واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ستار محمودی اظهار داشت: در مجموع، آب و برق صنایعی هستند که یارانهای اداره میشوند به این معنی که تاکنون هیچگاه قیمت واقعی ارائه خدمات و عرضه آب و برق از مشترکان دریافت نشده است.
به گزارش تراز ، قائممقام وزیر نیرو گفت: باید رویکردی را بیش از گذشته مورد توجه قرار داد که نیاز نیست همه مشترکان بهصورت یارانهای از خدمات صنعت آب و صنعت برق بهرهمند شوند.
ستار محمودی اظهار داشت: در مجموع، آب و برق صنایعی هستند که یارانهای اداره میشوند به این معنی که تاکنون هیچگاه قیمت واقعی ارائه خدمات و عرضه آب و برق از مشترکان دریافت نشده است.
وی افزود: باید رویکردی را بیش از گذشته مورد توجه قرار داد که نیاز نیست همه مشترکان بهصورت یارانهای از خدمات صنعت آب و صنعت برق بهرهمند شوند.
قائممقام وزیر نیرو با بیان "رویکرد اصلی پرداخت یارانه بهمنظور افزایش رفاه اقشار آسیب پذیر و مطلوبتر شدن فعالیت صنایع حساس کشور است"، گفت: میتوان با شناسایی اقشار آسیب پذیر از یک سو و شناسایی افرادی که در مصرف آب و برق بیش از الگو مصرف دارند، یارانه پرداختی در مصرف آب و برق را به کسانی اختصاص داد که از یک سو در دهکهای پایین درآمدی هستند و از سوی دیگر در حد متعادل الگوی صحیح، مصرف میکنند.
* 30درصد از مردم با یارانه دولتی، آب و برق را بیرویه مصرف میکنند
این مقام مسئول تصریح کرد: حدود 70 درصد از مشترکان خانگی آب و برق در کشور مصرفی در حد نرمال دارند، اما 30 درصد بقیه که بیش از الگوی صحیح، مصرف میکنند، در مصرف بیرویه خود از آب و برق یارانهای بهرهمند هستند که میتوان با اصلاح تعرفه گذاری آب و برق، به مصرف بیش از الگوی صحیح، یارانه نداد و قیمت تمامشده آب و برق را در مصارف بالا از مشترکان بگیریم.
وی ادامه داد: وزارت نیرو سیاستگذار نهایی قیمت گذاری و افزایش نرخ تعرفهها نیست، بلکه ما بهعنوان بخش کارشناسی و اجرایی صنایع آب و برق، قیمت تمامشده تولید، انتقال و عرضه آب و برق و خدمات آن را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه میکنیم و در مجموعه دولت و مجلس برای افزایش نرخ تعرفه در هر سال با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و برنامههای بالادستی، تصمیم گیری میشود.
محمودی با بیان "طبیعتاً هر سال باید بهاندازهای افزایش قیمت در تعرفههای آب و برق داشته باشیم"، گفت: این افزایش تعرفهها باید درصدی معقول باشد تا هم شیب ملایم آن رعایت شود تا به اقشار مختلف مردم فشاری وارد نشود و هم بهگونهای باشد که بتوان با اتکا به آن در ارائه خدمات مطلوبتر به مردم گام برداشت چرا که هر مشترکی که هزینه بیشتری پرداخت میکند انتظار خدمات رسانی مطلوبتری را نیز دارد.
* اگر هر سال افزایش تعرفه نداشته باشیم یک جایی باید یکباره همه را جبران کنیم
قائممقام وزیر نیرو افزود: اگر نرخ تعرفههای مصرف آب و برق با توجه به فاصلهای که با قیمت تمامشده دارند، هر سال بهاندازهای افزایش نیابد، این عدمرشدها جمع شده و در جایی باید یکباره اعمال شود، اما اگر با شیب ملایم اتفاق بیفتد بهگونهای که برای اشخاصی که ضعیف هستند فشار مضاعف اقتصادی بههمراه نداشته باشد و کسانی که مصارفشان عمده است بر اساس قانون و در چهارچوبهای فنی و اقتصادی بیش از کممصرفها، افزایش پرداختی داشته باشند، این روند مطلوب خواهد بود.
محمودی با اشاره به اینکه طبق قانون هدفمندی یارانهها در برنامهای 5ساله مقرر شده بود که نرخها به قیمت تمامشده برسند، اذعان داشت: اگر بخواهیم بر اساس قانون هدفمندی یارانهها تصمیم بگیریم باید سالانه حداقل 20 درصد افزایش قیمت در تعرفههای مصرفی آب و برق اعمال کنیم اما اینکه برای سال 94 این رویه مورد توجه قرار میگیرد یا خیر، به تصمیم دولت و مجلس بستگی دارد.
منبع: تسنیم
دوشنبه 13 بهمن 1393 ساعت 12:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]