واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
از کارنامه درخشان هیات علمی «شعر فجر» تا حضور شاعر «شهر موشها»
نگاهی به کارنامه هیات علمی نهمین جشنواره شعر فجر نشان میدهد افراد باسابقه و مجرب در کنار هم شعر فجر را راهبری خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در احکامی دبیر و اعضای هیات علمی نهمین دوره از جشنواره بین المللی شعر فجر را منصوب کرد. بر این اساس «اسماعیل امینی» دبیر نهمین جشنواره بین المللی شعر فجر شد و 8 نفر به عنوان هیات علمی حکم گرفتند، که عبارتند از: حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالقاسم حسینی ژرفا، سید احمد نادمی، بهمن ساکی، ناصر فیض، غلامعلی فلاح قهرودی، محمد علی بهمنی، افشین اعلاء و جواد محقق به عنوان اعضای هیات علمی نهمین دوره از جشنواره بین المللی شعر فجرمنصوب شدند. در ذیل نگاهی به سابقه اعضای هیات علمی خالی از لطف نیست؛ حجتالاسلام والمسلمین سید ابوالقاسم حسینی ژرفا: از فضلا، نویسندگان و شاعران پیشکسوت است. او شاعر عرصه کودک و نوجوان است. مجموعه «چشم شرقی» از جمله آثار اوست. از آثار وی ترانه تیتراژ «ک مثل کپل» مربوط به برنامه تلوزیونی شهر موشها است. سید احمد نادمی: از شاعران و محققان عرصه ادبیات است که کتابهایی نیز منتشر کرده که از آن جمله میتوان به «تبارشناسی ادبیات دفاع مقدس» با حمایت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اشاره کرد. بهمن ساکی علاوه بر شاعری از فعالان امر انجمنهای ادبی در اهواز امروز است و نقشی که او در ساماندهی برخی جلسات شعر و محافل ادبی در اهواز دارد و به تبع آن خدماتی که بالأخص به شاعران جوانتر از طریق تشکیل جلسات اینچنینی ارائه میکند، بسیار قابل ملاحظه است مجموعه شعر «آهوان پیر» از جمله آثار اوست. ناصر فیض مدیر دفتر طنر حوزه هنری است که اشعار طنز وی بسیار قوی است که اغلب او را با آثار طنز به خاطر دارند. «نزدیک ته خیار»، «املت دسته دار»، «فیض بوک» و... از جمله آثار اوست. غلامعلی فلاح قهرودی، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه بوده و فعالیتهای ادبی بسیار از جمله مقالات برجستهای دارد، معناهای عاطفی در فرایند ارزشی گفتمان در داستان، نبرد رستم و سهراب، رویکرد نشانه، گفت و گو در شاهنامه ویژگی های قافیه در غزل حافظ از جمله آثار اوست.
محمدعلی بهمنی؛ متولد 27 فروردین 1321 شاعر و غزلسراست. نخستین شعر بهمنی در سال 1330، یعنی زمانی که او تنها 9 سال داشت، به چاپ رسید.
از جمله آثار او میتوان به باغ لال، در بیوزنی، عامیانهها، گیسو، کلاه، کفتر و... اشاره کرد. افشین اعلاء؛ از کودکی شعر میسرود و اولین مشوق او زنده یاد پرویندخت ملک محمدی نوری مادرش بود که شغل آموزگاری داشت و طبع شعر و صدایی خوش داشت. در نوجوانی تحت تاثیر محمود کیانوش، شعر کودک و نوجوان را به عنوان حیطه اصلی کار خود برگزید و بعدها با آشنایی با چهرههایی چون قیصر امین پور و بیوک ملکی به فعالیت حرفهای در این زمینه پرداخت. اکثر تالیفات او در زمینه شعر خردسال، کودک و نوجوان است. اما در قالبهای نیمایی و به ویژه غزل نیز تجربههای فراوانی دارد. آثار او شامل؛ یک عالم پروانه، بلدم شعر بگویم، دختر باد، یک سبد بوی بهار، دو منظومه بلند عاشورایی و... اشاره کرد. جواد محقق نویسنده؛ شاعر و روزنامهنگار معاصر در سال 1333 در همدان متولد شد. وی تحصیلاتش را در همدان گذراند و در سال 1358 به عنوان دبیر ادبیات به استخدام آموزش و پرورش درآمد و سالها در مدارس شهری و روستایی تدریس کرد. محقق در سال 1366 برای تدریس در مدارس ایرانی خارج از کشور، ابتدا به پاکستان و سپس به ترکیه رفت. پس از بازگشت، در سال 1369 به دلیل داشتن تجربۀ معلمی (از دبستان تا تربیت معلم) و نیز، سابقۀ فعالیتهای فرهنگی و مطبوعاتی، به سردبیری ماهنامۀ رشد معلم انتخاب شد و طی 13 سال، بیش از 110 شمارۀ آن را منتشر کرد. او بعدها سردبیری ماهنامههای «رشد نوجوان» و «رشد کودک» و فصلنامههای «جوانه» و «رشد آموزش هنر» را هم برعهده گرفت و دهها شماره از آنها را نیز مدیریت کرد. از دیگر فعالیتهای فرهنگی محقق، میتوان به؛ همکاری با بیش از 80 مجله و روزنامه، تأسیس انجمن ادبی میلاد (نخستین انجمن ادبی استانی بعد از انقلاب)، برگزاری دهها شب شعر و کنگرۀ علمی - فرهنگی، داوری جشنوارههای گوناگون کتاب و مطبوعات، ویراستاری دهها عنوان کتاب و مجله، مسئولیت صفحات شعر مجلۀ کیهان بچهها، عضویت در شورای طرح و برنامۀ خانۀ روزنامهنگاران جوان، عضویت در شورای طرح و برنامۀ «گنبد کبود» نخستین روزنامۀ نوجوانان ایران، عضویت در شورای شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دبیر علمی بیش از 10 جشنوارۀ ملی در حوزۀ شعر، داستان، کتاب و مطبوعات، عضو هیئت علمی جایزۀ کتاب فصل، داور دهها جشنوارۀ انتخاب کتاب و مطبوعات، مدیر مسئولی 7 نشریۀ ادواری، عضویت در هیئت مدیره و نایب رئیس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن قلم ایران و انجمن معلمان انشاء اشاره کرد. در سال 1386 در نخستین دوره جشنواره استانی شعر دفاع مقدس که در همدان برگزار شد، در مراسمی تحت عنوان نکوداشت جواد محقق، جایگاه وی در شعر دفاع مقدس مورد بررسی قرار گرفت. برخی از آثار ادبی جواد محقق عبارتند از: قصۀ مرد بزرگ پاپتی 1356،مردی چو آفتاب 1357، با آخرین رسول 1360 ، تاوان عشق1371 ، مثل من به انتظار 1374
قدر استاد 1376 و... اشاره کرد. انتهای پیام/
93/10/17 - 15:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]