واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
«عاشقها ایستاده میمیرند» متفاوت ترین نوع روایت از نوع خودش محسوب میشود
شهرام مسلخی گفت: «عاشقها ایستاده میمیرند» متفاوت ترین نوع روایت از نوع خودش محسوب می شود. فیلم «عاشق ها...»، ملودرامی اجتماعی و قصه گوست و تم های فرعی و قصه هایی در لایه های زیرین فیلمنامه آن وجود دارد که از جمله آنها می توان به عشق، دوستی، دشمنی و خیانت اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، مراسم نقد و بررسی فیلم سینمایی «عاشق ها ایستاده می میرند» به کارگردانی شهرام مسلخی با حضور حسین سلطان محمدی و شهرام خرازی ها از منتقدان سینما و چند تن از اصحاب رسانه برگزار شد. در ابتدا فیلم برای حضار به نمایش درآمد و بعد از آن جلسه پرسش و پاسخ خبرنگاران و منتقدان از مسلخی کارگردان فیلم برگزار شد. سلطان محمدی بعد از پایان فیلم با اشاره به مضمون متفاوت «عاشق ها...» و پیامی که این فیلم قصد دارد به مخاطب برساند گفت: ««عاشق ها...» از معدود فیلم های سینمای ایران محسوب می شود که قصد دارد بعد از سال ها زندگی مردم کردستان عراق و مشکلاتی که پس از جنگ با آن دست به گریبان هستند را به نمایش بکشد. در واقع این پیام اصلی این فیلم است که ما در آن شاهد بودیم و می توانیم درباره اش اظهارنظر کنیم. وی افزود: فیلم نشان از این دارد که این جامعه چه چیزهایی را از سر گذرانده و اثرات مخرب جنگ همچنان بر روی مردم این شهر وجود دارد. ضمن اینکه ما در فیلم شاهد هستیم که یک نوع پیوندی بین ایران و جامعه کردهای عراق وجود دارد. به هر حال هر دوی این قشر در دو جبهه مشترک با رژیم بعثی در حال جنگ بوده اند و هنوز شهدایی که از کردستان عراق به کشور بازگردانده می شود نشان دهنده جبهه مشترک آن دو بوده است. نکته سوم درباره این فیلم درباره آمال و آرزوهای مردم کردستان عراق است. با وجود تمام این اتفاقات ناگوار، زندگی همچنان در این منطقه جاری است. پدر و مادرها برای تدریس خارج از کشور فرزندان در حال برنامه ریزی هستند و پیشرفت در زندگی از اهداف اصلی آنان است. حتی در زمانی که آتش بس اعلام می شود ما شاهد هستیم که در منطقه مراسم عروسی برگزار می شود. وی ادامه داد: این نوع وضعیت را ما هم اکنون در شرایط غزه شاهد هستیم و این دو زندگی به نوعی به یکدیگر شباهت دارند. در مجموع به نظرم «عاشق ها...» فیلم قابل قبولی است و من به عنوان یک مخاطب با وجود برخی ضعف ها بعد از تماشای آن از وضعیت زندگی افراد این منطقه به خوبی آگاه می شوم. قهرمان قصه این فیلم (سروش صحت) در واقع به عنوان دریچه ای است که ما با چشمان خود زندگی این مردم را ببینیم و با آن آشنا شویم».
شهرام خرازی ها عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران نیز در ادامه این نشست درباره این فیلم گفت:«عاشق ها ایستاده می میرند» به تبعات جسمی و روانی جنگ می پردازد. نویسندگان سناریو به جنگ از دیدگاهی فرا زمانی و فرامکانی نگریسته اند. فیلم در ترسیم موقعیت قربانیان جنگ نسبتا موفق است. نقطه قوت فیلم را باید در فیلمبرداری آن جستجو کرد. «عاشق ها...» افتتاحیه بسیار خوبی دارد. جای نماهای لانگ شات بیشتر در این فیلم بسیار خالیست. ایده های درخشانی در فیلم به صورت پراکنده وجود دارند که جا داشت کارگردان زمان بیشتری را به آنها اختصاص دهد؛ در این زمینه می توان اشاره کرد به صحنه خودکشی کرد مجروح، یا صحنه ای که یک رزمنده همرزمش را که در آستانه مرگ قرار گرفته به درخواست او می کشد. فیلم از ریتم و تدوین مناسبی برخوردار است و امیدوارم در زمان اکران نیز بتواند مخاطب را جذب کند.
مسلخی کارگردان این فیلم نیز که در جشنواره فیلم فجر سال گذشته با این فیلم عنوان جوان ترین کارگردان را از آن خود کرد در انتها درباره انگیزه خود از ساخت «عاشق ها ایستاده می میرند» گفت: «این فیلم متفاوت ترین نوع روایت از نوع خودش محسوب می شود. فیلم «عاشق ها...»، ملودرامی اجتماعی و قصه گوست و تم های فرعی و قصه هایی در لایه های زیرین فیلمنامه آن وجود دارد که از جمله آنها می توان به عشق، دوستی، دشمنی و خیانت اشاره کرد. این فیلم این ویژگی را دارد که مخاطب را با هر سلیقه ای راضی کند و همانطور که در اکران های جشنواره، منتقدان و خبرنگاران اتفاق افتاد بعد از دیدن آن سکانس هایی که در طول فیلم به نمایش گذاشته می شود تا روزها در ذهن مخاطب یا بیننده می ماند و برایشان تداعی می شود. وی افزود: «عاشق ها...» خارج از مسائل ناسیونالیستی و خارج از هر مرز و بومی به موضوع انسانیت و ارزش های والای انسانی می پردازد و از طرفی دیگر سمبل دوستی و انسانیت ایرانی ها نسبت به کشورهای همسایه و تمام دنیا محسوب می شود. به زعم شخصی خودم با توجه به اینکه بن مایه اصلی فیلمنامه موضوع یک سرباز ایرانی و عراقیست - که به جای کشتن هم، یکدیگر را نجات می دهند- سعی کردم هیچگاه به سینمای جنگ وارد نشوم چرا که همیشه در سینمای جنگ مشکلاتی وجود دارد که از جمله آنها یک، کمبود امکانات، دو فیلم باید مصادف با مشکلات روز جامعه باشد که امروز با توجه به اینکه کشور ما در صلح و دوستی به سر می برد و شاید این دلیلی باشد برای اینکه فیلم جنگی خارج از حوصله مخاطب باشد و سوم اینکه یکی از مشکلات کارشناسی شده در سینمای جنگ در تمام کشورها حتی در هالیوود احمق فرض کردن دشمن است که امروز مخاطب را اذیت می کند و چهار مهجور واقع شدن سینمای جنگ و دفاع مقدس و عدم حمایت از آن و...
مسلخی تاکید کرد: به همین دلایل سعی کردم به سینمای جنگ وارد نشوم اما ضمن حفظ ارزش های سینمای دفاع مقدس سعی بر این داشتم که به تأثیرات جنگ روی انسان ها بپردازم و برای اولین بار سال ها بعد از جنگ رضا سرباز ایرانی را با سرباز عراقی از جنگ با هم روبرو کنم و تأثیرات جنگ به روی زندگی آنها را روایت کنم و به زعم خودم این نوع روایت می تواند برای مخاطب ملموس و بداعت داشته باشد. امیدوارم که آنطور که شایسته فیلم هست اکران نیز برایش اتفاق بیفتد. انتهای پیام/
93/11/11 - 17:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]