واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
آشفته بازار 300 شرکت لیزینگی در کشور
بانک مرکزی در حالی برای ۳۲ شرکت لیزینگ مجوز فعالیت صادر کرده که تعداد بالای واسپاریها، سردرگمی را در بین مردم برای استفاده از خدمات آنها بهوجود آورده است.
خبرگزاری مهر: براساس آخرین اقدامات بانک مرکزی برای ساماندهی بازار پولی کشور، بانک مرکزی اسامی ۳۲ شرکت لیزینگ ( واسپاری) در کشور را که از این بانک مجوز فعالیت دریافت کرده اند را اعلام کرد، این درحالی است که به گفته مدیران انجمن شرکتهای لیزینگ در حال حاضر حدود ۳۰۰ شرکت لیزینگ در سطح کشور فعالیت دارند.
منابع غیر رسمی، تعداد شرکتهای واسپاری غیرمجاز را بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ شرکت برآورد میکنند و البته دو سوم این شرکتها براساس اعلام منابع غیر رسمی در بخش خودرو فعالیت دارند.
این امر سردرگمی را در بین مردم برای استفاده و مراجعه به شرکتهای واسپاری ایجاد کرده است، گرچه بانک مرکزی بارها اعلام کرده است که مردم تنها به شرکتهای دارای مجوز فعالیت از این بانک مراجعه کنند، اما مدیران کانون و انجمن شرکتهای لیزینگ مطرح می کنند که این شرکتهای واسپاری عضو انجمن هستند.
از سوی دیگر، این سردرگمی زمانی تشدید می شود که شرکتهای مذکور در سازمان ثبت شرکتها به ثبت رسیده اند و در اصل قاعده مشخصی در این زمینه وجود ندارد و از سوی دیگر، بانک مرکزی اعلام کرده است که هر نوع تغییر و تحول در شرکتهای لیزینگ فقط با مجوز بانک مرکزی است و در اصل این بانک مسئول ساماندهی آنها است و فقط بر عملکرد واسپاری هایی که از آنها مجوز گرفته اند، نظارت دارد و لاغیر.
بررسی اسامی شرکتهای دارای مجوز فعالیت لیزینگ از سوی بانک مرکزی نشان می دهد که " الف" شرکتهایی که صرفا در زمینه کالاهای مصرفی بادوام، لوزم خانگی، تجهیزات رایانه ای و موارد مشابه فعالیت میکنند تنها دو شرکت هستند. "ب" شرکتهایی که صرفا به فعالیت در زمینه خودرو، سواری، وانت، مینی بوس، کامیون های سبک، ماشین آلات و تجهیزات راهسازی، ماشین آلات مورد نیاز کارخانجات و امثالهم می پردازند۵ شرکت هستند.
در عین حال، تمامی ۳۲ شرکت مذکور علاوه بر اینکه می توانند در دو بخش مذکور فعالیت نمایند، "ج" در زمینه کالاهای سرمایه ای گران قیمت نظیر هواپیما، اتوبوس، تریلی، کامیون های سنگین، ماشین آلات سنگین مورد نیاز کارخانجات و غیره نیز می توانند خدمات ارائه کنند.
به عبارتی، بانک مرکزی مجوزها را در سه بخش "الف"- "ب" و "ج" صادر کرده است و شرکتهای موضوع بند"ج" می توانند به فعالیت در موضوع دو ردیف شرکتهای دیگر و شرکت های موضوع بند" ب" می توانند به فعالیت شرکت های موضوع بند" الف" هم بپردازند.
این نوع فعالیتهای شرکتهای لیزینگ به استناد ماده (۵) دستورالعمل اجرایی تاسیس، نحوه فعالیت و نظارت بر شرکتهای لیزینگ، مصوبه جلسات مورخ ۹ / ۴ / ۸۶ و ۱۶ / ۴ / ۸۶ شورای پول و اعتبار صورت گرفته و همچنین سطح مجاز فعالیت برای شرکتهای واسپاری(لیزینگ) با توجه به سرمایه شرکت های مذکور تعیین شده است.
همچنین مدت مجوز صادره برای واسپاری ها توسط بانک مرکزی، یک، دو، سه و حداکثر ۵ ساله است و دفاتر مرکزی تمامی آنها در تهران است. بانک مرکزی هم اکنون صدور مجوز برای ۵ شرکت لیزینگ دیگر غیر از ۳۲ شرکت مذکور را در دست بررسی دارد تا تعداد لیزینگ های دارای مجوز را به ۳۷ شرکت برساند.
از سوی دیگر، بانک مرکزی صدور مجوز فعالیت لیزینگ مسکن را در شورای پول و اعتبار در دستور کار خود قرار داده، این اقدام با درخواست کانون و انجمن شرکتهای لیزینگ صورت گرفته است.
شیروانی دبیر کانون لیزینگ ایران، حجم نقدینگی در اختیار این غیرمجازها را میلیاردها تومان اعلام کرده است. این شرکتها به راحتی اقدام به تبلیغات می کند و در بازار کشور به فعالیت اقتصادی می پردازند. به هر حال، باید خلاء های قانونی با همکاری دستگاه های مرتبط همچون بانک مرکزی، نیروی انتظامی، کانون شرکتهای لیزینگ و غیره برداشته شود.
به هر حال، مسئولان می گویند ثبت این واسپاریها در اداره ثبت شرکتها نمیتواند قانونی بودن فعالیت آنها را زیر سئوال نبرد؛ حتی برخی از این شرکتها در سازمان ثبت هم نامی ندارند و مردم برای استفاده از خدمات آنها باید به سایت بانک مرکزی مراجعه کنند.
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]