واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرازهایی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب؛ مردم سالاریِ ما از دل اسلام جوشید تهران - ایرنا - حضرت آیت الله خامنه ای با بیان این که مردم سالاری ما از دین اسلام سرچشمه گرفته، افزودند: این جور نیست که وقتی ما می گوییم مردم سالاری دینی، این به معنای یک ترکیب انضمامی بین مردم سالاری با یک مفهومی و دین با یک مفهوم دیگری نیست.
نظام اسلامی و مسئولان و ستون های نگه دارنده این نظام در کنار آحاد مردم وظایفی دارند، نمی توان این وظایف را در نسبتِ با حوادث تعریف کرد؛ یعنی حادثه ای اتّفاق می افتد، ما به صورت انفعالی در مقابل این حادثه یک حرکتی بکنیم، یک موضعی بگیریم، یک اقدامی بکنیم، این نمی شود؛ این به معنای کشانده شدن نظام جمهوری اسلامی به این سو و آن سو است.
لازم است نگاه جامع و نگاه کلان به مسائل - که خب بحمداللَّه در کشور این نگاه کلان و جامع حاکم هم بوده؛ این جور نبوده است که مسئولان از اوّل انقلاب تا امروز غفلت از این کرده باشند - همچنان حفظ بشود و با این نگاهِ جامع در مقابل حوادث موضع بگیریم، حادثه را بشناسیم.
نظام جمهوری اسلامی در میان تندبادِ حوادث گوناگون شکل گرفت؛ این حرفِ بارها تکرارشده است، لکن نباید از یاد ببریم نظامی که شعارش عبارت است از تحقّق دین خدا در زندگی مردم و در جامعه مردمی و کشور، شعارش قالب گیری زندگی اجتماعی ما است با شریعت الهی و دین الهی و ضوابط و ارزش های الهی، یک چنین نظامی در دنیایی که دو سه قرن با سرعت به سمت مادی گری پیش رفته و شکل گرفته، چیزی شبیه معجزه بود و این معجزه اتّفاق افتاد.
از اوّل تشکیل نظام اسلامی هم معارضه ها با «تکیه ی بر اسلام» شروع شد؛ نگوییم که استقلال کشور یا سیاست مبارزه با نظام استکبار موجب دشمنی های آنها بود - که این حقیقتی است، همین است - منتها مبارزه با استکبار از دل اسلام جوشید، مردم سالاریِ ما از دل اسلام جوشید.
بارها عرض شده است که این جور نیست که وقتی ما می گوییم مردم سالاری دینی، این به معنای یک ترکیب انضمامی بین مردم سالاری با یک مفهومی است و دین با یک مفهوم دیگری؛ این نیست.
مردم سالاری ما از دین سرچشمه گرفته است، اسلام این راه را به ما نشان داده است، با هدایت اسلام است که ما به نظام جمهوری اسلامی رسیدیم؛ بعد از این هم به توفیق الهی همین جور خواهد بود.
این دشمنی ها متمرکز و متوجّه به اسلام است؛ اگر چنانچه اسلام را از این نظام گرفتند و حذف کردند، آنچه ناشی از اسلام هم هست، به طور طبیعی حذف یا تضعیف و یا کم رنگ خواهد شد؛ با این نگاه باید مسائل را تحلیل کرد.
صف بندی هایی وجود دارد در دنیا و در بسیاری از این صف بندی ها ما یک طرف قضیّه هستیم؛ باید ببینیم طرف مقابل ما کیست؟ چیست؟ چرا دشمنی می کند؟ ما چرا در مقابل او مقاومت می کنیم؟ اینها را با یک نگاه کلان باید دید. فرمود «افمن یمشی مکبا علی وجهه اهدی امن یمشی سویا علی صراط مستقیم» (آیا کسی که نگونسار و به صورت افتاده حرکت می کند، هدایت یافته تر است یا آنکه راست قامت بر راه راست می رود؟ سوره ملک، آیه 22) معنای «سویا علی صراط مستَقیم» همین است که با چشم باز، با بصیرت، با بینش، با ملاحظه همه جوانب، ببینیم که هدف چیست و راه (رسیدن) به این هدف چیست و واقعیّاتی که در سر راه ما وجود دارد، اینها چیست؟ با توجّه به اینها تصمیم گیری کنیم و حرکت بکنیم.
* از بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری در 12 شهریور 1392
فراهنگ**1003**1569
13/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]