واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ محمدحسن آصفری
پرسه با فتنهگران در هوای آلوده
اگر خانم ابتکار، لااقل همان مقدار زمانی را که برای دیدن عناصری که در فتنه 88 نقش داشته و فعال بودهاند میگذارد، برای محیطزیست هم بگذارد، وضعیت به این شکل نمیشود.
محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در یادداشتی که روزنامه وطن امروز آن را منتشر کرده است، نوشت: یک ـ با اعتنا به مسائل و مشکلات زیستمحیطی در کشور بویژه کلانشهرها و بالاخص پایتخت، همچنین عدم ورود سازمانها و نهادهای مربوط به مساله آلودگی هوا و ورود بنزین بیکیفیت و آلوده به کشور، خانم ابتکار باید به وظایف خویش عمل کند؛ تکالیفی از قبیل پیشگیری از آلودگی هوا، آبها، پسابها و محیطزیست همچنین حفظ و توسعه محیطزیست. خب! ایشان با توجه به آنکه فردی سیاسی است تا اجرایی، وقت کافی برای مدیریت محیطزیست نمیگذارد و در نتیجه، اتفاق خاصی در دولت یازدهم درباره محیطزیست و رفع دغدغههای ملت درباره آن بهوجود نیامده است. در حقیقت، خانم ابتکار به عنوان معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان محیطزیست اقدام خاصی بهعنوان مثال برای مشکل 4-3 ماه اخیر تهران و شهرهای بزرگ دیگر یعنی آلودگی هوا و دیگر آلودگیهای زیستمحیطی انجام نداده است. فقط در تهران آلودگی هوا وجود ندارد و در کلانشهرها نیز این مشکل هست. مثلا در حوزه انتخابیه اینجانب یعنی شهرستان اراک مدتهاست آلودگی هوا تشدید شده و تنفس به سختی انجام میشود ولی ظاهراً علاوه بر تهران، اراک هم با بیاعتنایی سازمان محیطزیست برای چارهاندیشی رفع آلودگی هوایش مواجه است.
دو ـ خانم ابتکار بیشتر وقت خود را برای دیدار با عناصر فعال در فتنه ۸۸ گذاشته و دیگر وقتی برای رسیدگی به محیطزیست ندارد. با این عدم رسیدگی به کار سازمانی و در نتیجه، مدیریت نشدن صحیح این سازمان، مجلس و در صورت لزوم، مدعیالعموم میتوانند از رئیس سازمان حفاظت محیطزیست سوال کنند.
سه ـ هر سازمان، وزارتخانه و دستگاهی وظایفی دارد. درباره سازمان محیطزیست، همگان میدانند اهمالکاری این سازمان موجب به خطر افتادن سلامت هموطنان میشود. به دلیل اهمال سازمان محیطزیست و اینکه خانم ابتکار با شدت گرفتن فعالیتهای سیاسی خود، وقتی برای رسیدگی به وظایف مدیریت درباره محیطزیست ندارد، این خطر در حال حاضر بروز هم یافته است. ظاهرا جایگاه سازمانی رئیس سازمان محیطزیست به دلیل رفتارهای سیاسی و دیدارهای سیاسی تغییر کرده است(!) ابتکار با دیدارهایی که با برخی عناصر حاضر در فتنه 88 و برخی عناصر سیاسی اصلاحطلب و برخی احزاب سیاسی همسوی خود دارد، عملاً وقتی برای رسیدگی به محیطزیست کشور و رفع مشکلات آلودگی هوا ندارد و در حالی که امروز در شهرهای مختلف ایران بویژه در شهر تهران با مشکلات جدی تنفسی به دلیل شدید بودن میزان آلودگی هوا مواجه هستیم و مردم کلانشهرها با محیطزیست آلوده در حال دست و پنجه نرم کردن هستند، اما ایشان بیتوجه به این موضوع در حال دیدارهای گروهگرایانه خود است.
چهارـ اگر خانم ابتکار، لااقل همان مقدار زمانی را که برای دیدن عناصری که در فتنه 88 نقش داشته و فعال بودهاند میگذارد، برای محیطزیست هم بگذارد و واقعاً با استفاده از کارشناسان توانمند، مجرب، دانشمند و بابرنامه کار کند و دنبال حواشی نباشد، وضعیت به این شکل نمیشود. او اگر کمی نسبت به مشکلات زیستمحیطی دلسوزانه رفتار کند، مطمئنا مشکلات آلودگی هوا کم و حتی رفع خواهد شد.
پنج ـ از دیگر سو، اخباری مبنی بر آلوده بودن بنزینهای وارداتی وجود دارد و از آنجا که سازمان محیطزیست بنزینهای پتروشیمی تولید داخل را که نسبت به بنزین وارداتی اگر بهتر نبود، بدتر هم نبود، آلوده میدانست و اصلاً بر همین اساس اجازه توزیع آن را نداد و با خارج کردن ارز از کشور آن هم با این وضع اقتصادیای که وجود دارد، بنزین وارد کردند، از این لحاظ هم باید مورد پیگرد قرار گیرد. در عین حال، این سازمان مدعی است بنزینهای وارداتی مشکلی ندارد؛ اگر مشکلی ندارد چرا هوا آلوده ماند؟! با توجه به این موضوع، محیطزیست به هیچوجه صلاحیت لازم را برای تشخیص آلوده بودن یا نبودن بنزینهای وارداتی ندارد چون خود یک طرف ماجراست. جایی بیطرف باید این موضوع را بررسی میکرد که این امر از سوی کمیسیون بهداشت مجلس انجام شد و آلوده بودن بنزینهای وارداتی مشخص شد و همچنین معلوم شد بنزینهای واردشده با حمایت سازمان محیطزیست نهتنها یورو 4 نیست که استاندارد یورو2 را هم ندارد(!) خانم ابتکار باید پاسخگوی اقدامات خود درباره ورود بنزین آلوده به کشور باشد. سازمان استاندارد ایران هم باید در زمینه ورود بنزینهای آلوده به کشور نظر دهد و رسماً اعلام کند این بنزینها آلوده است یا خیر؟شش ـ متأسفانه ایراد قانونی درباره سوال از معاونان رئیسجمهور وجود دارد و چون خانم ابتکار معاون رئیسجمهور است، نمایندگان مجلس نمیتوانند از وی سوال بپرسند در حالی که از وزرا میتوانند سوال کنند! انتقادی هم از شخص رئیسجمهوری محترم مبنی بر تذکر ندادن ایشان به خانم ابتکار به عنوان رئیس سازمان محیطزیست وجود دارد و اگر ایشان به خانم ابتکار تذکر اساسی برای عملکرد نامناسب زیستمحیطی ندهند، قطعا دود عدم اجرای مدیریت صحیح بر سازمان محیطزیست به چشم مردم خواهد رفت.
با توجه به جمیع مواردی که عنوان شد، به نظر میرسد لزوم ورود مدعیالعموم احساس میشود. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
93/11/02 - 11:27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]