واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
نواختن ساز مدرسهسازی توسط خانواده خیر قمی
برخی انسانها در این دنیا تنها برای بودن و رفتن نیامدهاند، بلکه آمدهاند تا با دستانشان دستگیر دیگران باشند و در نیکی گوی سبقت را از دیگران بربایند و خیران مدرسهساز از این دست هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، کسانی که اموال خود را شب و روز و نهان و آشکار انفاق میکنند، پاداش آنها نزد پروردگارشان برای آنها خواهد بود، نه بیمی بر آنها است و نه اندوهگین میشوند. این وعده خداوند به بندگانش در آیه 274 سوره بقره است که برخی از بندگانش نمونه عینی آن را جامه عمل پوشاندند. محسن پورگلیان، مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قم با بیان اینکه مجمع خیرین مدرسهساز استان قم از سال 87 فعالیت خود را آغاز کرده است، میگوید: 89 مدرسه با 870 کلاس و 38 نمازخانه در طول این مدت احداث شده است. به گفته وی 12 سالن ورزشی، کارگاه و کتابخانه با مساحت 8 هزار و 785 متر مربع احداث شده و 96 قطعه زمین و خانه مسکونی از سوی خیرین اهدا شده است. مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قم تصریح میکند: هفت مدرسه در استان قم در حال احداث است که دارای 70 کلاس و 12 هزار و 500 متر مربع زیر بنا است و یک کانون فرهنگی با مساحت کل 2 هزار و 619 متر مربع نیز احداث میشود. در این کره خاکی انسانهایی هستند که آمدهاند و نه تنها برای آمدن، بودن و رفتن بلکه آمدهاند که کاری کنند و دستان پرمهرشان دستگیر دستهای دیگران باشد. مهندس علیرضا خرمی دوست یکی از این انسانهاست، از یک طرف نوه حاج اسماعیل خرمی روز و از یک طرف نوه حاج فدا حسین فخار قمی است. او در سنین نوجوانی از پدر بزرگش مرحوم حاج فداحسین فخار آموخت که دست فتاده را بگیرد و مشوق خاندان خرمی در امر مدرسهسازی شد و تعداد زیادی از افراد خانوادهاش را به این کار خیر ترغیب کرده است که از جمله آنها دکتر مهدی خرمی، دکتر محمد بشری و حاجیه خانم کازرونیان است. کار خیر کردن و دنبال کارهای عام المنفعه بودن شاید در ذات این خانواده نهادینه شده است، مرحوم حاج اسماعیل خرمی پدر بزرگ علیرضا خرمی مسجدی را به عنوان مسجد خرمی در خیابان باجک احداث کرده است. مهندس خرمی کاری بزرگتر از خیر بودن انجام میدهد، او بیش از آنکه خیر باشد، خیرساز است و دیگران را به کارهای خیر برای کاشتن بذری در دنیا و درو کردن در آخرت دعوت میکند. حاج فدا حسین فخار قمی در سفرش به خانه خدا از او خواست که به او توانی بدهد که به هیچکس نه نگوید؛ او میگفت دوستان و آشنایان من را به ساخت درمانگاه و زائرسرا ترغیب میکردند، ولی من مدرسهسازی را ترجیح دادم. احداث مدرسه ابتدایی حاج فداحسین در شهرک فاطمیه در 10 سال گذشته از جمله اموری است که علاوه بر آرامش درونی در دنیا، اجر اخروی را برای حاج فداحسین به ارمغان آورده است.
