تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيد بن خالد جُهَنى: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله از هيچ نمازى به نماز ديگر مشغول...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851929537




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خلاصی از سیگار و این همه فایده


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
023ee6f4b13b2badd1bda1848ac201a344aaa112
می خواهیم از فواید ترک سیگار برایتان بگوییم و هم از جنبه سلامت و هم از جنبه روحی و روانی تاثیرات مفید ترک عادت به سیگارکشیدن را بررسی کنیم. واقعیت این است که بیشتر سیگاری ها هیچ وابستگی بدنی به کشیدن آن ندارند و اعتیاد به سیگار بیش از آنکه جنبه فیزیکی و جسمی داشته باشد علل و ریشه های روانی دارد و از همین رو مساله ترک آن بسیار دشوار است.
اما اگر شما هم جزء صدها میلیون سیگاری موجود در جهان هستید بهتر است بدانید که نتایج تحقیقات جدید (سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴) دانشمندان نشان می دهد ترک سیگار اگر زیر سن ۴۰ سالگی روی دهد، فرد سیگاری می تواند بسیاری از خسارت هایی را که به دلیل کشیدن سیگار به بدن خود وارد کرده است ،جبران کند و مانند یک فرد غیر سیگاری به حیات خود ادامه دهد.
اما در اهمیت ترک سیگار باید از چند جنبه به موضوع نگاه کرد:
۱- نخست آنکه قوانین محدود کننده برای افراد سیگاری سال به سال در غالب نقاط جهان بیشتر و بیشتر می شود و این مساله پیدا کردن محیط مناسب برای سیگار کشیدن را از یک تفریح ” ظاهرا تسکین دهنده ولی مضر” به یک “دغدغه ذهنی جدی” برای افراد سیگاری بدل می کند. در دهه ها و قرن های گذشته فرد سیگاری هر زمان اراده می کرد تقریبا در همه محیط های عمومی می توانست سیگار خود را روشن کرده و آن را دود کند اما امروزه این امر تقریبا در هیچ کجای دنیا ممکن نیست و کشورهای مختلف بسته به سطح فرهنگ و اهمیت و بودجه ای که به مساله بهداشت عمومی اختصاص می دهند سیگاری ها را از محیط های باز به محیط های بسته و کوچک ، محدود و محدود تر کرده اند.
در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی سال به سال عرصه بر سیگاری ها تنگ تر می شود و قوانین محدود کننده شدید تر می شود به نحوی که یک فرد سیگاری در برخی مناطق از اروپا یا آمریکا و کانادا برای در امان ماندن از شکایت های احتمالی همسایه ها و افراد نزدیک به خانه یا محل کار و جریمه هایی که ممکن است دادگاه به دلیل این شکایت ها بر او وضع کند، به دنبال یافتن مکان هایی هستند که دود سیگار آنها مزاحم مشام دیگران نشود و همین امر خود تبدیل به یک دغدغه ذهنی و مشکل جدی برای بسیاری از سیگاری ها شده است.
۲- غالب افراد سیگاری خود از بوی بد دهان و لباس هایشان عاصی هستند و از این مساله که وقتی وارد فضایی می شوند مشام دیگران را تحریک می کنند ، ناراحت اند.
۳- مضرات مصرف سیگار برای غالب افراد سیگاری روشن است و دستکم آنها روزی چند بار به روی پاکت سیگار خود نگاه می کنند که روی آن علایم هشدار دهنده از قبیل “سیگار مرگ آور است و..” نوشته شده است و در برخی کشورها بر طبق قوانین شان حتی تصاویری وحشتناک از مضرات مصرف سیگار بر بدن (لثه، ریه و..) روی پاکت ها نقش بسته است و شرکت های دخانیات برای فروش محصولات خود ملزم شده اند بدون تبلیغ محصول ، بدون قرار دادن سیگار در انظار عمومی در فروشگاه ها و درج پیام ها و تصاویر هشدار دهنده از زیان های مصرف دخانیات ، محصولات خود را عرضه کنند.
۴- فرد سیگاری علاوه بر خود، افرادی را که نیز در معرض دود سیگار او هستند در معرض آسیب قرار می دهد و این مساله نه به لحاظ اخلاقی رواست و هم از منظر حقوقی و قضایی قابل پیگرد به نظر می رسد ، کما اینکه در بسیاری از کشورها این موضوع در قوانین مرتبط با محدودیت برای سیگاری ها دیده شده است.
۵- و نکته پایانی اینکه به هر جهت سیگار شاید تنها محصولی باشد که فرد سیگاری مبلغی از درآمد روزانه خود را بابت آن می پردازد در حالی که با هر ” پُک زدن ” بر نخ به نخ سیگارها، ثانیه هایی طلایی از طول عمر خود را از دست می دهد و از سوی دیگر خود را در معرض ابتلا به انواع و اقسام بیماری ها و سرطان های مهلک قرار می دهد.
خلاصه اینکه یک فرد سیگاری در یک معادله غیر منطقی گرفتار شده است و میلیون ها انسان در سرتاسر جهان گرفتار این اعتیاد به ظاهر ساده اما در عمل بسیار پیچیده و مرگبار هستند و رهایی از این اعتیاد به هر جهت می تواند در کمیت و کیفیت زندگی بخش بزرگی از مردم جهان موثر باشد.
با این مقدمه حالا شاید بسیار بجا باشد تا از نخستین ساعات ترک کردن عادت سیگار کشیدن و تاثیر بسیار مثبت و آنی آن بر عملکرد بدن و پاک شدن بدن فرد سیگاری از سموم سیگار تا هفته ها و ماه ها و سال های آتی بگوییم که طبق تحقیق جدید دانشمندان مشخص شده است یک فرد سیگاری از ۶ ساعت نخست ترک این عادت یا اعتیاد می تواند شاهد بهبود و معکوس شدن (رو به مثبت) عملکرد بسیاری از دستگاه های داخلی بدن خود باشد.
در زیر به نخستین علامات ترک سیگار در بدن یک فرد سیگاری از ۶ ساعت نخست از آغاز ترک سیگار تا ۱۵ سال پس از آن اشاره می شود:
– در شش ساعت نخست از ترک سیگار عملکرد قلب تغییر می کند و با آرامش و راحتی بهتری می زند و فشار به روی قلب و فشار خون آرام آرام پایین می آید.
– در روز نخست از ترک سیگار (۲۴ ساعت پس از کشیدن آخرین سیگار) همه نیکوتین موجود در خون خارج می شود ، مونوکسید کرین خون کاهش قابل ملاحظه ای می یابد و اکسیژن به بافت های بدن و قلب راحت تر می رسد. نوک انگشتان گرم تر می شود و کمتر ” گز گز” می کند.
۳- در هفته نخست ترک سیگار حس بویایی و چشایی به حد قابل ملاحظه ای بهتر می شود ، ریه (شُش) فرد سیگاری شروع به فرایند بازسازی می کند ؛ کیفیت خون فرد سیگاری بهتر می شود و سطح مواد آنتی اکسیدانی همچون ویتامین “سی ” در خون به نحو قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
۴- در ماه نخست از ترک سیگار سرفه ها و “خِر خِر” ریه ها به نحو محسوسی کاهش می یابد ، قدرت انتقال مواد مغذی از خون به بافت های بدنی ارتقا قابل ملاحظه ای می یابد و این گونه توان سیستم ایمنی بدن فرد برای مبارزه با انواع و اقسام باکتری ها افزایش می یابد. غلظت و چسبندگی خون در رگ ها به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد و گردش خون در دست ها و پاها با قوت و قدرت بیشتری نسبت به گذشته جریان می یابد.
– در شش ماه نخست از زمان ترک سیگار ریه فرد سیگاری بسیار بهتر کار می کند و خلط بسیار کمتری دارد و فرد ترک کرده احساس استرس و فشار روانی کمتری می کند.
– یک سال پس ار ترک سیگار فرد تقریبا ریه بسیار سالم تری دارد و احساس تنگی نفس نمی کند و با راحتی بیشتری نفس می کشد.
-۲ تا ۵ سال پس از ترک سیگار ریسک حملات قلبی به ویژه در مردان به شدت کاهش یافته و با گذشت زمان این ریسک کمتر و کمتر می شود و برای زنان سیگاری ۵ سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به سرطان رحم تقریبا با یک زن غیر سیگاری برابر می شود.
– ۱۰ سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.
و در نهایت ۱۵ سال پس از ترک سیگار ریسک ابتلا به حمله قلبی و سکته یک فرد ترک کرده تقریبا برابر با یک فرد غیر سیگاری است. فرد ترک کرده ریه های سالمی دارد و در بسیاری از شاخص های سلامتی تفاوت چندانی با یک فرد غیر سیگاری نمی کند.
همه اینها در حالی است که زمان ترک سیگار در زیر سن ۴۰ سالگی باشد و هر چه زمان از ۴۰ سالگی افراد بیشتر گذشته باشد امکان جبران بخش بزرگی از این آثار کاهش می یابد هر چند در همان سنین نیز می تواند در کاهش بخش بزرگی از ریسک های مربوط به بیماری ها موثر باشد.
شاید پس از خواندن این متن که برپایه نتایج علمی و یافته های تحقیقات دانشمندانی است که روی ترک سیگار مطالعات علمی انجام داده اند، عاقلانه ترین کار برای افراد سیگاری مچاله کردن بسته سیگار و خداحافظی دائمی با این تفریح یا به عبارت بهتر “اعتبادمرگ بار” باشد . شاید اگر در منزل هستید خاموش کردن سیگار در جاسیگاری و انداختن آن به همراه جاسیگاری در سطل زباله آغاز خوبی بر پایان سیگاری بودنتان باشد.

29 دی 1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن