محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831153669
قیمت نفت دغدغه این روزهای مردم و دولت
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اینکه پیشنهاد داده میشود قیمت بودجه تا مرز 40 الی 50 دلار کاهش پیدا کند این نیز نمیتواند راه حل مناسبی باشد چرا که این مسئله علامتی به بازار میدهد که ما قیمت نفت را پذیرفتهایم.
به گزارش تراز،قیمت نفت پایین آمده است و از سوی دیگر نگرانیهایی بابت وضعیت اقتصادی مطرح میشود. مسئلهای که این روزها مهمترین مباحث را چه در میان مردم و چه در میان کارشناسان تشکیل داده است. قطعا بخشی از اتفاقات و تحولات تاثیر خود را بر اقتصاد می گذارد بدون آنکه دولت یا مجموعه حاکمیت در آن دخیل باشد اما این امر موجب نمیشود که دولت نتواند کنترلی بر آن پیدا کند.
حمید حسینی، رئیس خزانهداری اتاق تهران، در این باره معتقد است که رابطه ایران و عربستان می تواند به افزایش قیمت نفت کمک کند و وقتی بحث به سیاستهای دولت در زمینه اقتصاد میرسد، میگوید:«دولت هم راه درستی میرود و هم درست راه میرود.»
طی ماههای اخیر شاهد نوسانات قیمت نفت هستیم.ارزیابی شما از این تغییر قیمت و احتمال افزایش قیمت چیست؟
نفت سیاست کالا است. قطعا اتفاقات و تحولات سیاسی میتواند بر قیمت آن تاثیر بگذارد؛ یعنی میزان عرضه و تقاضا بحث سیاست جهانی و هماهنگی کشورهای صادر کننده نفت پارامترهایی هستند که میتوانند روی قیمت آن تاثیر بگذارند. در حال حاضر همه چیز علیه قیمت نفت عمل می کند. به عبارت دیگر عرضه در بازارهای جهانی بیش از تقاضاست مضاف بر آنکه اوضاع اقتصاد جهانی مانند اروپا و ژاپن در وضعیت مطلوبی به سر نمیبرد از سوی دیگر قیمت دلار 7 الی 10 درصد افزایش پیدا کرده است و از آنجایی که نفت با دلار مبادله میشود این امر موجب می شود تا نفت گرانتر برای دیگر اعضا تمام شود. از سوی دیگر اوضاع سیاسی دنیا نیز نتوانسته است با این چالشها به مقابله بپردازد و این درحالی است که کشورهایی مانند عربستان و حامیان او نیز چندان تمایلی ندارند تا به این وضعیت خاتمه دهند و این شرایط را با تحول مواجه سازند و حتی مسئله مرگ ملک عبدا... نیز نمی تواند تغییر فاحشی در سیاستهای این کشور ایجاد نماید کما اینکه جانشین وی نیز اعلام داشت ما ادامه دهنده سیاستهای قبلی هستیم بنابراین نمی توان خیلی دل خوش کرد که چرخشی در سیاستهای عربستان به وجود بیاید لذا بازار هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است و به نظر میرسد هنوز در یک سر درگمی به سر میبرد و هیچ کدام از این قیمتهای را نمیتوان قیمت واقعی تصور کرد. بر این اساس باید تا پایان ژانویه صبر کنیم وببینیم که چه اتفاقی رخ خواهد داد اما به اعتقاد من اصولا از این به بعد باید شاهد افزایش قیمت نفت باشیم.
امروز بحث بودجه نیز یکی از مهمترین مباحث مطروحه است. به نظر شما باید چه تغییری در آن رخ دهد؟
ما حدود 700 هزار میلیارد منابع بودجه را می خواهیم از طریق فروش نفت تامین نماییم، قطعا اگر سطح قیمتها قیمت کنونی باشد امکان تامین وجود نخواهد داشت. بنابراین لازم است تا دولت و مجلس همت خود را به کار ببندند و میزان وابستگی 30 درصدی را نیز کاهش دهند که دچار مشکل نشویم و البته باید به فکر مواردی برای جایگزینی باشند ولی اینکه پیشنهاد داده میشود قیمت بودجه تا مرز 40 الی 50 دلار کاهش پیدا کند این نیز نمیتواند راه حل مناسبی باشد چرا که این مسئله علامتی به بازار میدهد که ما قیمت نفت را پذیرفتهایم. بنابراین بهتر است قیمت نفت در بودجه با همان قیمت فعلی یا حداقل با تغییر کمی مواجه ساخت اما از سوی دیگر دولت را مکلف نماییم که به همان میزان که درآمد دارد هزینه بودجه را پیش بینی کند و به عبارت مشخصتر درآمد هزینهای بودجه را تنظیم نماید. لذا در این رابطه اگر دولت درآمدهای نفتی اش تحقق پیدا نکند مجبور میشود بخشی از بودجهای را که برای کارهای عمرانی پیشبینی کرده است را کنار بگذارد یا آنکه مجبور شود قیمت دلار را افزایش دهد و یا پایههای مالیاتی را افزایش دهد و یا اینکه دولت وارد عمل شود و بتواند بخشی از بودجه خود را از طریق هدفمندی یارانهها با حذف اقشار مرفه تر جامعه تامین کند تا فشار را از بودجه بردارد.
در مجلس طرح بودجه بدون نفت مطرح است، به نظر شما تا چه میزان امکان دارد که امسال این طرح قابلیت اجرایی پیدا کند؟
این مسئله بسیار بعید است و به نظر نمیرسد که ما در عرض یک سال بتوانیم به بودجه بدون نفت دست پیدا کنیم. با نگاهی دقیق تر به اوضاع اقتصادی کشور میتوان دریافت که شرایط امروز شرایطی نیست که بتوانیم به این مسئله عینیت ببخشیم. درحقیقت در چنین فرصت کوتاهی نه دولت قادر است هزینههای خود را کاهش دهد و نه میتواند برای جایگزین کردن درآمدهای نفتی تامین بودجهای درنظر بگیرد لذا اینکه بخواهیم بیش از 700 هزار میلیارد را در بودجه یکباره حذف کنیم به نظر میرسد این مسئله شدنی نیست . مضاف بر آنکه ما هیچ کشوری در دنیا را نمی توانیم مثال بزنیم که به یک کالای خاص وابسته نباشد و در هرصورت هر دولتی بخشی از تامین منابع مالی کشور مربوط به درآمدهای مالیاتی است بخشی از آن مربوط به درآمدهای متفرقهای است که دولت دارد و بخشی از آن مربوط به عرصه سیاست خارجی است که دولت در اثر رابطه با یکدیگر به آن دست پیدا میکنند و بخشی از آن مربوط به استقراض خارجی میباشد که دولتها از آن طریق کسب درآمد میکنند. این مسئله که تصور شود دولت می تواند در کوتاه مدت کل بودجه جاری را از محل درآمدهای خود تامین نماید به نظر می رسد نیاز به مدت زمان بیشتری دارد.
به نظر شما بحث روابط بینالملل ایران و تعامل با کشورهای دیگر به ويژه عربستان تا چه حد می تواند معضل قیمت نفت را حل کند؟
در سال 76 قیمت نفت به 8 دلار کاهش پیدا کرد و در آن زمان که دولت اول آقای خاتمی مستقر بود، مشکلات امروز نفت نیز پدیدار گشت، در چنین شرایطی بود که روابط میان ایران و عربستان و همکاری که میان دو کشور به وجود آمد، یک فضای همکاری و هماهنگی را در سازمان اوپک به دنبال داشت که اوپک توانست با کاهش میزان تولید خود قیمت نفت بار دیگر افزایش دهد و به مرز 50 دلار رسید. بر این اساس باید گفت قاعدتا همکاری میان ایران و عربستان می تواند بر میزان همکاری دیگر کشورها تاثیر بگذارد. بنابراین همکاری میان ایران و عربستان موجب می شود منافع و دیدگاههای دو طیف نزدیک به عربستان و ایران به یکدیگر نزدیک شوند و از این رو موجب تصمیم قاطع در رابطه با اتخاذ سیاستهای مناسب در رابطه با افزایش قیمت نفت درپیش گرفته شود. در حال حاضر که روسیه اعلام کرده است میتواند یک میلیون از میزان تولید نفت خود را کاهش دهد قاعدتا اگر در راستا توافق با عربستان تحولی به وجود آید می تواند کمک کند تا اوپک رانیز به میدان بکشاند و اوپک بر خلاف آنکه برخی از اعضا اصرار دارند تولید خود را کاهش ندهند تولید خود را تقلیل دهد و از این رو قیمت نفت افزایش پیدا کند. این مسئله در صورت تقویت رابطه میان ایران و عربستان ممکن است موجب تشویق کشورهای دیگری از جمله نروژ و دیگر کشورهای اروپایی نیز شود و از سوی دیگر با همکاری کشورهای اوپک می توان از میزان آزاد عرضهای که بیشتر در نتیجه انقلاب فناوری و کاسته شدن از میزان مصرف نفت به وجود آمده است، کاست. لذا در شرایط کنونی آنچه اهمیت ویژه دارد کنترل بازار است که قطعا نقش ایران و عربستان میتواند بسیار حائز اهمیت باشد.
زمانی زمزمهای بود تا آقای هاشمی سفری به عربستان داشته باشد برای نزدیکی رابطه دو کشور، این مساله را چگونه ارزیابی میکنید؟
ایران از ظرفیتی به نام آقای هاشمی رفسنجانی برخوردار است که روابط شخصی قوی با ملک عبدا... داشت و از اعتبار ویژه ای در کشور عربستان برخوردار است. به نظر میرسد دست اندرکاران نظام و دستگاه دیپلماسی کشور باید از این ظرفیت استفاده کند و با توجه به نقشی که عربستان هم در ثبات قیمت نفت و هم در مذاکرات هستهای می تواند داشته باشد، این سفر همانطور که در دوران اصلاحات توانست روابط ایران را با این کشور دگرگون سازد و حتی در دولت آقای خاتمی قیمت نفت از 69 دلار به 8 دلار رسید که تقویت رابطه ایران و عربستان توانست تاثیر عمدهای بر تقویت قیمت نفت بگذارد. با تجربه گذشته به نظر می رسد سفر آیتا...هاشمی رفسنجانی به عربستان می تواند روابط ایران و عربستان را وارد فاز جدیدی نماید.
یک سال و نیم از عمر دولت می گذرد تصمیمها و سیاستهای دولت را چگونه ارزیابی میکنید؟
دولت هم راه درستی را می رود و هم درست راه می رود. این مسئله خیلی مهم است. تصمیماتی را که دولت اتخاذ میکند تصمیمات درستی است و بهرغم مشکلاتی که بر سر راه وجود دارد تلاش میکند تصمیمات درست را اجرایی کند و این در حالی است که دولت یک سال تنها می توانست آواربرداری کند و تلاش کند آرامش را به کشور بازگرداند. در طول این مدت دولت حتما حرکت درستی داشته است و از نیروهای کارآمد استفاده کرده و از این طریق توانسته است رشد منفی کشور را به سمت رشد مثبت سوق دهد و از اول امسال ما نسبت به سال گذشته 4 درصد رشد مثبت اقتصاد را داشتیم اما این گلایه وجود دارد که با وجود آنکه این تحولات در اقتصاد رخ داده است اما هنوز آثارش در بنگاههای اقتصادی و خانوادهها قابل مشاهده نیست یعنی هرچند دولت از شدت تورم کاسته است و تورم 38 درصدی را به 17 درصد کاهش داده است اما این مسئله خیلی در بازار مشهود نیست و مردم هنوز این کاهش تورم را احساس نکردهاند یا رشد اقتصادی در بنگاه ها هنوز ملموس نشده است. بر این اساس باید گفت از آنجایی که این تغییرات مثبت هنوز در کشور احساس نشده است. لذا قضاوت کردن در رابطه با دولت و سیاستهای اقتصادیاش به نظر هنوز زود است. آنچه لازم به اشاره می باشد اگر این اعتقاد وجود دارد که سیاستهای اقتصادی دولت صحیح بوده است از اصلاح سیاست های گذشته گرفته تا اتخاذ سیاست های جدید باید منتظر ماند تا این سیاستها تاثیر خود را در کشور بگذارد. البته ناگفته نماند انتقاداتی نیز در رابطه با عدم هماهنگی و عدم تغییرمدیران پایینتر وجود دارد و از سوی دیگر دولت با سنگاندازیهایی مواجه هستند در مجلس و دیگر ارگانها که دست دولت را برای عملکرد بهتر می بندد.
اولویت دولت برای سال آینده چه باید باشد؟
به نظر می رسد دولت باید اولویت خود را متوجه سیاست خارجی قرار دهد و تلاش نماید مانع اصلی اقتصاد یعنی تحریمها از پیش پا برداشته شود و اگر بتواند تحریمها لغو نماید قطعا برنامهها و سیاستهای کشور با سیاست های فعلی متفاوت خواهد بود چرا که تصمیمات امروز با این پیش فرض است که رابطه با دیگر کشورها به همین صورت باقی خواهد ماند. و تحریم ها نیز بر سر جای خود خواهد ماند. قاعدتا اگر در این مدت دولت موفق شود به توافقی با دنیا دست پیدا کند و حتی بخشی از تحریم ها نیز لغو شود قطعا سیاستگذاریهای متفاوتی را طلب میکند و ما حتما می توانیم بر منابع مالی بیشتر حساب کنیم و حتی میتوانیم روی فاینانسها و سرمایهگذاریهای مستقیم حساب باز کنیم. در چنین شرایطی است که نوع تصمیم گیری ها درباره تغییر اوضاع متفاوت خواهد بود. بنابراین اولویتها در صورت حذف تحریمها و دست یافتن به یک تعامل با جامعه جهانی متفاوت خواهد بود.
منبع: آرمان
چهارشنبه 8 بهمن 1393 ساعت 09:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]
صفحات پیشنهادی
ارقام موهومی برای قیمت نفت نتیجه خرج تراشی دولت و مجلس
تراز با توجه به روش های تکراری بودجه بندی در مجلس و دولت طی سالیان گذشته و روند سیاست های مالی دولت در مورد منابع نفتی و نرخ ارز که معمولا با کمبود بودجه در میانه سال روبرو می شود هرساله مسکن های مختلفی نیز در نظر گرفته می شود اما با تشدید فشارهای اقتصادی و مطالبه عمومی جهت اصلحمایت دولت جدید عربستان از سیاست کاهش قیمت نفت
تداوم سیاست نفتی ریاض حمایت دولت جدید عربستان از سیاست کاهش قیمت نفت خبرگزاری پانا دولت جدید عربستان با انگیزه فشار به رقبای سیاسی و حفظ سهم در بازار جهانی نفت از سیاست کاهش قیمت ها حمایت کرده و تمایلی ندارد که در کوتاه مدت در این سیاست تجدید نظر کند ۱۳۹۳ شنبه ۴ بهمن ساعت 10عضو کمیسیون تلفیق مجلس در گفتوگو با فارس: دولت پیشنهاد جدیدی برای قیمت نفت نداده است/ رشد 22 درصدی درآمد مالی
عضو کمیسیون تلفیق مجلس در گفتوگو با فارس دولت پیشنهاد جدیدی برای قیمت نفت نداده است رشد 22 درصدی درآمد مالیاتی سال آیندهعضو کمیسیون تلفیق مجلس گفت دولت پیشنهاد جدیدی برای قیمت نفت نداده است اسماعیل جلیلی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به برگزاری جلپایان روزهای خوش نفتی/ کدام دولت ثروتمندتر بوده است؟
پایان روزهای خوش نفتی کدام دولت ثروتمندتر بوده است اقتصاد > انرژی - حتی حالا که دیگر خبری از نفت 115 دلاری نیست اما باز هم این روزها نفت 50 دلاری برای خودش اعتباری دارد اسماعیل ابراهیمی حتی حالا که دیگر خبری از نفت 115 دلاری نیست اما باز هم این روزها نفت 50 دلاریکاهش قیمت نفت چه تاثیری برزندگی مردم دارد/ اشتغال آب می رود؟
کاهش قیمت نفت چه تاثیری برزندگی مردم دارد اشتغال آب می رود اقتصاد > اقتصاد کلان - بخش مهمی از اشتغال کشور به ادامه پروژه های عمرانی دولت وابسته است که با کاهش میزان بودجه عمرانی این پروژه ها در آستانه توقف قرار می گیرند بهراد مهرجو برآوردهاي اوليه نشان مي دهد کهاصلاح ساختاری اقتصاد در پی سقوط قیمت نفت در دستور کار دولت
وزیر اقتصاد خبر داد اصلاح ساختاری اقتصاد در پی سقوط قیمت نفت در دستور کار دولت خبرگزاری پانا وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت برخی پیشبینیها از رشد اقتصادی بالای 6 5 درصد در صورت حذف تحریمها خبر میدهد و من معتقدم دستیابی به رشد بالای 8 درصد نیز در اقتصاد کشور امکانپذیر است ۱مردم را متقاعد کنیم کاهش قیمت نفت در بلندمدت به نفع آنهاست
تراز با توجه به شرایط ویژه بازار جهانی نفت فرصت مناسبی است تا مدیریت اقتصاد بدون درآمدهای نفتی صورت گیرد البته این کار سختیهای مضاعفی به همراه دارد اگر آنها را متقاعد كنیم كه در نتیجه تحمل این سختیها به اقتصاد مستقلی دست خواهیم یافت و از مصرفكننده تكنولوژی به تولیدكننسه سناریو دولت برای قیمت نفت/ مالیات افزایش نمییابد
طیب نیا در جمع خبرنگاران عنوان کرد سه سناریو دولت برای قیمت نفت مالیات افزایش نمییابد وزیر اقتصادو دارایی با اشاره به سه سناریو دولت برای قیمت نفت گفت برخی پیشبینیها حاکی از آن است که قیمت نفت کاهش مییابد اما برخی دیگر نیز معتقدند قیمت نفت تا 70 دلار افزایش مییابد به گزاوزیر نفت: دولت برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین در سال آینده ندارد.
تراز اگرچه پس از افزایش قیمت نان زمزمه هایی مبنی بر افزایش قیمت بنزین و گازوییل و دیگر حامل های انرژی به گوش رسید اما وزیر نفت اعلام کرده که فعلا دولت برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین در سال آینده ندارد به گزارش تراز اگر چه با توجه به ردیف قانونی هدفمندسازی در لایحه بودجه 94کاهش قیمت نفت باعث تغییر رویکرد دولت به سمت بهرهوری شد؟
کاهش قیمت نفت باعث تغییر رویکرد دولت به سمت بهرهوری شد اقتصاد > اقتصاد کلان - رییس سازمان ملی بهرهوری درباره تاثیر کاهش قیمت نفت روی تغییر رویکرد دولت به سمت بهرهوری توضیح میدهد مریم فکری قیمت نفت همچنان در بازار جهانی روند نزولی دارد تا جایی که زنگ خطر کسریتحقق اقتصاد غیرنفتی با کاهش قیمت نفت/ دولت بدنبال مشارکت مردم در توسعه -
جبارزاده عنوان کرد تحقق اقتصاد غیرنفتی با کاهش قیمت نفت دولت بدنبال مشارکت مردم در توسعه شناسهٔ خبر 2463188 دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۰ استانها > آذربایجان شرقی تبریز - استاندار آذربایجان شرقی کاهش قیمت جهانی نفت را فرصتی مناسب برای کم کردن وابستگی کشور به درآمدهای نفتی و تحققیمت نفت به ۳۰ دلار میرسد
قیمت نفت به ۳۰ دلار میرسدتاریخ انتشار يکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۹ ۰۱ نگرانی عربستان از کاهش نقش اوپک در تامین انرژی دنیا رشد تولید در عراق و ایران و تداوم رکود اقتصادی اروپا سبب شده تا پیش بینی ها از رسیدن قیمت هر بشکه نفت به ۳۰ دلار حکایت داشته باشند به گزارش اقتصادنیوز تلوعراق قیمت نفت خود را افزایش داد
عراق قیمت نفت خود را افزایش دادعراق نیز به دنبال عربستان و ایران قیمت نفت خود را در بازارهای آسیا 30 سنت افزایش داد به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از بلومبرگ پس از اینکه عربستان قیمت نفت خود در بازارهای آسیا را افزایش داد عراق نیز قیمت نفت خود برای تحویل در مامشاور روحانی درباره قیمت نفت کیست؟
تراز قیمت نفت در بازار جهانی به روند نزولی خود ادامه میدهد و تاکنون به سطح قیمتهای قابل تاملی رسیده است قیمتهایی که میتواند بودجه هر کشور تولیدکننده نفتی را تحت تاثیر قرار دهد و آن را با کسری بودجه مواجه کند به گزارش تراز هماکنون قیمت نفت اوپک ۴۳ دلار است و این دربه علت نگرانی از سقوط قیمت ها: بلاتکلیفی دولت های صادرکننده نفت در تدوین بودجه های سالانه
به علت نگرانی از سقوط قیمت ها بلاتکلیفی دولت های صادرکننده نفت در تدوین بودجه های سالانه سقوط بی سابقه قیمت نفت خام دولت های صادرکننده نفت را با بلاتکلیفی مواجه کرده به طوری که این دولت ها در ماه های اخیر با نگرانی از کسری بودجه بارها اقدام به بازنگری در بودجه های سالانه خود کعارف در دیدار اعضای حزب وحدت و همکاری ملی: کاهش قیمت نفت توفیق اجباری دولت برای اقتصاد «بدون نفت» است
عارف در دیدار اعضای حزب وحدت و همکاری ملی کاهش قیمت نفت توفیق اجباری دولت برای اقتصاد بدون نفت استرئیس بنیاد امید ایرانیان به کاهش قیمت نفت اشاره کرد و گفت این مساله توفیق اجباری برای دولت در رسیدن به اقتصاد بدون نفت و جزء سیاستهای کلی نظام است به گزارش حوزه احزاب خبرگزاریکاهش قيمت نفت انگيزه قوي براي خروج از خام فروشي است
۲۸ دي ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۵ب ظ کاهش قيمت نفت انگيزه قوي براي خروج از خام فروشي است نفت به عنوان کالايي که در سطح جهان از يک قيمت واحد برخوردار و تعيين کننده جهت اقتصاد دنيا است افزايش يا کاهش قيمت آن براي تمامي کشورها اعم از توليد کننده و مصرف کننده بسيار مهم است به گزارش خبرگزاري موج م-
اقتصادی
پربازدیدترینها