دکتر محمد بشری خیر دیگر این خاندان است، وی معتقد است: اگر اروپا از ما جلوتر است به خاطر آموزش اجباری در قرن نوزدهم بوده که در آنجا اتفاق افتاده است و اگر ما میخواهیم پیشرفت کنیم و فکر میکنم آرزوی هر ایرانی پیشرفت کشورش است، باید روی فرهنگ و آموزش تک تک فرزندانمان در این کشور سرمایهگذاری کنیم. مدرسه ابتدایی درمان یاب در علی آباد سعدگان به وسیله این خیر مدرسهساز احداث شده است، این افراد به باور این مطلب رسیدهاند که «توانا بود هر که دانا بود»، این سلاح علم و دانش است که میتواند ما را در مقابله با فقر و نادانی، یاری کند. دکتر بشری به همراه دکتر فرزانه و برخی دیگر از پزشکان، برگی دیگر از دفتر افتخارات خیرین مدرسهساز را رقم زدند و دبستان درمان یاب همچون نهالی توسط این خیران کاشته شد. این پروژه که سال 92 کلنگ آن زده شد، هزار و 620 متر مربع زیر بنا دارد و دارای 10 کلاس درس، اتاقهایی برای آزمایشگاه و استراحت معلمان و دبیران است. دکتر مهدی خرمی از دیگر اعضای این خانواده خیر دارای تحصیلات دکترای معماری است، او معتقد است اگر کسی در جوانی مدرسهای بسازد، میتواند شاهد به ثمر نشستن کار خیرش باشد. مدرسه راهنمایی دکتر مهدی خرمی در علی آباد سعدگان بنایی است که سبب میشود، همگان از وی به نیکی یاد کنند. وی میگوید: اگر میخواهید کاری کنید که تاثیرش در حد یک یا دو روز باشد، به فقیری که پولی ندارد کمک کرده و پولی به او بدهید، ولی اگر میخواهید کاری کنید که تاثیرش حداقل 100 سال باشد مدرسه یا دانشگاه بسازید، زیرا کسانی که تحصیل میکنند، میتوانند منشا پیشرفت کار خیر و مسائل زیادی در جامعه باشند.
صدیقه کازرونیان خود را مادربزرگ مهدی خرمی روز معرفی میکند، مدرسهسازی را باقیات و صالحات و ذخیرهای برای آخرت خود میداند، وی نه تنها در مدرسهسازی بلکه در یتیمنوازی و تهیه جهیزیه پیشتاز است و علاوه بر ساخت مدرسه در قم، مدرسهای نیز در زادگاهش شیراز احداث کرده است. کازرونیان میگوید: اگر در آن دقایق پرهیجان که از ترس نمیدانیم سرنوشت ما چیست آن وقت همین باقیات و صالحات که از خود باقی گذاشتهایم یعنی آنچه از دل خود کندهایم و برای رضای خدا صرف کردهایم، جواب شادی و آزادگی ما را خواهد داد. کلنگ مدرسه کودکان استثنایی جسمی و حرکتی فلکه شهید محلاتی شهریور امسال از سوی این بانوی بزرگوار زده شد. عبدالرضا خرمی فرزند حاج اسماعیل دانه شوق و اشتیاق برای کار خیر و مدرسهسازی را دل فرزندش مهدی و دامادش محمد بشری آبیاری کرده است. وی میگوید: کار خیر تنها چیزی است که برای انسان میماند و خداوند کسانی که کار خیر انجام میدهند دوست دارد، بسیاری از افراد هستند که میلیاردها پول دارند، ولی لیاقت اینکه کار خیر انجام دهند، ندارند و از دلشان نمیتوانند مبلغی را جدا کنند، بنابراین این امر که انسانی کار خیری انجام میدهد، خدا خیلی دوستش دارد. اعمال خیر هر انسانی همراهش خواهد ماند، در قیامت از ثمره آن بهرهمند میشود، خانواده خرمی از کسانی هستند که گوی سبقت را از دیگران در انجام اعمال خیر ربودهاند و در زمین وسیعی کشت و کار پرداختهاند تا در آخرت از آن بهرهبرداری کنند. ************************** گزارش: ایمنالسادات موسوینژاد ************************** انتهای پیام/78003/صا40
93/10/22 - 10:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]