واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
اینجا یک مدرسه است/ جایی که عاطفه ترجیع بند علم میشود
قادری حالا اگر به سرطان مبتلا است اما جریان عشق و عاطفه و نفس 300 جوانه بوستان علم و دانش، رایحهای خوش و سرشار از امید در وجودش به جریان انداخته است.
به گزارش خبرنگار آموزش و پروش خبرگزاری فارس، ایرانیان در میان ملل مختلف، به عاطفی بودن، نوع دوستی و مهربانی به همگان، فارغ از هر نژاد، قوم، ملیت و رنگ و آئینی شهره هستند؛ تاریخ کهن این مرز و بوم همواره شاهد و گویای این حس زیبا و همدردی با نیازمندان خواه نیاز مادی و یا معنوی و عاطفی است.
ایران و ایرانی نماد مهربانی و نوعدوستی بدون قید و شرط است و این را به کرات در حوادث و بلایای طبیعی و غیر طبیعی داخلی و بینالمللی و به اشکال مختلف به منصه ظهور گذاشته است. دیر زمانی است واژه «ایثار» و «نوعدوستی» در فرهنگ تعلیم و تربیت ما جلوه بدیع و زیباتری به خود گرفته است؛ روزی در شرایط تجاوز دشمنان به میهن عزیزمان، معلم و متعلم در کنار هم سپر بلا شدند و جلوه ایثار و فداکاری را با نثار جان خود به نمایش گذاشته و حالا نیز معلمان در گوشه گوشه این مرز پرگُهر، این فداکاری را به طرق دیگری نشان میدهند و التیامبخش دانشآموزانی هستند که هر یک به اقتضای شرایط جسمی، امکانات مادی و معنوی نیازمند همدردی آنها هستند، از «اهدای کبد توسط علی بهاری معلم شهرستان گِرمی، پرداخت هزینه جراحی صورت دانشآموز توسط موسی فردی معلم دیگری تا تراشیدن موی سر معلم مریوانی برای همدردی با دانشآموز سرطانیاش و از جان گذشتگی معلم لرستانی در راه نجات دانشآموز مصدوم»، همه بیانگر غایت ایثار معلمان، به عنوان منادیان رهایی از جهل و نادانی نسل آیندهمان است.
اما در برابر حجم بسیاری از این فداکاریها، حالا شاگردان این مکتب شدهاند مصداق ضربالمثل «از هر دست بدهی، همان دست خواهی گرفت»؛ آری آنها دست به کاری زدهاند تا نشان دهند فقط پذیرنده تعالیم درس و قواعد و قانونهای رایج نیستند، بلکه میتوانند عامل به عمل زیبای ایثارگری، همدردی و نوعدوستی باشند. 300 دانشآموز مدرسه ابتدایی آیتالله معصومی همدان، وقتی معلم ورزش خود را دیدند که با سر تراشیده شده ناشی از بیماری مهلک سرطان به مدرسه آمده است، شدند همان معلم؛ همزاد با تألمات روحی و جسمی ناشی از بیماری که حالا این آموزگار جوان و متعهد را ناگزیر کرده با چهرهای متفاوت از روزهای قبل دانشآموزان خود را با علم و دانش آشنا سازد. آری «محمدرضا قادری»، معلم ورزش مدرسه آیتالله معصومی همدان است که قهرمانی دوچرخهسواری آسیا را به دست آورده و امروز بر اثر شیمیدرمانی موهای سرش را از دست داده است اما حالا عاطفه نوگلان معصوم و شاگردان با وفایش و زمزمه «دوستت داریم آقا معلم» آنها، با قیافه و شمایل شبیه به خود را به دست آورده بود. قادری حالا اگر به سرطان مبتلا است اما جریان عشق و عاطفه و نفس 300 جوانه بوستان علم و دانش، رایحهای خوش و سرشار از امید در وجودش به جریان انداخته است. دانشآموزانی که هنر و ایثار و گذشت را چند سالی است در کنار تعالیم کتابی خود از معلمان این آب و خاک و به اشکال گوناگون آموختند و حالا از پس آن، آموزههای نیک به آن تبلوری دوباره دادهاند و اوج آن را با بیان کودکانه، اما سرشار از مفاهیم متعالی انسانی به نمایش گذاشتهاند. چه زیباست ببینی آن کودک دبستانی که همه سرمایه وجودش کیف سادهای است و چند کتاب و دفتر و در قاموس آرزوهایش تنها رسیدن به آمال علمی در دور دستها خودنمایی میکند و بی آلایشی و صداقت تارکنشین وجود کودکانهاش است و هر روز به امید پیمودن پلههای ترقی راهی نو را میپیماید. این کودک به ظاهر خام، امروز به نمادی از عالیترین شاخصه انسانیت دست یافته که هزاران به اصطلاح انسان متمدن در حسرت رسیدن به آن میسوزند و به همگان می آموزد مصداق شدن این شعر سعدی : تن آدمی شریف است به جان آدمیت/ نه همین لباس زیباست نشان آدمیت/، کار و توفیقی آسان برای هرکس نیست.
یادمان نرود بازخورد هر عملی چه نیک و چه بد با هر نیتی در جامعه تبعاتی به دنبال دارد و همین کارهای به ظاهر ساده چنان تأثیری بر هنجارهای اجتماعی میگذارد که به مراتب از نوشتن و بیان روشهای رایج بیشتر است؛ چرا که مردم فارغ از سن و موقعیت اجتماعی بیشتر به عملمان نگاه میکنند، در نتیجه یاد گیریم که اگر به دنبال نهادینه کردن ارزشهای انسانی و ایجاد هنجارهای مطلوب درجامعه خود هستیم، بهترین راه الگو سازی برای لایههای ابتدایی و نو پای جامعه یعنی دانشآموزان و نوجوانان است و نقش الگوها و گروههای مرجع مانند معلمان و اصحاب رسانه در این مسیرخطیر تعیین کننده و محوری است. گزارش از محمد تاجیک انتهای پیام/
93/10/27 - 11:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]