واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از پیشنهادات برای حمایت های بیمه ای کارفرمایان را بخشودگی جرایم تأمین اجتماعی عنوان کرد و گفت: از این طریق می توانیم در بازار اشتغال تحرک جدیدی ایجاد کنیم، ضمن آنکه تاکنون یکصد هزار نفر از طریق حمایت های بیمه ای و معافیت های جریمه ای توانسته اند مشغول به کار شوند.
به گزارش تراز ، علی ربیعی روز شنبه در مراسم افتتاحیه کارگاه آموزشی سیاستگذاری و مداخله برای اشتغال پایدار که در مجموعه ورزشی تلاش برگزار شد، افزود: یکی از تجارب جهانی در دهه گذشته این بود که با تمرکز صرف بر استفاده از ابزارهای اقتصاد کلان، نمی توان امید داشت که مشکلات اشتغال و فقر از بین رفته و یا کاهش یابند بلکه باید اشتغال در لایه های پایین تر و عینی تر جامعه دنبال شود .
** اشتغال بزرگ از طریق کسب و کارهای کوچک
وی گفت: نگاه کلی ما به این موضوع اشتغال رویکرد'اشتغال بزرگ از طریق کسب و کارهای کوچک' است، همه رشته های کسب و کار در ایجاد رشد اقتصادی منفی یا مثبت تاثیر دارند زیرا در دوره ای که کشور رشد اقتصادی منفی یا پایین را تجربه می کند به این معنا نیست که درهمه کسب و کارها رشد منفی را تجربه می کنیم. در همین دوره هم تعداد قابل توجهی از رشته ها رشد مناسبی داشته اند به طوری که حمایت از این دسته فعالیت ها، به عنوان نیروی محرک، می تواند وضعیت اشتغال را بهبود داده و در عین حال زمینه رونق سایر رشته ها را نیز فراهم آورد.
** ضرورت استفاده از تجارب و دانش انباشته در کشور
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: یکی از دستاوردهای دانش جهانی و همین طور تجارب گذشته درکشور آن است که اشتغال ایجاد شده از طریق تخصیص وام و منابع مالی، نه تنها پایدار نیست بلکه می تواند فسادآور هم باشد.
وی تصریح کرد: اقتصاد یک فرآیند چند لایه سیاستی است که تامین مالی، آخرین گام آن است، لذا انتظار داریم که همکاران در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تمام دستگاه های مرتبط با تجهیز به روش ها و ابزارهای مورد نیاز بتوانند به طور واقعی ایجاد اشتغال را هدف قرار دهند.
** نیاز به دانش روز جهانی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مسائلی که با آن مواجه هستیم، نیازمند تجهیز دانش روز جهان است. به همین دلیل استفاده از دانش و تجربه کشورها و سازمان های بین المللی مانند یونیدو در دستور کار قرار گرفته است.
** برنامه های اشتغال محور در قالب طرح تکاپو
وی خطاب به معاونان اشتغال و کارآفرینی استان های سراسر کشور، اضافه کرد: هسته اصلی و محور برنامه های اشتغال در تمام کشور شما هستید و انتظار داریم حداکثر مشارکت و یادگیری را داشته باشید چرا که محور برنامه های اشتغال ما همین فرآیندی است که درحال حاضر درقالب طرح تکاپو در پیش گرفته شده است.
ربیعی تاکید کرد: بخشی از مطالعاتی که در دولت انجام شد نشان داد که چگونه تحرک بیشتری به موضوع اشتغال داده شود و این امر درقالب طرحی به نام تکاپو شکل گرفت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی توضیح داد: درطرح تکاپو، استان ها از بنگاه های خرد و کوچک و کارآفرینی در این حوزه حمایت می کنند و اعتبار لازم از صندوق کارآفرینی امید مختص کارآفرینان تامین می شود.
** پدیده نابرابری و انواع فقرها
ربیعی در بخش دیگری از سخنانش به پدیده نابرابری اجتماعی و انواع فقرها اشاره کرد و گفت: وقتی مسائلی نظیر حاشیه نشینی به وجود می آید کشورها با انوع دوگانگی روبرو می شوند که این امر منجر به گرفتاری در چنبره فقر و فرصت های نابرابر اجتماعی می شود، بنابراین باید با انواع آموزش ها به توانمندسازی تمام افراد بپردازیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: دو برنامه توانمندسازی و ایجاد اشتغال از برنامه های مهم حوزه کار به شمارمی روند و چنانچه بخواهیم در آستانه جشن شکوهمند انقلاب اسلامی به مفهوم شعارها و آرمان های آن دست یابیم، باید درجهت توانمندسازی تجدید نظر کنیم.
ربیعی سیاست های توانمندسازی صدقه ای را رد و اشاره کرد: باید این سیاست ها را کریمانه دنبال کنیم تا افراد ناتوان به سمت توانمندی باعزت و شادمانه حرکت کنند که این موضوع در نشست های شورایعالی رفاه آتی مطرح و دنبال خواهد شد.
** برنامه های آموزشی سیار دنبال می شوند
وی برنامه های آموزشی را در دو دسته سطوح اول و دوم طبقه بندی کرد و از به صفر رساندن کودکان بازمانده از تحصیل دراستان البرز به عنوان یک الگو و با امضای تفاهنامه با آموزش و پرورش خبر داد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: بازنگری مجدد درسیاست های مبارزه با بیسوادی از دیگر برنامه های مهم این وزارتخانه به شمار می رود به این ترتیب که نیازهای آموزشی مناطق به طور سیار پیگیری می شود.
ربیعی در این باره توضیح داد: آموزش سیار با تلاش سازمان آموزش فنی و حرفه ای از پایین ترین و محروم ترین مناطق جامعه و با توانمند کردن افراد از نوع آموزش نوع دوم آموزش های مهارتی مورد نیاز بازار اشتغال دنبال می شود.
** پشت میزنشینی چاره ساز نیست
وی تاکید کرد: برای توانمندسازی افراد راهی جز آموزش مهارتی نداریم زیرا با پشت میزنشینی به تنهایی راه به جایی نخواهیم برد بنابراین برای دستیابی به طرح تکاپو باید این گام اساسی در آموزش نیز برداشته شود تا بتوان قانون اساسی را که بر ایجاد اشتغال تاکید دارد، محقق کرد.
ربیعی با یادآوری نقش مهم امام راحل در ایجاد تحرک اجتماعی، گفت: معمار بزرگ انقلاب اسلامی با تفکری معنوی، خودسازی، نظریه های بزرگ جامعه را به تحرکی بزرگ درآورد که امروزه در آستانه جشن پیروزی انقلاب اسلامی هنوز آثار آن را درجامعه به خوبی مشاهده می کنیم.
منبع: ایرنا
شنبه 11 بهمن 1393 ساعت 15:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]