واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گرانی نان تاثیری در ارتقاء کیفی آن نداشت
رییس هیات مدیره انجمن همگن صنایع غذایی خراسان رضوی گفت: افزایش 30 درصدی قیمت نان به رغم اینکه با هدف بهتر شدن وضعیت پخت نان انجام گرفت تاثیری در ارتقاء کیفیت آن نداشت.
کد خبر: ۴۷۰۷۹۱
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۰ - 28 January 2015
رییس هیات مدیره انجمن همگن صنایع غذایی خراسان رضوی گفت: افزایش 30 درصدی قیمت نان به رغم اینکه با هدف بهتر شدن وضعیت پخت نان انجام گرفت تاثیری در ارتقاء کیفیت آن نداشت.
"محمد استادی" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کارشناسان و متولیان صنعت نان بر این باور بودند که برای داشتن نان باکیفیت باید اجازه داد کسب و کار تولید آن سودآور شود.
وی گفت: فعالان صنف نان مدعی بودند چون هزینه های پخت نان بالا و قیمت آن پایین است لذا دخل و خرجشان متناسب با همدیگر نیست و نمی توانند تجهیزات بهتری را برای پخت نان فراهم کنند.
مدیرعامل شرکت نان قدس رضوی افزود: پیش بینی مسوولان این بود که اگر اجازه دهیم نانوا منفعت بیشتری از این کسب و کار داشته باشد از محل این منفعت سرمایه گذاری کرده و کیفیت تولید نان را ارتقاء می دهد.
وی ادامه داد: اما همزمان با گرانی نان قیمت آرد نیز افزایش یافت و در نتیجه هزینه های بالای کسب و کار نانوایی هیچ حاشیه سودی برای نانوا باقی نگذاشت که از محل این سود کیفیت پخت نان را افزایش دهد لذا همه سود حاصل از افزایش قیمت نان صرف تامین آرد شد.
استادی در خصوص علل دیگر کاهش کیفیت نان گفت: از سوی دیگر فعالیت واحدهای زیرپله ای تولید نان بسته بندی فاقد مجوز و توزیع نانهای بی نام و نشان در سطح شهر که به لحاظ بهداشتی مورد تایید نیستند نیز کیفیت نان را در سطح استان خراسان رضوی کاهش داده است.
وی علت بوجود آمدن واحدهای زیرپله ای نان بسته بندی را وجود آردهای دو نرخی ذکر و بیان کرد: بر اساس قانون هدفمندی یارانه ها باید نرخ آرد آزاد می شد اما همچنان آرد با دو نرخ دولتی و آزاد عرضه می شود.
رییس هیات مدیره انجمن همگن صنایع غذایی خراسان رضوی افزود: نرخ آرد سهمیه ای هر کیلوگرم هشت هزار ریال و قیمت آرد آزاد هر کیلوگرم 14 هزار ریال است که آرد سهمیه بندی به صنف نانواییها ارائه می شود اما سهمیه آرد کارخانه ها قطع شده است.
وی گفت: بین فعالان صنف نانوایی متخلفینی هستند که آرد سهمیه بندی را خارج از شبکه با دو هزار یا سه هزار ریال گرانتر می فروشند و واحدهای زیرپله ای از آن آرد مازاد صنف استفاده کرده و با تولیدکنندگان نان بسته بندی در بازار رقابت می کنند.
استادی افزود: امکان رقابت برای بسیاری از واحدهای تولیدی در صنعت نان مهیا است اما تامین نقدینگی برای آنها به یک معضل تبدیل شده زیرا سود لازم را از کسب و کار خود ندارند.
وی گفت: رکودی که بر فضای اقتصاد کشور حاکم است همه بخشها را تحت تاثیر قرار داده و باعث کم شدن نقدینگی واحدهای تولیدی شده است.
رییس هیات مدیره انجمن همگن صنایع غذایی خراسان رضوی افزود: کاهش نقدینگی واحدهای تولیدی از دو سال قبل که ارز گران و به تبع آن قیمتها افزایش یافت آغاز شد.
وی بیان کرد: با گران شدن مواد اولیه و محصول نهایی واحدهای تولیدی، این واحدها در تامین مواد اولیه برای یک مدت معین با چالش مواجه شدند و نقدینگی در سطح واحدهای تولیدی کم شده و به یک بحران در برخی از آنها تبدیل شد.
استادی تاکید کرد: ضروری است مسوولان و نخبگان اقتصادی راه حلی برای افزایش کیفیت نان و جلوگیری از فعالیت واحدهای زیرپله ای بیابند و ارتقاء کیفی نان نیز با فرهنگ سازی رسانه ها به یک مطالبه عمومی از سوی مردم تبدیل شود.
20 واحد تولیدی بسته بندی نان و افزون بر چهار هزار نانوایی در استان خراسان رضوی فعالیت دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]