تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سكوت مؤمن تفكر و سكوت منافق غفلت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842025284




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشنهادی به دولت برای جبران کسری بودجه


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: پیشنهادی به دولت برای جبران کسری بودجه
صحبت‌هایی که از سوی دولت، دستگاه‌های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد می‌شود به این معناست که دولت خود را مقید به سیاست‌های ضدتورمی می‌داند و آن را در اولویت کاری خود قرار داده است


به گزارش آخرین نیوز به نقل از روزنامه فرهیختگان، غلامعلی فرجــــادی ازجمله اقتصاددانانی است که معتقد به افزایش نرخ تورم در سال آینده نیست و کاهش این نرخ را با توجه به سیاست‌های دولت محتمل‌تر می‌داند و تاکید می‌کند: «جهت‌گیری‌های دولتی حاکی از توجه به سیاست‌های ضدتورمی است بنابراین بعید به نظر می‌رسد که نرخ تورم افزایش یابد. البته ناگفته نماند که بحث کاهش قیمت نفت و وابستگی دولت به نفت و درآمدهای نفتی نیز مطرح است که همگی در وضعیت نرخ تورم تعیین‌کننده خواهد بود.» وی همچنین در گفت‌وگو با فرهیختگان، از راه‌های کسری بودجه دولت سخن می‌گوید و بهترین راه‌حل را تقویت بخش صادراتی و خصوصی و واگذاری برخی بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی می‌داند. فرجادی در این گفت‌وگو به وضعیت نرخ ارز نیز اشاره‌ای می‌کند که مشروح آن را می‌خوانید.

کاهش سهم دولت از واریز درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی و حذف هفت دهک از دریافت یارانه دو راهکار برای جبران کسری بودجه است که اخیرا مجلس و دولت با توجه به نزولی شدن قیمت نفت ارائه کرده‌اند. پیش از این نیز کارشناسان حذف یارانه ثروتمندان را برای این مساله ذکر کرده بودند. با توجه به این موضوع بهترین راهکار برای جبران این کسری چیست؟
میان این راهکارها، باید در ابتدا کارایی دستگاه‌های دولتی بالا رود و ریخت‌وپاش‌های دولتی هرچند نسبت به گذشته کم شده اما باید کاهش بیشتری یابد. از سوی دیگر دولت هر ریالی را که هزینه می‌کند با صرفه‌جویی بیشتری هزینه کند. همچنین جلوی برخی هزینه‌ها گرفته شود. بخش دیگری از راهکارها مربوط به شناسایی طبقه یا بخش‌هایی است که مالیات پرداخت نمی‌کنند. بنابراین دولت در کنار این موارد، باید نحوه افزایش درآمدهای مالیاتی را نیز بررسی ‌کند.

برخی کارشناسان حضور بخش خصوصی را از جمله راهکارها برای تحقق اهداف دولت در جهت کسری بودجه ذکر می‌کنند. شما دراین باره چه نظری دارید؟
حمایت بخش خصوصی و واگذاری برخی بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی برای تحقق این اهداف باید مورد توجه دولت قرار گیرد. به‌عبارت دیگر دولت به معنای واقعی باید به سمت واگذاری برخی بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی حرکت کند، چراکه این اتفاق وظایف را از دوش دولت برمی‌دارد و آن را روی دوش بخش خصوصی می‌گذارد. از سوی دیگر واگذاری به این بخش کارایی بخش‌های دولتی را بالا می‌برد. این درحالی است که بخش دولتی با تعدد نیرو و اتلاف منابع سرمایه بیشتری مواجه است بنابراین واگذاری به بخش خصوصی می‌تواند این مشکلات را کاهش دهد.
تشویق بخش‌های خصوصی و صادراتی از دیگر اقداماتی است که در شرایط فعلی که قیمت نفت روند نزولی را طی می‌کند، باید در برنامه دولت قرار گیرد. به‌عبارت دیگر هم‌اکنون فرصت مناسبی است که توجه بیشتری به صادرات غیرنفتی داشته باشد و با گسترش آن، منابع عرضه را از این طریق جبران کند.

کسری بودجه در شرایطی است که درآمدهای ریالی دولت نیز کاهش یافته است. از طرف دیگر با نوساناتی در بازارهای مختلف مالی و حتی نرخ تورم روبه‌رو هستیم. اما موضوعی که دراین میان وجود دارد و مرتبا از سوی کارشناسان هشدار داده می‌شود، معکوس شدن نرخ تورم برای سال آینده است. با توجه به این موضوع شما چقدر معتقدید که این اتفاق برای سال آینده عملیاتی شود؟
منظورتان از معکوس شدن نرخ تورم چیست؟

یعنی روند کاهشی نرخ تورم متوقف شود و مجددا این نرخ افزایش یابد؟
این اتفاق بستگی به سیاست بانک مرکزی دارد. اگر سیاست دولت روحانی - گزینش سیاست‌های ضدتورمی - کماکان ادامه پیدا کند، انتظار اینکه نرخ تورم جهش‌های زیادی پیدا کند، کم است. اما اگر بودجه ما بیش از حد انبساطی شود و استقراض از سیستم بانکی گسترش یابد، طبیعتا روی نرخ ارز و تورم تاثیر می‌گذارد و نرخ تورم بالا می‌رود.

فکر می‌کنید این اتفاق بیفتد؟
صحبت‌هایی که از سوی دولت، دستگاه‌های بانک مرکزی و وزارت اقتصاد می‌شود و جهت‌گیری‌هایی که وجود دارد، به این معناست که دولت خود را مقید به سیاست‌های ضدتورمی می‌داند که از سال گذشته آن را در اولویت کاری خود قرار داده است. اما به هر حال بحث کاهش قیمت نفت و وابستگی دولت به نفت و درآمدهای نفتی و اینکه آیا قیمت نفت مجددا کاهش بیشتری خواهد یافت در بودجه دولت تاثیر می‌گذارد که فعلا قابل پیش‌بینی نیست. از سوی دیگر کاهش بیش از حد قیمت نفت و درآمدهای نفتی و نفت 72 دلاری در بودجه، همگی به تصویب بودجه در مجلس و نحوه آن برمی‌گردد و اینکه نفت درنهایت با چه قیمتی تصویب شود؟ و اینکه آیا کسری بودجه قابل مدیریت کردن است یا خیر؟ اینها همگی در وضعیت نرخ تورم تعیین‌کننده خواهد بود. اما نمی‌توان پیش‌بینی کرد که نرخ تورم جهش‌های خیلی زیادی خواهد داشت.

برخی دیدگاه‌ها وجود دارد که به تزریق منابع برای ایجاد رونق اقتصادی قائل است. اما تزریق منابع احتمال بروز جهش‌های تورمی را نیز بیشتر می‌کند. از صحبت‌های شما چنین برمی‌آید که این اتفاق نخواهد افتاد؟
فکر نمی‌کنم اقتصاد کشور جای زیادی برای مانور داشته باشد که انتظار داشته باشیم نرخ تورم تا سال آینده افزایش داشته باشد. اما انتظار اینکه نرخ تورم کاهش یابد بیشتر محتمل است تا افزایش آن.

این مساله در مورد نرخ ارز نیز صادق است؟
نرخ ارز نیز کاملا وابسته به نرخ تورم است. اگر نرخ تورم افزایش یابد، قطعا نرخ ارز به تناسب آن در بازار آزاد افزایش پیدا می‌کند. حتی اگر دولت نرخ ارز رسمی را ثابت نگه دارد، نرخ ارز بازار آزاد حتما متناسب با افزایش نرخ تورم، افزایش می‌یابد.

سیاست بانک مرکزی درباره واگذاری کشف قیمت ارز به چند صرافی مجاز چطور؟ فکر می‌کنید این سیاست می‌تواند این مشکلات را برطرف و دولت را به تک‌نرخی‌کردن نزدیک کند؟
این مساله به روش اجرایی بازمی‌گردد و دراین باره خیلی نمی‌توان اظهارنظر کرد، اما قطعا حرکت به سمت یکسان‌سازی نرخ ارز سیاست مناسب خود را می‌خواهد.

در این میان چه نرخی را برای ارز تک‌نرخی مناسب‌تر می‌دانید؟
نرخ بازار آزاد بالاتر و نرخ بازار رسمی پایین‌تر است بنابراین نرخی بینابینی، نه لزوما میانگین دو نرخ، می‌تواند مناسب باشد. نرخ ارز تک‌نرخی مسلما از نرخ بازار آزاد پایین‌تر و از نرخ بازار قبلی بالاتر خواهد بود.



پنج شنبه, 25 دی 1393 ساعت 09:30





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن