تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798400337




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

این بیماری یعنی آزردن دیگران و لذت بردن!


واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: این بیماری یعنی آزردن دیگران و لذت بردن!
در اواخر قرن 18 در فرانسه نویسنده‌ای به نام مارکی دوساد در نوشته‌های خود ویژگی شخصیتی این‌گونه افراد را بیان کرده بود.

این بیماری یعنی آزردن دیگران و لذت بردن!.jpg
سال‌ها پیش، وقتی دانش‌آموز دبستان بودم،‌ معلمی داشتم که به بچه‌های پرجنب و جوش و شلوغ کلاس می‌گفت:«سادیسمی!» و من هم تا سال‌ها فکر می‌کردم هر که شیطنت داشته باشد آدم سادیسمی است؛ بعدها فهمیدم سادیسم یعنی‌چه و به چه شخصیتی می‌گویند سادیستیک. اگر شما هم می‌خواهید با مفهوم دقیق این واژه آشنا شوید، گفتگوی ما را با دکتر پرویز مظاهری، روانپزشک و دبیر علمی انجمن روانپزشکی ایران بخوانید.
تقریبا همه مردم به نوعی واژه سادیسم را شنیده‌اند و تصورات متفاوتی از این کلمه دارند. از نظر روان‌شناسان این واژه چه مفهومی دارد؟
سادیسمعبارت است از علاقه به آزار رساندن به دیگران به صورت جسمی، روانی و جنسی به طوری که این آزار رساندن موجب لذت و آرامش فرد آزاررسان می‌شود.چرا نام سادیسم برای آن انتخاب شده است؟
در اواخر قرن 18 در فرانسه نویسنده‌ای به نام مارکی دوساد در نوشته‌های خود ویژگی شخصیتی این‌گونه افراد را بیان کرده بود. اصطلاح «سادیسم» را از نام «دوساد» گرفته‌اند.ویژگی‌های شخصیتی فرد سادیسمی را توضیح دهید.
این افراد از تحقیر و تمسخر و آزار روحی و یا جسمی و جنسی افراد به خصوص در حضور دیگران لذت زیادی می‌برند و گاهی رفتارهای پرخاشگرانه یا جنایتکارانه از خود بروز می‌دهند.میزان شیوع این اختلال چه قدر است؟
در ابتدا باید عرض کنم این ویژگی شخصیتی تا چند سال قبل یعنی تا زمان طبقه‌بندی موسوم به ای‌.‌اس‌.‌ام سه به عنوان اختلال شناخته می‌شد ولی از زمان انتشار طبقه‌بندی ای‌.‌اس‌.‌ام چهار از آن به عنوان یک ویژگی شخصیتی نام برده می‌شود و با وجود نادر بودن آن متاسفانه در زندگی روزمره به افرادی برخورد می‌کنیم که معیارهایی از این ویژگی را دارا هستند.می‌توانید مثال‌هایی در این مورد بیان کنید؟
در روابط روزمره در اجتماع به خصوص اداره‌ها، میهمانی‌ها و حتی مجامع علمی به افرادی برخورد می‌کنیم که از تحقیر و تمسخر و کنایه زدن دیگران لذت می‌برند و لبخند رضایت بر لبان آنها می‌نشیند. برای مثال شوهری که در حضور میهمانان همسر خود را شماتت و تحقیر می‌کند، پدری که این رویه را در مورد فرزندانش اعمال می‌کند، رییسی که از آزار روحی کارمندان زیردست خود لذت می‌برد و یا معلمی که عادت به ناچیز شمردن و تحقیر شدید دانش‌آموزان خود دارد.آیا صرف تحقیر دیگران سادیسم است؟
خیر، همان‌گونه که در تعریف سادیسمذکر شد، این عمل (آزار جسمی، روانی و جنسی دیگران) باید موجب ارضای روحی و لذت و آرامش خود فرد بشود. این افراد در روابط زناشویی، همسر یا شریک جنسی خود را مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار داده و احساس لذت می‌کنند.چه عواملی موجب پیدایش این ویژگی در شخصیت انسانی می‌شود؟
هنوز علت کاملا مشخصی برای دیگرآزاری مشخص نشده است و اطلاعات کمی در مورد زمینه‌های ژنتیکی و یا خانوادگی افراد مبتلا وجود دارد. فروید معتقد بود که آنها در دوران کودکی اضطراب اختگی را تجربه کرده‌اند (کودک مدام نگران اخته شدن به وسیله والد هم‌جنس خود است، به دلیل اینکه خود را رقیب عشقی وی می‌داند) و زمانی از نظر جنسی ارضا می‌شوند که بتوانند موجب ترس و آزار دیگران شوند.این مشکل از چه سنی شروع می‌شود؟
در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی خود را نشان می‌دهد و هیچ‌گونه ارتباطی نیز با سوءمصرف داروها، بیماری‌های جسمی یا ضربه مغزی قبلی ندارد.چه تفاوتی بین سادیسم و اختلال شخصیت ضد اجتماعی وجود دارد؟
در اختلال شخصیت ضد اجتماعی فرد آزاررسان، به دلیل لذت بردن دیگران را آزار نمی‌دهد ولی فرد مبتلا به سادیسماز آزار دادن و صدمه زدن به قربانی خود احساس لذت می‌کند.این اختلال قابل درمان است یا خیر؟
روان‌درمانی تحلیلی و رفتاردرمانی تا حدودی موثر هستند. ملاک‌های شخصیتی از قبیل مکانیسم‌های کپی‌برداری، باورها و ویژگی‌های رفتاری مدت زمان طولانی برای تثبیت شدن نیاز دارند و به کندی تغییر می‌کنند. رفتارهایی از قبیل بی‌توجهی، گوشه‌گیری و پایین بودن اعتماد به نفس در ایشان با چند ماه درمان قابل تغییر هستند. شرکت در گروه‌های خودیاری و همچنین خانواده درمانی نیز می‌توانند موجب تغییر در رفتارهای فرد شوند. کاهش استرس‌های محیطی می‌تواند موجب کاهش اضطراب یا افسردگی در مبتلایان شود.داروها اثر محدودی دارند و در عین حال که می‌توانند سوءمصرف شوند و یا در اقدام به خودکشی استفاده شوند اضطراب و افسردگی ایجاد شده را درمان می‌کنند.این اختلال چه عوارضی را به دنبال خواهد داشت؟
همانند سایر اختلالات روان‌پزشکی، به مرور موجب کاهش عملکرد شغلی و اجتماعی فرد می‌شود. نزدیکان و یا همکاران وی، او را بایکوت کرده و از وی کناره‌گیری می‌کنند و چه بسا در مواردی که آزارهای جنسی یا جسمی شدید باشد، مشکلات قانونی نیز پیدا خواهند کرد.سلامت

شنبه 4 بهمن 1393 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نیک صالحی]
[مشاهده در: www.niksalehi.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن