واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار سیستان و بلوچستان خبر داد: تعهد استانداری برای تخصیص اعتبار 1.5برابری نسبت به تعهد خیرین چابهار – ایرنا – استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در راستای افزایش مشارکت مردمی در ساخت و ساز مدارس ، استانداری تعهد می کند نه فقط معادل 50 درصد مبلغ خیرین، بلکه 1.5 برابر بیشتر از تعهدات خیرین اعتبار برای احداث فضاهای فیزیکی تخصیص دهد.
به گزارش ایرنا ، " علی اوسط هاشمی " چهارشنبه شب در هفدمین جشنواره خیرین مدرسه ساز در چابهار با اشاره به اینکه در سالجاری اعتبارت کشوری نسبت به سال قبل بیش از 100 میلیارد ریال کاهش داشته است افزود: به دلیل اهمیتی که به این حوزه قایل هستیم، اعتبارات استانی به قدری افزایش دادیم که اعتبار کل این حوزه نسبت به سال گذشته کاهش نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه شاخص ماندگاری تحصیلی دانش آموزان کشور 90 درصد اما در استان سیستان و بلوچستان 60 درصد است تصریح کرد: خروج 30 درصد دانش آموزان از تحصیل و همچنین وجود بیش از 500 هزار نفر بیسواد نشاندهنده کاستی های فراوان در سطح استان است.
هاشمی همچنین با اشاره به اینکه هم اینک در سطح استان 136 هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل وجود دارند خاطر نشان کرد: وجود این همه بازمانده از تحصیل زنگ خطری برای آینده است و بایستی برای رفع این مشکلات اقدامات انقلابی و جهادی انجام شود.
استاندار سیستان و بلوچستان اظهار امیدواری کرد: با همدلی و وحدت نظر همه مسوولان و مردم و اقشار مختلف در یک طرح 4 ساله نرخ سرانه فضای آموزشی استان از 3.01 فعلی به میانگین کشوری یعنی 4.7 متر مربع برسد.
معاون فرهنگی دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور نیز در این جشنواره خواستار توجه آموزش و پرورش در خصوص کیفیت آموزش شد.
حجت الاسلام والمسلمین " محمد علی زم " گفت: فقدان توانایی، دانایی و امکانات در نظام آموزشی و پرورشی ما بیداد می کند و به واسطه این فقدان ها بسیاری از سرمایههای اجتماعی و انسانی کشور در حال هدر رفتن است.
به گفته وی؛ همچنانکه در حوزه ساخت و ساز فضاهای آموزشی توجه های ویژه در حال انجام است ، نیازمند این هستیم که برای کیفیت آموزش در راستای دانایی محوری و ایجاد سرمایه اجتماعی و انسانی در کشور تلاش کنیم.
وی تصریح کرد : در استان سیستان وبلوچستان مزیتی به نام سرمایه اجتماعی و همبستگی ملی و مذهبی به مفهوم واقعی وجود دارد و بایستی از این سرمایه اجتماعی در راستای منافع مردم و کشور برنامه ریزی و استفاده مناسبی کرد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه چابهار نیز در این نشست گفت: سرانه فضای آموزشی در شهرستان چابهار 2.44 به ازای هر دانش آموز است و این در حالیست این شاخص در استان 3.01 است و این یعنی چابهار در بین 19 شهرستان استان در رده 17 از نظر سرانه آموزشی قرار دارد.
احمد علی موهبتی تصریح کرد : این در حالیست که بر اساس آمار هم اینک بیش از 415 مدرسه تخریبی و 248 مدرسه نیازمند تعمیرات اساسی در چابهار وجود دارد و این یعنی چیزی به نام فاجعه.
به گفته وی با همت همه مردم و مسوولان ، انقلاب مدرسه سازی و امور خیریه ای در چابهار آغاز شده است و با برگزاری چندین جلسه در روزهای گذشته بیش از 110 میلیارد ریال تعهد خیریه ای از سوی بومیان شهرستان چابهار تقبل شده است.
به گفته وی مردم چابهار همچنین ساخت بیش از 60 مدرسه را به عنوان مشارکت با دولت تعهد کرده اند.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار نیز در این جشنواره با اشاره به تفاهم نامه دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با وزارت آموزش و پرورش گفت : منطقه آزاد چابهار 30 میلیارد ریال به عنوان 50 درصد سهم مشارکت در ساخت مجتمع نمونه مردمی در روستای تیس اختصاص داده است.
حامدعلی مبارکی همچنین از تعهد 10 میلیارد ریالی کارکنان منطقه آزاد برای مشارکت در مدرسه سازی خبرداد.
محمد رضا حافظی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز کشور نیز در این جشنواره با اشاره اینکه خیرین بومی استان در مشهد بیش از 85 میلیارد ریال و در این همایش نیز بیش از 110 میلیارد ریال وجه نقد تعهد کرده اند اظهار امیدواری کرد: استان سیستان و بلوچستان با مشارکت 300 میلیارد ریالی در سالجاری رکورد مشارکت پذیری در امر مدرسه سازی در کشور را بشکند.
وی خاطر نشان کرد : سومین جشنواره و همایش خیرین استان سیستان و بلوچستان را در تهران برگزار می کنیم تا بومیان ساکن در تهران نیز بتوانند مشارکت جدی در احداث فضاهای فیزیکی داشته باشند.
هفدمین جشنواره خیرین مدرسه ساز با حضور معاون مشارکت های وزارت آموزش و پرورش و معاون فرهنگی دبیرخانه شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه، استاندار سیستان و بلوچستان و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مهمانان ویژه چهارشنبه شب در چابهار برگزار شد.
1744/653
09/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]