تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817030429




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حسّاسيّت شنوايي


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: حسّاسیّت شنواییگوش انسان یك دستگاه بسیار حسّاس است. همان طور كه در گذشته بیان گردید، شدّت اصواتی كه گوش می‌ تواند بشنود از 12- 10  تا 1  است. این اصوات متناظر با تراز شدّت 5db الی 120db  هستند.فیلم زیر را ببینید. در این فیلم اصوات مختلف با یك شدت نواخته می شوند آیا حسّاسیّت شنوایی شما برای تمام بسامد‌ها یكسان است؟برای مشاهده فیلم روی شکل زیر کلیک کنید.
حسّاسیّت شنوایی
 همان طور كه ملاحظه می ‌كنید اگر چه شدّت صدای تولید شده یكی است ولی گوش ما برخی بسامد‌ها را بلندتر می‌ شنود. به‌عبارتی به آن ها حسّاس ‌تر است.دو دانشمند به نام های فِلچِر و مانسون حسّاسیّت گوش را مورد بررسی دقیق قرار دادند و نمودارهایی همانند شكل زیر را ارائه نمودند.
حسّاسیّت شنوایی
در این نمودار محور افقی نشانگر بسامد و محور عمودی نشانگر شدّت صوت است. هر خط نمودار نشان می‌ دهد كه برای هر بسامد شدّت صوت چقدر باشد تا به یك بلندی شنیده شود.به عنوان مثال، نمودار قرمز نشانگر آستانه شنوایی است. این نمودار نشان می ‌دهد كه برای شنیده شدن هر بسامد شدّت صدا چقدر باید باشد. مثلاً برای اینكه صدایی با بسامد 100 هرتز شنیده شود لازم است شدّت آن لااقل 37 دسی بل باشد. در حالی كه برای شنیدن بسامد 1000 هرتز شدّتی در حد 5 دسی بل كافی است. البته سایر نمودارها (آبی رنگ) نشانگر اصواتی با بلندی‌های مختلف هستند و هر یك بر اساس بلندی صدای شنیده شده در مقایسه با بسامد 1000 هرتز رسم گردیده ‌اند. به عنوان مثال، نمودار 60 دسی بل نشان دهنده تمام اصواتی است كه بلندی آن ها شبیه بلندی صدا با بسامد 1000 هرتز  و شدّت 60 دسی بل است. بنابراین وقتی شدّت صدا زیاد است ما هم بسامد كم و هم بسامد‌های میانه و زیاد را خوب می ‌شنویم. ولی وقتی شدّت صدای موسیقی كم می‌شود اثر عجیبی در شنیدن موسیقی ایجاد می ‌شود. گویا صدای زیر و بم (متناظر با بسامد‌های زیاد و كم صدا) حذف شده و فقط اصواتی با بسامد میانه شنیده می ‌شود.پس گوش ما به بسامد در حد 100 هرتز كمتر از صدایی با بسامد 1000 هرتز حسّاس است.      از این نمودار شما در می ‌یابید كه:١-      محدوده بسامدی كه ما می ‌توانیم بشنویم در حدود 20 هرتز تا 20000 هرتز  است. اصوات با بسامد بالا به صورت صدای زیر شنیده می ‌شوند.  ٢-      گوش به بسامد‌هایی در حدود 2800 هرتز خیلی حسّاس ‌تر است. همان طور كه ملاحظه می ‌كنید گوش انسان چنین صداهایی را حتی اگر شدّت شان كمتر از 5 دسی بل باشد می ‌شنود. ٣-      وقتی بلندی صدا زیاد می ‌شود توانایی شنوایی گوش برای همه بسامد‌ها تقریباً یكسان است. شما این موضوع را در نمودار فوق می ‌بینید. هر چه شدّت صوت زیادتر می ‌شود، نمودارها به شكل تراز افقی نزدیكتر می ‌گردند. ٤-      عمدتاً گوش ما به اصوات با بسامد زیاد (زیر) حسّاس ‌تر است. اصواتی كه بسامدشان كم است بایستی شدّت بیشتری داشته باشند تا شنیده شوند.  ٥-      به طور كلی می ‌توان گفت كه گوش ما به بسامد میانه حسّاس ‌تر از اصوات زیر یا بم است مشروط بر اینكه شدّت صوت كم باشد.     در تصویر زیر ناحیه ای را می ‌بینید كه نشانگر بسامد اصوات موسیقی است. 
حسّاسیّت شنوایی
  مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه: محسنیتنظیم: سمیرا بادامستانی





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 426]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن