واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: سال گذشته ۴۴ درصد از مدیران ارشد اقتصادی حاضر در اجلاس داووس در پاسخ به نظرسنجیها با موضوع رشد اقتصادی جهان معتقد بودند «اقتصاد جهان شاهد بهبود خواهد بود» اما نظرسنجیهای جدید نشان میدهد این خوشبینیها در سال ۲۰۱۵ میلادی به ۳۷ درصد کاهش یافتهاست.
به گزارش تراز ، گاردین، شواهد جدید از تأثیر افت بیسابقه قیمت نفت بر اقتصاد جهان را میتوان در مصاحبه اخیر رهبران تجاری روسیه و سایر کشورهای تولید کننده انرژی مشاهده کرد؛ چراکه واضح است آنها اعتماد خود را نسبت به چشمانداز رشد آینده اقتصاد جهان از دست دادهاند.
نمایندگان شرکت کننده از روسیه در اجلاس سال گذشته مجمع جهانی اقتصاد (داووس ۲۰۱۴)، امیدوارترین حاضران این اجلاس بودند که سقوط قیمت جهانی نفت و به تبع آن افت ارزش روبل، حال مقامات روسیه را دگرگون کرد. این مسئله باعث شد تا مؤسسه خدمات مشاورهای «پرایس واتر هاوس کوپرز» (PriceWaterhouseCoopers)، این وضعیت را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.
مؤسسه PWC اعلام کرد: بررسیهای سالانه ما از رهبران تجاری جهان حاکی از خوشبینی کمتر آنها نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی جهان، در مقایسه با سال پیشتر است. این گزارش در حالی در آستانه اجلاس چهارروزه داووس سوییس منتشر شده که این رویداد امسال با گزارش سالانه صندوق جهانی پول همزمان شدهاست.
صندوق جهانی پول (IMF)، که مقر آن در آمریکاست اعلام کرده است: باوجود تسریع ناشی از افت قیمت نفت، این رشد میزبان برخی عوامل منفی شده و موجب شده است که پیشبینی از رشد اقتصاد جهان کاهش یابد.
بنابر اعلام این نهاد، رشد اقتصادی جهان در سال جاری میلادی (۲۰۱۵)، با افزایش جزئی دو دهم درصدی از رقم ۳.۳ درصد در سال گذشته میلادی به ۳.۵ درصد در سال جاری خواهد رسید.
رقم اعلامی از سوی صندوق جهانی پول پایینتر از پیشبینی رشد ۳.۸ درصدی در سال ۲۰۱۵ میلادی است که در گزارش «چشمانداز اقتصادی جهان»، در ماه اکتبر منتشر شد. گزارش جدید IMF همچنین با پیشبینی اینکه رشد اقتصادی جهان در سال آینده میلادی تنها اندکی رشد خواهد کرد، پیش بینی رشد اقتصادی سال ۲۰۱۶ میلادی خود را از رقم چهار درصد به رقم ۳.۷ درصد کاهش داد.
از سوی دیگر PWC، با نظرسنجی از ۱۳۰۰ رهبر اقتصادی جهان دریافت آنها نسبت به سال گذشته امید کمتری به رشد اقتصاد جهان دارند.
سال گذشته ۴۴ درصد از رهبران اقتصادی که از آنها نظرسنجی بهعمل آمد معتقد بودند اقتصاد جهان بهبود خواهد یافت اما نظرسنجیهای جدید نشان میدهد امسال تنها ۳۷ درصد از رهبران اقتصادی جهان چنین نظری دارند. «دنیس نلی»، مدیرعامل مؤسسه PWC، میگوید: کاهش اطمینان خاطر رهبران اقتصادی جهان نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۵ میلادی، در کشورهای تولید کننده نفت جهان بسیار قابل توجه است چراکه سقوط قیمت جهانی نفت بر چشمانداز اقتصادی این کشورها تأثیر جدی گذاشتهاست؛ بهعنوان نمونه، رهبران اقتصادی روسیه که در نظرسنجیهای سال گذشته این مؤسسه جزو پرامیدترین افراد محسوب میشدند، در نظرسنجیهای امسال، کم امیدترین رهبران اقتصادی جهان بهشمار میروند. این امیدواریها همچنین در میان رهبران اقتصادی کشورهای خاورمیانه، ونزوئلا و نیجریه نیز به شدت کاهش یافتهاست.
کاهش جهانی قیمت نفت همچنین باعث شد تا صندوق جهانی پول (IMF)، چشمانداز خود از بزرگترین صادرکنندگان نفت جهان نظیر نیجریه و عربستان سعودی کاهش دهد.صندوق جهانی پول نیز تصریح کرد: کاهش قیمت نفتخام که اکنون در نفتخام برنت به زیر ۵۰ دلار در هر بشکه رسیده، فرصت را برای اصلاحات در یارانه و مالیات انرزی هم برای صادرکنندگان و هم برای واردکنندگان، فراهم میکند.
نظرسنجیهای PWC هم نشان میدهد، مدیرانی که ایالات متحده را بهعنوان مهمترین بازار رشد خود طی سال جاری هدف گرفته بودند، این کشور را برای نخستین بار جلوتر از چین قرار دادند. در این نظرسنجی ۳۸ درصد از مدیران ارشد اقتصادی آمریکا را درمیان سه کشور مهم خارجی دارای رشد معرفی کردهاند. این رقم برای بازارهای چین ۳۴، آلمان ۱۹، انگلیس ۱۱ و برزیل ۱۰ درصد اعلام شدهاست.
در این بین ایالات متحده تنها اقتصاد مهمی است که IMF، نرخ پیشبینی چشمانداز رشد اقتصادی دوسال آینده آنرا افزایش دادهاست. بنابر پیشبینیهای IMF، ایالات متحده آمریکا، با کاهش قیمت نفت و افزایش تقاضاهای داخلی، درسال جاری شاهد رشد اقتصادی ۳. ۶ درصدی خواهد بود.منبع: اقتصادنیوز
پنجشنبه 2 بهمن 1393 ساعت 11:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]