واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۷ق.ظ)
فيلم و کتاب بزرگداشت حسين جعفريان در جشنواره فيلم فجر رونمايي خواهد شد فيلم و کتاب بزرگداشت حسين جعفريان براي رونمايي در سي و سومين جشنواره فيلم فجر آماده ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين جعفريان، مدير فيلمبرداري باسابقه و پيشکسوت سينماي ايران است که جوايز متعددي را از جشنواره بينالمللي فيلم فجر دريافت کرده است، او مديريت فيلمبرداري فيلمهايي مانند چ، رستاخيز، درباره الي، چهارشنبهسوري، بوسيدن روي ماه، طلا و مس، زير پوست شهر، بانوي ارديبهشت، نرگس و... را برعهده داشته است.
«بر بوم شب» کتابي است درباره هنر فيلمبرداري از نگاه حسين جعفريان که در 250 صفحه و به همت ندا فضلي به مرحله چاپ رسيده است، اين کتاب در هفت فصل گردآوري شده است که عبارتند از:
فصل اول با عنوان «مسووليت فيلمبردار» شامل سرفصلهاي رابطه فيلمبردار و کارگردان، نقش و اهميت تاريکي در فيلم، ارتباط با دستياران، مسائل تخصصي فيلمبرداري از نظر جعفريان، فهم فيلمنامه، فهم طراحي صحنه، چگونگي انتخاب و استفاده از لنزها، نقش رنگها در فيلم و... به صورت مفصل پرداخته شده است.
در فصل دوم گفتوگوهايي با ايرج رامينفر، حميد خزوعي، محمد داودي، آتوسا قلمفرسايي، منوچهر محمدي و هومن بهمنش درباره زيباييشناسي تصوير فيلمبرداري حسين جعفريان گنجانده شده است.
در فصل سوم نيز به تفاوتهاي نظري درباره سبک فيلمبرداري پرداخته شده است.
در فصل چهارم اين کتاب، يادداشتهايي از منتقدان صاحب قلم سينماي ايران درباره فيلمبرداري حسين جعفريان آمده است، هوشنگ گلمکاني، عباس ياري و شهرام جعفرينژاد در مطالبي به فعاليت اين فيلمبردار پيشکسوت در 40 سال گذشته پرداختهاند.
در فصل پنجم کتاب، برخي کارگردانهاي سينماي ايران نظراتشان را درباره اين پرسش که ديجيتال بهتر است يا نگاتيو، بيان کردهاند.
در اين فصل، فيلمسازان نظرات اختصاصي و دلبستگيهاي خود را درباره سينماي نگاتيو و ديجيتال بيان کردهاند، حسين جعفريان نيز با نگاه کارشناسي، نظرات خود را در اينباره بيان کرده و توصيههايي درباره تکنولوژي جديدي که در سينما همه گير شده را براي آموزش دانشجويان و دستاندرکاران سينما به رشته تحرير درآورده است.
فصل ششم نيز به مرور آثار حسين جعفريان به صورت کامل و جامع اختصاص يافته است، در اين بخش فيلمهاي مطرح سينماي ايران که در قاب تصويري حسين جعفريان نقش بسته، از نگاه کارگردان و فيلمبردار فيلمها تجزيه و تحليل شده است؛ فيلمهايي مالنند نرگس، بانوي ارديبهشت، زير پوست شهر، زير درختان زيتون، شب يلدا، چهارشنبهسوري، درباره الي، چ و رستاخيز در اين بخش مورد بررسي و تحليل قرار گرفتهاند.
در اين فصل گفتوگوهايي با کارگرداناني مانند اصغر فرهادي، رخشان بنياعتماد، کيومرث پوراحمد، عباس کيارستمي، احمدرضا درويش، همايون اسعديان، ابراهيم حاتميکيا و... منتشر شده است.
همچنين فصل هفتم اين کتاب با عنوان «کلوزآپ»، به گفتوگويي درباره نگاه حسين جعفريان به زندگي و دنياي پيرامونش، علايق، سليقهها، بيوگرافي و سينماگرافي وي اختصاص داده شده و زندگينامه هنري او به رشته تحرير درآمده است.
در اين کتاب دو يادداشت به قلم عليرضا رضاداد، دبير جشنواره و ندا فضلي، گردآورنده کتاب در رابطه با نوع فيلمبرداري جعفريان آورده شده است.
کتاب «بر بوم شب» با ويراستاري بابک آتشين جان، طراحي جلد آرش صادقي، طراحي گرافيکي، صفحه آرايي و صفحهبندي عليرضا کيا به پايان رسيده است.
ندا فضلي همچنين مستندي هفت دقيقهاي را از حسين جعفريان آماده کرده است که در بزرگداشت اين مدير فيلمبرداري در جشنواره فيلم فجر به نمايش در ميآيد.
فيلمبرداري اين مستند يک هفته به طول انجاميده و انتخاب و دريافت پشت صحنه فيلمهايي که جعفريان در آنها کار کرده، سه هفته کار برده است.
به گفته فضلي، اين فيلم مستند درباره نوع تفکرات حسين جعفريان درباره سينما و 40 سال تلاش وي در اين حوزه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]