واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: صنعت نساجي با واردات كالاي قانوني مشكلي ندارد
مدير كل نساجي وزارت صنعت و تجارت با حمايت از امضاي قرارداد تعرفه ترجيحي با تركيه اعلام كرد: پوشاك ايران 60 درصد سهم بازار را دارد و صنعت نساجي با واردات قانوني پوشاك باكيفيت مشكلي ندارد و توانايي رقابت دارد.
نویسنده : بهناز قاسمي
مدير كل نساجي وزارت صنعت و تجارت با حمايت از امضاي قرارداد تعرفه ترجيحي با تركيه اعلام كرد: پوشاك ايران 60 درصد سهم بازار را دارد و صنعت نساجي با واردات قانوني پوشاك باكيفيت مشكلي ندارد و توانايي رقابت دارد.
در پي جنجالهاي اخيري كه بر سر توافقنامه اخير ايران و تركيه در خصوص تعرفه ترجيحي دو كشور اتفاق افتاده، مدير كل نساجي و پوشاك وزارت صنعت و تجارت يك روز پيش از برگزاري نمايشگاه پوشاك به همراه رؤساي اتحاديههاي توليدكنندگان صنعت نساجي به جمع خبرنگاران آمد تا ضمن دفاع از پيشرفتهاي صنعت نساجي و پوشاك از برگزاري همزمان نمايشگاه ايران و تركيه دفاع كند. در اين نشست، رؤساي اتحاديهها با ابراز رضايت از حضور تركيه در اين نمايشگاه، اعلام كردند كه برخي خبرها مبني بر تحريم نمايشگاه از سوي اتحاديهها كذب بوده و توليدكنندگان داخلي حضور پوشاك تركيه را فضايي براي ايجاد رقابت در اين صنعت ميدانند. گلناز نصراللهي كه تلاش ميكرد به ابهامات حواشي اين نمايشگاه پاسخ دهد، از ايجاد كميتهاي با عنوان راهبردهاي حمايت از توليدات صنايع نساجي خبر داد و گفت: هدف از ايجاد اين كميته تسهيل در توليدات اين صنعت و مبارزه با قاچاق كالا در سطح عرضه است. وي با تأكيد بر اينكه به دليل حجم بالاي قاچاق پوشاك، عدد درستي از سهم پوشاك ايران در بازار وجود ندارد، گفت: اتحاديهها معتقدند كه سهم پوشاك ايراني 30 و پوشاك خارجي 70 درصد بازار است، اما با توجه به واردات پارچه و تبديل آنها به پوشاك، به اعتقاد من سهم پوشاك ايراني 60 به 40 به نفع پوشاك داخلي است. وي افزود: قاچاق پوشاك بيكيفيت و ارزان چيني به زيان صنعت نساجي و پوشاك كشور است و به شدت به اين صنعت آسيب رسانده است.
قرارداد تعرفه ترجيحي سالهاي آينده نيز ادامه دارد
مديركل صنايع نساجي وزارت صنعت با بيان اينكه اعمال تعرفه ترجيحي واردات پوشاك تركيه به ايران به معني باز شدن درهاي كشور به روي محصولات ترك نيست، اظهار داشت: در حال حاضر حقوق ورودي پوشاك به كشور، 200 درصد است و واردات با ارز متقاضي انجام ميشود كه با در نظر گرفتن تعرفه ترجيحي 40 درصدي، در نهايت پوشاك ترك با تعرفه 120 درصد به كشور وارد خواهد شد. وي تصريح كرد: طبق برآوردهاي ما حدود 90 درصد از پوشاك خارجي موجود در بازار از طريق امارات و توليدات چين به كشور وارد ميشوند.
مدير كل نساجي وزارت صنعت با بيان اينكه در سالهاي اخير در زمينه مد و طراحي اقدامات مناسبي انجام شده است، اظهار داشت: اينكه مرتباً از توليدكننده داخلي بخواهيم كه آناليز قيمتي ارائه كند، ولي بابت واردات محصولات چيني آناليزي دريافت نشود، صنعت نساجي را متضرر ميكند.
به گفته وي، صادرات صنعت نساجي در كل دنيا 809 ميليارد دلار است و اين رقم در ايران با فعاليت 9800 واحد نساجي و پوشاك، به يك ميليارد و 400 ميليون دلار ميرسد كه البته صادرات صنعت نساجي بدون احتساب صادرات فرش دستباف حدود يك ميليارد دلار است.
وي با بيان اينكه طي 9 ماهه سال 93 معادل 944 ميليون دلار صادرات صنعت نساجي داشتهايم، گفت: برآورد ما نشان ميدهد سهم توليد داخل در بازار پوشاك و نساجي بين 50 تا 60 درصد است و بقيه نياز داخل نيز عمدتاً از طريق قاچاق تأمين ميشود.
نصراللهي در ادامه در پاسخ به سؤالي در مورد واكنش برخي فعالان صنعت نساجي و پوشاك نسبت به همزماني برگزاري نمايشگاه پوشاك ترك در كشور با نمايشگاه پوشاك و نساجي ايران، اظهار داشت: هدف اين بود كه توانمندي توليدكنندگان داخل در كنار نمايشگاه تركيه در ايران، عرضه شود ولي در اين زمينه نسبت به سازمان توسعه تجارت انتقاد داريم و از نظر ما بهتر بود كه اين نمايشگاهها در آذرماه برگزار ميشد كه با بازار شب عيد توليدكنندگان همزمان نباشد.
فروش كالا نداريم
وي تأكيد كرد: در اين نمايشگاهها قرار نيست فروش كالا صورت گيرد، بلكه برگزاري هر دو نمايشگاه به منظور ارائه توانمندي صنعت نساجي ايران و تركيه است. وي ادامه داد: برخي اعتراضها نسبت به اعمال تعرفه ترجيحي واردات پوشاك ترك به ايران مطرح شده كه در اين مورد بايد بگوييم به جز در مورد يك نوع نخ، مشكلي در ساير محصولات نساجي و پوشاك داخلي ايجاد نخواهد شد.
وي با بيان اينكه سوابق اعمال تعرفه ترجيحي محصولات نساجي به سال 90 برميگردد، اظهار داشت: قراردادهاي تعرفه ترجيحي در سالهاي آينده نيز ادامه خواهد داشت و اين موضوع زنگ خطري براي قاچاقچيان پوشاك خواهد بود.
نصراللهي افزود: شرايط به سمتي ميرود كه ممكن است كاهش تعرفه داشته باشيم تا جلوي قاچاق گرفته شود. وي ادامه داد: 60 واحد توليدكننده داخلي در نمايشگاه پوشاك ايران حضور دارند و در اين شرايط برخي توليدكنندگان داخلي ادعاي تحريم كردن نمايشگاه توانمنديهاي داخلي را مطرح ميكنند كه ما نميدانيم چه دليلي براي اين مسئله وجود دارد. وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا در قبال اعمال تعرفه ترجيحي واردات محصولات نساجي تركيه، قرار است حمايت خاصي از توليدكنندگان ايراني شود نيز گفت: قرار نيست حمايت خاصي در اين مورد داشته باشيم، زيرا معتقديم حمايت ويژهاي در راستاي واردات پوشاك ترك صورت نخواهد گرفت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]