واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: میزان ورودی آب به دریاچه سد مهاباد امسال افزایش یافته است مهاباد - ایرنا - مدیر امور آب مهاباد گفت: میزان آب ورودی به دریاچه سد مهاباد امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته است.

محمد عبداللهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر در هر ثانیه 21 مترمکعب آب وارد دریاچه این سد می شود که این مقدار سال گذشته کمتر از 10 مترمکعب بود.
وی اضافه کرد: این افزایش حجم ورودی آب بر اثر احیا شدن رودخانه های حوضه آبریز این دریاچه در شاخه های "کوتر" و "حمزه آباد" بوده که باعث افزایش 5.2 میلیون مترمکعبی آب حجم ذخیره شده در پشت دریاچه سد در مقایسه با سال قبل شده است.
عبداللهی گفت: سال گذشته حجم آب ذخیره شده در پشت دریاچه این سد 71 میلیون مترمکعب بود که امسال این مقدار به 76 میلیون 400 هزار مترمکعب رسیده است.
وی ارتفاع آب در سد مهاباد را یک هزار و 343.9 متر اعلام کرد و گفت: این میزان نیز در مقایسه با یک هزار و 343 متر ارتفاع سال گذشته 90 سانتیمتر افزایش یافته است.
مدیر امور آب مهاباد یادآوری کرد: برای رسیدن به تراز سطح باید ارتفاع آب دریاچه سد 14.5 متر دیگر افزایش پیدا کند تا به مقدار سرریز یک هزار و 358 متر برسد.
وی ابراز امیدواری کرد که تداوم بارندگی های زمستانی سال جاری باعث ذخیره شدن آب در دریاچه پشت سد شده و در بهار سال آینده شاهد سرریز شدن آب دریاچه سد شویم.
سد مهاباد دارای 197 میلیون مترمکعب ظرفیت اسمی و 172 میلیون مترمکعب ظرفیت مفید است که علاوه بر تامین آب شرب شهر مهاباد بیش از 12 هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان را نیز زیر پوشش قرار می دهد.
سالانه بیش از یکصد میلیون مترمکعب از آب ذخیره شده در پشت سد مهاباد به مصارف بخش کشاورزی و 19 میلیون مترمکعب نیز به مصرف شرب می رسد.
عدم بارندگی های سال گذشته که موجب کاهش حدود 30 درصدی حجم آب در پشت سد مهاباد در سال آبی گذشته شده بود موجب نگرانی مردم و مسوولان این شهرستان شده بود.
شهرستان مهاباد با 215 هزار نفر جمعیت و بیش از 80 هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
7512/6185/6008
14/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]