واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی:
قیمت مواد پتروشیمی براساس 3 مولفه تعیین میشود/ احتمال اعلام دو هفته یکبار قیمتها از 15 بهمن
رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در خصوص دو فاکتور نخست تعیین قیمت مواد پتروشیمی گفت: استخراج میانگین قیمت جهانی مواد در طول یک ماه ضرب در میانگین قیمت ارز آزاد در یک ماه گذشته دو مولفه ابتدایی هستند.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی اظهار داشت: تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمیایی برای واحدهای تولیدی بسیار حساس است چراکه هر ریالی در این قیمت ها بالا و پایین شود به معنای سود یا زیان میلیونی تولیدکننده یا مصرف کننده است. از این رو نهایت دقت در تعیین قیمت ها اعمال می شود تا احتمال خطا به کمترین میزان ممکن رسد.
محتشمی پور با اشاره به اینکه دفتر توسعه صنایع تکمیلی براساس مصوبه و چارچوبی تعیین شده قیمت پایه مواد را محاسبه می کند افزود: براساس مصوبه ای که در اختیار ما گذاشته شده است، سه فاکتور مهم برای تعیین قیمت ها وجود دارد که عمده افرادی که از قیمت های انتقاد دارند، تنها به دو فاکتور اول اهمیت می دهند.
وی در خصوص دو فاکتور نخست تعیین قیمت مواد پتروشیمیایی گفت: استخراج میانگین قیمت جهانی مواد در طول یک ماه ضرب در میانگین قیمت ارز آزاد در یک ماه گذشته دو مولفه ابتدایی هستند. اما عامل اصلی به وجود آمدن اختلاف قیمت در ایران و سایر نقاط، به رفرنس قیمت های جهانی برمی گردد.
رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در این باره توضیح داد: ما براساس مصوبه، اجازه استناد کردن به قیمت هر نشریه و یا منطقه ای را نداریم بلکه تنها باید به چند نشریه معتبر خاص استناد کنیم که در این مورد نیز شرایطی خاص باید در نظر گرفته شود. به طوریکه اگر در نشریات مورد نظر، قیمت ایران وجود داشته باشد ما باید برای تعیین قیمت به نرخ های ایران استناد کنم، اگر قیمت های ایران درج نشده باشد به قیمت های خلیج فارس استناد می کنیم و اگر هم نرخ ایران و خلیج فارس موجود نباشد به سراغ قیمت ها در بازارهای دیگر می رویم.
محتشمی پور با بیان اینکه متاسفانه فعالان بازار پتروشیمی عموما به منابع متفرقه استناد می کنند و به انتقاد می پردازند تصریح کرد: به تازگی در نشستی با فعالان بخش پتروشیمی، یکی از مدیران واحدهای تولیدی با عصبانیت به انتقاد از بالا بودن قیمت مواد پتروشیمی در ایران پرداخت و بنده از او دلایل کارشناسی و مراجع مورد استناد تعیین قیمت ها را خواستار شدم. پس از بررسی مدارک این مدیر واحد پتروشیمی، به یک سایت محلی چینی رسیدیم که مثلا فلان محصول پتروشیمی در یک ماه گذشته به میزان قابل توجهی افت کرده اما در ایران این چنین نبوده است.
وی ادامه داد: همچنین در هفته های گذشته بسیاری از تابلوهای قیمت مواد پتروشیمی برای بنده ارسال می شود که قیمت پایین یک محصول را نشان می دهد اما در این تابلو هیچ چیز مشخص نیست و فرد ارسال کننده، در پایین عکس توضیحاتی را می نویسد.
رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی با بیان اینکه خرید برخی نشریات به دلیل هزینه بسیار بالا برای فعالان بازار فراهم نیست و آنها معمولا به سایت های رایگان و یا ارزان قیمت مراجعه می کنند افزود: سایت های زیاد چینی و کره ای در دسترس قرار دارند که ما به آنها منابع متفرقه و غیر قابل استناد می گوییم، زیرا تا زمانیکه قیمت ها ایران و خلیج فارس در منابع مورد استفاده آورده می شود، ما براساس مصوبه امکان استناد به قیمت های سایر نقاط را نداریم.
محتشمی پور به عامل دیگری که باعث ایجاد گپ قیمتی در بازار داخل و خارج شده است اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در ماه گذشته کریسمس و سال نو چینی سپری شد و به طور طبیعی در مناطقی که تحت تاثیر این جشن ها بودند، تقاضا و به تبع آن قیمت ها به شدت افت کرد اما در خلیج فارس شاهد تغییر قابل توجهی در روند معاملات نبودیم؛ در این شرایط برخی از فعالان بازار به محض شنیدن خبر افت قیمت ها از سرعت پایین کاهش نرخ در ایران انتقاد می کنند که این امر نیز منطقی نیست.
به گفته وی، ما انتظار نداریم که فعالان بازار پتروشیمی نسبت به قیمت های اعلامی انتقاد یا گلایه ای نداشته باشند چراکه بحث پول و سود و زیان در میان است و شک نکنید هر قیمتی از سوی ما اعلام شود، منتقدانی در مقابل آنها صف خواهند کشید. به هر حال ما براساس بندهای مصوبه تعیین قیمت مواد پتروشیمیایی عمل می کنیم و سعی داریم با حداقل خطا، قیمت ها را درست و مطابق روند بازار جهانی تعیین کنیم.
محتشمی پور در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت پایه محصولات از هر ماه به دو هفته یکبار تغییر نمی کند؟ گفت: اتفاقا یکی از مواردی که در خصوص اختلاف قیمت های ایران با سایر نقاط مطرح می شود همین موضوع است چراکه وقتی ما میانگین قیمت یک ماه را محاسبه می کنیم و قرار است این قیمت یک ماه بر معاملات بورس کالا حاکم باشد، به طور حتم اگر تغییری در قیمت های جهانی رخ دهد، سرعت رسیدن این تغییر به نرخ های ایران یک ماه زمان می برد. به این ترتیب ما هم در تلاش هستیم تا با اعلام دو هفته ای قیمت های پایه، با سرعت بیشتری همسو با نرخ های جهانی حرکت کنیم اما موضوعی که در این رابطه وجود دارد، دشواری ها و زمانبر بودن محاسبه قیمت 200 محصول است که امیدواریم با تکمیل سیستم ها و جواب دادن نرم افزارهای موجود در دفتر توسعه صنایع تکمیلی، از 15 بهمن قیمت های دوهفته ای نیز اعلام شود.
رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در پایان گفت: تمام گلایه های موجود از قیمت گذاری و درخواست ها برای اعلام دو هفته ای قیمت ها به محض اینکه قیمت نفت و محصولات پتروشیمیایی در جهان روند صعودی به خود بگیرد، تغییر می کند به این ترتیب شرایط فعلی پایدار نخواهد بود و با ایجاد تعادل در بازار، تقاضا ها عکس خواهد شد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
عرضه آرمیچر، بشکه خالی و روغن کارکرده در بازار فرعی بورس کالای ایران
شاخص بورس به کانال 65 هزار واحدی رسید
از سودآوری صنعت پتروشیمی حمایت می کنیم
انتشار دلایل فرابورسیهای متوقف
افزایش سرمایه 135 شرکت در 10 ماه
کد خبر: ۵۱۱۱۵۹۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]