تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820275801




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- طرح مصوبه ای برای گسترش فعالیت هسته ای ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح مصوبه ای برای گسترش فعالیت هسته ای ایران تهران - ایرنا - سایت خبری امید هسته ای می نویسد :پس ازروی کار آمدن دولت حسن روحانی این دومین بار بود که ایران و قدرت های جهانی نتوانستند یک تاریخ مشخص را که خودشان تعیین کرده بودند برای دستیابی به یک موافقتنامه جامع محقق کنند.هدف از این مذاکرات دستیابی به موافقتنامه ای به منظور لغو تدریجی تحریم ها علیه ایران در ازای محدود شدن فعالیت های هسته ای این کشور است


مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های بزرگ وارد مراحل پیچیده ای شده است. خبرگزاری فرانسه در گزارش در تاریخ 24 ژانویه 2015 از طرح مصوبه ای در مجلس ایران خبر داد که طبق آن ایران می تواند فعالیت صلح آمیز هسته ای خود را از سر بگیرد.
به گزارش گروه تحلیل و ترجمه امیدهسته ای، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: با نزدیک شدن به مدت مقرر برای تفاهم هسته ای بین ایران و گروه 1+5 و انجام مذاکرات پشت درهای بسته و مذاکره در باب امور فنی–تکنیکی مذاکرات چندساله ایران وارد فاز جدیدی شده است.هفته گذشته مجلس ایران مصوبه ای را در دستور کار قرار داد که به دانشمندان هسته ای این کشور اجازه می دهد فعالیت غنی سازی اورانیوم خود را افزایش دهند،اقدامی که می تواند باعث پیچیده شدن مذاکرات کنونی بین ایران و قدرت های جهان شود.
خبرگزاری فرانسه مدعی می شود که مصوبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران از آن خبر داد پس از آن آغاز شد که قانون گذاران آمریکایی اعلام کردند در حال تهیه لایحه ای هستند که می تواند اعمال تحریم های جدید علیه ایران را درپی داشته باشد.
این خبرگزاری می افزاید: با توجه به عدم تحقق دو ضرب الاجل پیشین ایران و قدرت های جهان برای دستیابی به یک موافقتنامه جامع، دو طرف اذعان دارنداختلاف های عمده همچنان باقی است به همین خاطر نمی توان با قاطعیت گفت دو طرف تا ضرب الاجل جدید قادر خواهند بود به چنین موافقتنامه ای دست یابند.
ایران و شش قدرت بزرگ جهانی موفق نشدند تا ضرب الاجل 24 نوامبر سال گذشته میلادی مناقشه موجود برسر برنامه هسته ای تهران را حل کنند سپس مذاکرات خود را تا پایان ماه ژوئن سال 2015 تمدید و اعلام کردند تا آن تاریخ برای دستیابی به یک موافقتنامه جامع هسته ای تلاش خواهند کرد.
پس از سر کار آمدن دولت حسن روحانی این دومین بار بود که ایران و قدرت های جهانی نتوانستند یک تاریخ مشخص را که خودشان تعیین کرده بودند برای دستیابی به یک موافقتنامه جامع محقق کنند.هدف از این مذاکرات دستیابی به موافقتنامه ای به منظور لغو تدریجی تحریم ها علیه ایران در ازای محدود شدن فعالیت های هسته ای این کشور است.
حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در مصاحبه با ایسنا گفت که تهیه این مصوبه آغاز شده است.
نقوی با اشاره به سانتریفوژهای پیشرفته تر که می تواند روند غنی سازی اورانیوم را سرعت بخشد افزود: این طرح به دولت اجازه خواهد داد غنی سازی را ادامه دهد و از سانتریفوژهای نسل جدید استفاده کند.
همچنین وی تصریح کرد: کمیسیون هسته ای مجلس در حال کار بر روی مسائل فنی و جزئیات این طرح است.
خبرگزارب فرانسه می گوید که میزان اورانیومی که ایران اجازه خواهد داشت غنی سازی کند و همچنین تعداد و نوع سانتریفوژهایی که تهران می تواند برای خود حفظ کند،از مسائل مهم مورد بحث در موافقتنامه نهایی بین ایران و گروه 1+5 است.
براساس موافقتنامه موقت بین ایران و گروه 1+5،ذخیره ماده شکافت پذیر ایران با قول مشروط ایران از سطح 20 درصد به پنج درصد رقیق شده و تحریم ها علیه تهران اندکی کاهش یافته است.
صاحب نظران معتقدند چنین اقداماتی می تواند ظرفیت موسوم به"گریز هسته ای"ایران را به منظور دستیابی به توانایی ساخت سلاح هسته ای کاهش دهد. این در حالی است که ایران تاکید دارد فعالیت های هسته ای این کشور صرفا اهداف صلح آمیز را دنبال می کند.ایران همچنین تاکید دارد هدف از برنامه هسته ای این کشور تولید انرژی داخلی است و برای تامین سوخت مجموعه راکتورهای برق که قرار است ساخته شود به سانتریفوژهای پیشرفته تر نیاز دارد.
به توجه به اینکه ظاهرا مذاکرات با چالش مواجه شده است کنگره جدید آمریکا که تحت کنترل جمهوریخواهان است در حال بررسی لایحه ای جدید است که می تواند منجر به تحریم های جدید علیه ایران در صورت شکست مذاکرات شود. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گفته است هرگونه لایحه را در مورد تحریم های جدید علیه ایران وتو خواهد کرد.
سخنگوی کاخ سفید روز جمعه گفت احتمال موفقیت مذاکرات هسته ای ایران در بهترین حالت 50 / 50 است. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران که هدایت مذاکرات هسته ای تهران را به عهده دارد هشدار داده است حسن روحانی رئیس جمهور ایران برخلاف اوباما از حق وتو در مجلس برخوردار نیست.
به نظر می رسد با توجه به روند پیچیده مذاکرات مجلس و تیم مذاکره کننده هسته ای ایران بر خلاف دولت گذشته به یک اجماع غیر علنی برای گذشتن از بحران هسته ای این کشور و عبور از سد تحریم ها رسیده اند. ظریف روز جمعه در نشست مجمع اقتصادی داووس گفت اکنون زمان آن است که جامعه بین المللی در برابر تهدید تحریم های جدید قاطعانه بایستد زیرا این تحریم ها مانع از دستیابی به یک دستاورد بسیار مهم خواهد شد.
منبع/ امید هسته ای
اول **


06/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن