندانپزشکیها
قاضی زاده هاشمی گفت: از افرادی که طرحی برای کاهش مصرف و تصفیه و استفاده دوباره آب مصرفی در دندان پزشکیها ارائه کنند حمایت میکنیم.
دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص اینکه سالانه بیش از یک میلیارد لیتر آب در دندان پزشکیها هدر میرود، گفت: این آمار صحیح است و دستگاه یونیت دندان پزشکی طراحی شده در خیریه سیار ما نیز مصرف بالای آب دارد که برای آن یک منبع آب ویژه طراحی کردهایم و یکبار فردی که سیستمی را برای جلوگیری از هدر رفت آب در دندان پزشکی در دست ساخت داشت پیشنهاد بکارگیری این سیستم را ارائه کرد.
دکتر هاشمی اضافه کرد : از افرادی که طرحی برای کاهش مصرف و تصفیه و استفاده دوباره آب مصرفی در دندان پزشکیها ارائه کنند حمایت میکنیم و اداره کل تجهیزات پزشکی نیز در صورت عملی بودن طرحها آن ها را از طراحان خریداری میکند و حتی میتوانیم استاندارهایی را برای استفاده از دستگاههای تصفیه و کاهش مصرف آب در دندان پزشکیها ارائه کنیم تا استفاده از این دستگاه ها الزامی شود.
هدر رفت سالانه بیش از یک میلیارد لیتر آب در دندانپزشکیها
در ادامه دکتر علی محرابی کارشناس دندان پزشکی و بهداشت گفت: دندان پزشکیها برای شست و شوی دهان و ساکشن بزاق دهان بیمار از آب استفاده میکنند که میزان مصرف آب برای شست و شوی دهان تنها چند لیتر در روز است اما یونیتهای دندان پزشکی برای ساکشن بزاق دهان بیمار در هر دقیقه به طور متوسط ده تا دوازده لیتر آب مصرف میکنند.
محرابی افزود: سه نوع یونیت دندان پزشکی در دنیا ساخته شدهاند که نوع اول برای ساکشن بزاق از آب استفاده میکند، نوع دوم با کمپرسورهای هوا کار میکنند و نوع سوم که بهترین نوع هستند با ساکشن مرکزی بزاق دهان بیمار را مکش میکنند.
وی افزود: 90 درصد یونیتهای دندان پزشکی کشور از نوع اول هستند و از آب برای ایجاد خلا و مکش بزاق دهان بیمار استفاده میکنند و برخی از یونیتها حتی در هر دقیقه برای ساکشن بزاق بیمار تا بیست لیتر آب مصرف میکنند.
محرابی گفت: طبق اندازهگیریهای انجام شده سالانه بیش از یک میلیارد لیتر آب در دندان پزشکیها برای ساکشن بزاق بیمار هدر میرود و البته وزارت بهداشت در راستای بهبود کیفیت ارائه خدمات درصدد کاهش میزان مصرف آب در دندان پزشکیها است زیرا یونیتهایی که با آب کار میکنند دارای مشکلاتی هستند.
این کارشناس دندان پزشکی و بهداشت در خصوص فاضلابهای دندان پزشکی گفت: خطر زیست محیطی بزاق دهان چندان بالا نیست اما ورود ماده آمالگام به محیط زیست که در دندان پزشکی استفاده میشود و در ساخت آن جیوه به کار رفته وارد خطرناک است.
وی گفت: برنامهها و دستورالعملهایی برای جلوگیری از ورود آمالگام به محیط زیست تدوین و ابلاغ شده است و برنامههایی برای باز آموزی و آموزش سالانه پزشکان و دندان پزشکان برگزار میَشود تا راهکارهای جدید برای مقابله با مشکلاتی همچون ورود فاضلابهای پزشکی به محیط زیست و انتقال عفونتها به آنها ارائه شود.
محرابی در خصوص کاهش مصرف آب در دندان پزشکیها نیز تاکید کرد که وزارت بهداشت برنامههایی را برای جلوگیری از هدر رفتن آن توسط یونیتهای دندان پزشکی در نظر گرفته و باید یونیتها به سیستم ساکشن مرکزی مجهز شوند و معاونت درمان وزارت بهداشت نیز به این مساله حساس است.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
سیب را با پوست نخورید/ باقیمانده سموم روی پوست میوه ها وجود دارد
ايران در رديف رتبههای برتر در پيوند مغز استخوان بيماران سرطانی در دنيا
برنامه وزارت بهداشت برای جلوگیری از هدر رفت آب/هدر رفت سالانه بیش از یک میلیارد لیتر آب در دندانپزشکیها
تشکیل جلسه شورای ایثارگران
وزیر با دانشگاههایی که کارانه پرستاران را نپردازند، برخورد می کند
حقوق دریافتی وزارت بهداشت پایینتر از وزارتخانههای دیگر است/ وزارت بهداشت مظلومترین ارگان
شناسایی 231 سازمان مردم نهاد حوزه سلامت در استانها
کد خبر: ۵۱۲۲۱۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]