واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
انتشار کتاب تازه خبرنگار ایرانی نیویورکتایمز/ «جنگ غریبانه»؛ اتهام دوریی به ایرانیان و کمرنگکردن خدمات انقلاب
«نازیلا فتحی»، گزارشگر روزنامه نیویورک تایمز در ایران که پس از انتخابات سال ۸۸ به خارج از کشور پناهنده شد، در کتاب خود با نام «جنگ غریبانه» فضای ایران را فضایی پر از درد و رنج و خسران و خیانت برای مردم بالاخص زنان توصیف میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس،«جنگ غریبانه»، اثری تازه از «نازیلا فتحی»، روزنامهنگار ایرانی روزنامه نیویورک تایمز است که اخیرا در آمریکا منتشر شده است. «نازیلا فتحی» سال 1970 در خانوادهای متوسط در تهران متولد شد، در دانشگاه آزاد رشته مترجمی زبان انگلیسی خواند و کمی بعد به عنوان مترجم برای روزنامهنگاران خارجی کار خود را شروع کرد. 9 سال نیز به عنوان روزنامهنگار روزنامه نیویورک تایمز فعالیت کرد. در دوران انتخابات 2009 ایران همکاری گسترده با روزنامههای و مجلات خارجی داشت. وی سرانجام ژوئن 2009 به همراه همسر و فرزندانش ایران را ترک کرد.
«فتحی» در کتاب «جنگ غریبانه» خاطرات خود از تغییر و تحولات کشور از زمان وقوع انقلاب اسلامی ایران و در دورههای مختلف ریاستجمهوری به رشته تحریر درآورده است. روزنامه نیویورک تایمز درباره این کتاب مینویسد: «جنگ غریبانه» کتاب خاطرات «نازیلا فتحی» از سالهای پر از فراز و فرودی است که او به عنوان یک کودک، زن و روزنامهنگار حرفهای در ایران گذرانده است. ولی خاطرات او همانند بسیاری دیگر از خاطرات زنان ایرانی طی دهههای اخیر با اتقاقاتی پر از درد و رنجی چون انقلاب و جنگ ، خسران و خیانت همراه است. «فتحی» کتابش را اینگونه شروع میکند: اولین روزی که قرار بود برای رفتن به کلاس سوم ابتدایی به مدرسه بروم، مادرم از من خواست که یک چیز را آوازه گوشم کنم، «اگر هر کسی از تو پرسید که آیا والدینت طرفدار انقلاب هستند یا نه، تو باید بگویی بله، آنها طرفدار انقلابند.»
نیویورک تایمز در این گزارش را با تاکید بر مسائلی چون ورود انقلاب به حریم خصوصی مردم این چنین ادامه میدهد: «برای بسیاری از ایرانیان، پس از انقلاب اسلامی ایران، زندگی خصوصی از زندگی عمومیاشان جدا شد. در جمع، شما باید لباس اسلامی میپوشیدید و به دیندار بودن تظاهر میکردید ولی در خانه و در میان دوستان آنگونه که میخواستید میپوشیدید و رفتار میکردید.» «زندگی غریبانه» به سه بخش زندگی شخصی، تاریخچه سیاسی و اجتماعی طی سه دهه از 1979 تا 2009 میلادی تقسیم میشود که از بحران گروگانگیری نیروهای آمریکایی توسط ایران در سالهای 1979 تا 1981، جنگ عراق (1980 تا 1988) و ... را تحلیل و بررسی میکند. فتحی در بخشهای مختلفی از کتابش و در خلال تمامی این مطالب از تلاش و کوشش دولت اسلامی ایران برای کنترل زنان میگوید. او در اینباره مینویسد: «بدنهایمان تبدیل به میدان جنگ شد، رژیم اسلام قصد داشت که زندگی ما را از هر جنبهای تحت کنترل خود درآورد و ما مصم بودیم که ایستادگی کنیم.» روزنامه نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود از کتاب «جنگ غریبانه» مینویسد: «ولی تمام عملکردهای رژیم اسلامی بد نبوده. خانم فتحی در بخشی از عملکرد دولت اسلامی جانب عدالت را نگاه داشته و به بهبود استانداردهای زندگی برای روستائیان فقیر و حومه نشینان از جمله انتقال امکانات برق، آب و ساخت مدرسه و دانشگاه نیز جانب عدالت کمک کرده است.» به گزارش فارس، به نظر میرسد فتحی خسته از سیاهنماییهایش به دنبال زنگ تفریحی برای خود و مخاطبش باشد. آنچنانکه در این بخش از کتابش متذکر میشود: «قوانین اسلامی در عین حالی که تبعیض و محدودیت زیادی را به زنان تحمیل کرد ولی اسلامی کردن فضای عمومی باعث شد تا خانوادههای مذهبی در سایه احساس امنیت بیشتر به دختران و زنانشان اجازه دادند تا به مدرسه بروند، رأی بدهند و در اقتصاد و اجتماع حضور یابند.» فتحی پس از مرور دوران مختلف ریاست جمهوری به دوره محمد احمدی نژاد میرسد و این دوران را چه از نظر اقتصادی و چه از نظر اعمال فشار و فضای رعب و وحشت یکی از بدترین دورانها پس از انقلاب اسلامی ایران معرفی میکند. روزنامه نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود از کتاب «جنگ غریبانه»، این کتاب را هدیهای به بسیاری از زنان ایرانی میداند که تمام تلاش خود را میکنند تا در با قاطعیت، صبر و امید به زندگی خود در ایران ادامه دهند. این روزنامه در پایان متذکر میشود: «با توجه به این مطلب که با انتخاب «حسن روحانی» به عنوان ریاست جمهوری ایران در سال 2013 میلادی، ایران اکنون از نظر برگزاری اجتماعات مدنی پرجنب و جوش، جنبشهای زنان و جوانان رونق یافته و برخی تغییرات سیاسی مثبت به وقوع پیوسته، شاید پس از این، در ایران جنگ غریبانه در این حد دیگر معنایی نداشته باشد.» انتهای پیام/
93/10/14 - 00:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]