تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820661513




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جراحي مغز در 2500 سال قبل چگونه بوده است؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



جراحي مغز در 2500 سال قبل چگونه بوده است؟
محققان روس شواهدي از جراحي مغز را بر روي چند جمجمه باستاني شناسايي کرده و با هدف درک بهتر شيوه‌ جراحي، اين روش‌ را بر روي يک جمجمه مدرن شبيه‌سازي کردند.
روز نو :  محققان روس شواهدي از جراحي مغز را بر روي چند جمجمه باستاني شناسايي کرده و با هدف درک بهتر شيوه‌ جراحي، اين روش‌ را بر روي يک جمجمه مدرن شبيه‌سازي کردند.

به گزارش روزنو،محققان موسسه باستان‌شناسي و قوم‌نگاري نووسيبيرسک، جمجمه متعلق به دو مرد و يک زن را در مناطق کوهستاني آلتاي کشف کردند که آثاري از تکنيک‌هاي اوليه جراحي مغز بر روي جمجمه آنها ديده مي‌شود؛ قدمت اين جمجمه‌ها به 2300 تا 2500 سال قبل باز مي‌گردد.

يکي از جمجمه‌ها متعلق به مردي 40 تا 45 ساله است که بدليل ضربه، لخته خوني در سر وي ايجاد شده بود؛ اين مسأله باعث سردردهاي شديد، تهوع و اختلال در حرکت فرد شده و پزشکان باستاني براي خارج کردن هماتوم يا لخته خوني، سوراخي بر روي جمجمه ايجاد کرده بودند.

جمجمه دوم نيز متعلق به مرد جواني است که دچار نقص مادرزادي تغيير شکل جمجمه بوده و پزشکان باستاني اقدام به انجام جراحي براي رفع اين مشکل کرده بودند.

به گفته محققان، اين روش يکي از قديمي‌ترين نوع جراحي مغز و اعصاب محسوب مي‌شود که شامل ايجاد سوراخي بر روي جمجمه با استفاده از وسيله‌اي نوک تيز و برنده است.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد، پزشکان باستاني از يک چاقوي برنزي براي انجام عمل‌هاي جراحي استفاده مي‌کردند که نمونه‌هايي از اين چاقوها در منطقه کشف شده‌اند.

براي شبيه‌سازي اين روش‌ جراحي باستاني بر روي يک نمونه جمجمه مدرن، محققان از جمجمه يک زن که بطور طبيعي جان خود را از دست داده بود، استفاده کردند؛ همچنين از ابزاري که در اختيار پزشکان باستاني بود، براي شبيه‌سازي جراحي استفاده شد.

محققان چاقويي از جنس مس، قلع و روي ساخته و روش باستاني ايجاد حفره را بر روي جمجمه مدرن تکرار کردند؛ کل فرآيند جراحي در مدت 28 دقيقه انجام شد؛ ايجاد سوراخ به تلاش قابل توجهي نياز داشت، ولي در نهايت حفره ايجاد شده تقريبا مشابه حفره‌هاي موجود بر روي هر سه جمجمه بود.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد که مهارت پزشکان باستاني بسيار بيشتر از پزشکان تا پيش از قرن نوزدهم بوده است، چراکه جراحي‌ها بسيار دقيق انجام شده و هيچ اثري از برش‌هاي ناخواسته بر روي جمجمه‌ها مشاهده نمي‌شوند.



منبع: ایسنا




تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن