واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در مراسم بزرگداشت دکتر عیوضی مطرح شد
فرهنگ ایرانی مورد تهاجم موذیانه است/ از بزرگمردان فرهنگ غفلت کردهایم
رضا شیبانی اصل گفت: فرهنگ ایرانی در آذربایجان مورد هجمه موذیانه قرار گرفته است و متاسفانه در چنین شرایطی از بزرگمردانی چون مرحوم دکتر عیوضی که برای ایران از جان مایه گذاشتند، غفلت شد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر رشید عیوضی استاد دانشگاه تبریز و مصحح بزرگ متون کهن ادب فارسی؛ با حضور دهها تن از اساتید و دانشجویان دانشگاه تبریز، شاعران و اهالی ادبیات و نیز خانوادهی آن استاد فقید در جلسهی هفتگی شعرآورد تبریز برگزار شد. در این مراسم که به همت شعرآورد تبریز و موسسهی سه علامهی دانشگاه تبریز برگزار شده بود، زوایای علمی و هنری زندگی این استاد مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای مراسم، رضا شیبانی دبیر شعرآورد تبریز با بیان این نکته که قدر استاد آن چنان که باید و شاید شناخته نشده است، گفت: شعرآورد این قدم را هر چند با بضاعت اندک اما با این امید برداشت که نهادهای مسئول گامهای بعدی و اصلی را محکمتر و با بضاعت شایسته تر بردارند.
وی تصریح کرد: فرهنگ ایرانی در آذربایجان مورد هجمه موذیانه قرار گرفته است و متاسفانه در چنین شرایطی از بزرگمردانی چون مرحوم دکتر عیوضی که برای ایران از جان مایه گذاشتند، غفلت شد. باشد که به تکلیف خودمان در شناساندن و تبیین فعالیتهای این استاد عمل کنیم تا در آینده تاسف نخوریم.
در ادامه دکتر قره بیگلو استاد پیشکسوت دانشگاه تبریز و شاگرد مرحوم دکتر عیوضی با بی نظیر خواندن چهرهی علمی و اخلاقی آن مرحوم گفت: دکتر عیوضی چهرهی بینظیری بود که کمتر چنین چهرههایی را در علم و ادبیات داریم. چهرهای که از نظر علمی در اوج بود اما هرگز گرفتار تکبر نشد. ایشان با وجودی که در حافظ شناسی نظیر نداشتند اما همیشه در کلاس در نهایت تواضع از دانشجویان نظر میخواستند و با دانشجویان با احترام و مشفقانه برخورد میکردند. قره بیگلو ادبیات را رشتهای سخت و طاقت فرسا دانست و افزود: متاسفانه ادبیات سهل انگاشته شده است و هر کسی از راه میرسد وارد این رشته میشود و سطح آن را پایین میآورد. در ادبیات باید امثال رشید عیوضی را الگو دانست. در ادامه ساسان عیوضی فرزند دکتر عیوضی جایگاه قرار گرفت و سخن را به تشکر از برگزار کنندگان مراسم اختصاص داد و گفت: برداشت من از شخصیت دکتر عیوضی تحت تاثیر عاطفهی فرزندی و پدری است و بنابراین هر چه در بزرگداشت او سخن بگویم چه بسا ممکن است باعث شود شان ایشان ادا نشود. بهتر که این مهم بر عهدهی ادیبان و اساتید باشد.
دیگر سخنران این مراسم جمشید علیزاده شاعر و پژوهشگر ادبی و از دبیران دانشنامهی ادب فارسی بود. وی جایگاهی ارجمند برای دیوان حافظ تصحیح شده توسط دکتر عیوضی در میان نسخ موجود قائل شد و گفت: در بسیاری از نکات اختلافی میان دیوانهای موجود شاهدیم که حق با دیوان تصحیح شده توسط دکتر عیوضی است.
علیزاده به تصحیح دیوان همام تبریزی توسط دکتر عیوضی اشاره کرد و گفت: این اثر حائز اهمیت بسیاری است. چون اشعاری از همام به زبان باستانی آذربایجان یعنی آذری (شاخه ای از زبانهای پهلوی) در این دیوان وجود دارد که شبهههای مطرح شده دربارهی زبان باستانی مردم آذربایجان را میزداید و واقعیت را نشان میدهد. وی همچنین از شعرآورد تبریز نیز بابت پرداختن به اولویتهای مهم فرهنگی تشکر کرد و ان را جلسه ای متفاوت دانست که صرفا به شعرخوانی اختصاص ندارد و اهداف عالی را دنبال میکند.
دکتر صدری نیا دیگر سخنران مراسم بسیار کوتاه صحبت کرد و با تجلیل از جایگاه دکتر عیوضی گفت: امروز حرکتی بسیار مهم و خوب انجام گرفته است و من خوشحالم که در این مراسم هستم.
در پایان مراسم از طرف شعرآورد موسسهی شهرستان ادب از خانوادهی دکتر عیوضی تقدیر شد. همچنین کتابچهای که توسط محمد طاهری خسروشاهی دربارهی آثار و اندیشه های استاد فقید نگاشته شده بود، در میان حضار توزیع شد.
گفتنی است در این مراسم چهره های دیگری از دانشگاههای تبریز نظیر دکتر موسی زاده، دکتر جمال پور، دکتر جعفری، دکتر طرزمی و... حضور داشتند. انتهای پیام/و
93/11/11 - 14:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]