تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دوست ندارم كه در كودكى از دنيا مى رفتم و وارد بهشت مى شدم و بزرگ نمى شدم تا پروردگارم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832313537




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس از وضعیت کارگاه‌های رنگرزی همدان گزارش می‌دهد رونقی که از رمق افتاد / کارگاه‌های رنگرزی بی‌رنگ و لعابند


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از وضعیت کارگاه‌های رنگرزی همدان گزارش می‌دهد
رونقی که از رمق افتاد / کارگاه‌های رنگرزی بی‌رنگ و لعابند
رونق فرشبافی در همدان، مهیای رونق رنگرزی در این خطه پردیرینه شده بود که البته با گذر زمان، چرخه این رونق از رمق افتاده تا آن جا که شاید دیگر روایت صنعت رنگرزی این دیار را این طور باید سرود ... «رنگرزی؛ صنعتی در گذر!».

خبرگزاری فارس: رونقی که از رمق افتاد / کارگاه‌های رنگرزی بی‌رنگ و لعابند



به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، نام فرش همدان از دیرباز شهره بوده و پرآوازه؛ دارهای قالی این دیار، پر از خاطره‌اند در خاطر آنانی که طلوع صبح خود را با تکیه بر آن شروع می‌کردند. روزهای دلفریب گره‌زنی در تار و پود فرش، برای آنانی که شب‌های بلندشان را پای نقش و نگار قالی‌ها به سپیدی سحر می‌رساندند، هنوز لبریز از امید و آرزوست. از نقش رنگ‌‌ها در تار و پود فرش، نباید ساده گذشت که حدیث هنروری است و هنرمندی؛ رنگ‌هایی که در دل خود «زیبایی» را به تصویر می‌کشد و آدمی را با خود به دنیای دیگری می‌برد. رونق فرشبافی در همدان، خود، مهیای رونق رنگرزی در این خطه پردیرینه شده بود که البته با گذر زمان، چرخه این رونق از رمق افتاده تا آن جا که شاید دیگر روایت صنعت رنگرزی این دیار را این طور باید سرود ....« رنگرزی؛ صنعتی در گذر!». زمینه فرش همدان، با رنگ قهوه‌ای متمایل به شتری آغشته می‌گشت، رنگ‌های دیگری چون قرمز دوغی، لاکی قرمزدانه، لاکی روناسی، زرد طلایی، نارنجی، سرمه‌ای، آبی سیر و روشن، کرم و فیروزه‌ای در دل فرش همدان جا خوش کرده بودند اما دیگر چندان خبری از آن همه رنگ و لعاب نیست؛ زیرا هنرصنعت فرش، به حاشیه رانده شده است.

وضعیت صادرات فرش همدان، ناخوادآگاه آدمی را یاد این ضرب‌المثل می‌اندازد که «رنگ رخساره خبر می‌دهد از سر درون»!؛ فرش همدان این روزها رنگی به رخسار ندارد، چون حمایت چندانی نمی‌شود، بازارش در رکود است و بافنده‌هایش سردرگم!. وقتی بازاری نباشد دیگر چه انتظاری برای سر پا ماندن صنعت رنگرزی!؟ در همین راستا با مدیر اداره فرش صنعت، معدن و تجارت همدان به گفت‌وگو نشستیم. احمد علی‌بابایی با بیان اینکه صنعت رنگرزی در همدان رو به تعطیلی می‌رود، افزود: استان همدان از قدیم‌الایام در اغلب روستاهای خود دارای واحدهای رنگرزی فعال بود اما در حال حاضر تنها سه کارگاه در استان فعال است. وی ادامه داد: برای نمونه شرکت سهامی فرش همدان، یکی از واحدهای قوی در تأمین مواد اولیه و رنگرزی آن بود که در حال حاضر فعالیتی در این زمینه ندارد. رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: دلیل رکود فعالیت واحدهای رنگرزی در استان، افول بازار فرش دستباف است که باید برای رفع این مشکل چاره‌ای اندیشید. وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر واحدهای عمده رنگرزی خامه قالی در استان وجود ندارد، گفت: استان همدان، طی سال‌های گذشته همواره برای تأمین مواد اولیه خود شامل پشم و ابریشم رنگرزی شده نیازمند خرید از بیرون استان بوده است. علی‌بابایی تنها راه احیای واحدهای رنگرزی در استان و تأمین مواد اولیه را در احیای هنرصنعت فرش دانست و ادامه داد: اگر فرشبافی رونق بگیرد و بازار خارجی خود را پیدا کند در آن صورت زمینه احیای واحدهای رنگرزی فراهم می‌شود. وی گفت: در گذشته برای فرش‌های همدان از رنگ‌های طبیعی استفاده می‌شد و یکی از دلایل عمده بالا بودن تقاضا برای فرش همدان علاوه بر دوام، ضخامت، استحکام و ارزانی قیمت آن، مربوط به رنگرزی طبیعی بود. رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان ادامه داد: در حال حاضر رنگرزی طبیعی با استفاده از مواد اولیه طبیعی مرغوب کم شده که دلیل آن به دلیل افول رونق بازار فرش بوده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش از اعزام دو نفر از کارشناسان فرش استان به یزد برای شرکت در دوره آموزشی رنگرزی خامه قالی خبر داد و گفت: این دوره با مدیریت مرکز ملی فرش ایران برگزار می‌شود. علی‌بابایی افزود: از هر استان تنها یک نفر برای حضور در این دوره آموزشی پذیرفته می‌شد اما از استان همدان دو نفر از شهرستان ملایر را برای بهره‌گیری از این دوره اعزام کرده‌ایم. وی مدت زمان این دوره را سه روزه اعلام کرد و گفت: بعد از بازگشت این دو نفر، سعی می‌کنیم از دانسته‌های آنها بهره برده و با برگزاری نشست‌های تخصصی، موارد مطروحه در این دوره را در اختیار دیگر علاقمندان قرار دهیم. رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان افزود: متأسفانه در سال‌های گذشته نه تنها هیچ شخص و واحد جدیدی به دوره‌های رنگرزی خامه قالی اضافه نشده که شاهد غیر فعال بودن آن نیز بوده‌ایم. وی با بیان اینکه در حال حاضر صنعت رنگرزی در استان‌‌های یزد، کاشان، قم، مشهد و تبریز رونق دارد، گفت: باید زمینه را برای رونق این صنعت در استان همدان فراهم کنیم. علی‌بابایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ارزآوری بالای فرش تأکید کرد: توجه به این هنرصنعت و حمایت از فعالان آن، علاوه بر عرضه فرهنگ غنی ایران به دیگر نقاط جهان، در ایجاد اشتغال بسیار مثمر ثمر است.

وی رفع مشکلات پیش روی فرش را یکی از عوامل افزایش صادرات آن دانست و گفت: نداشتن سرمایه کافی برای تهیه مواد اولیه بافت برای بافندگانی که می‌خواهند برای خودشان کار کنند را باید یکی از مشکلات اصلی این حوزه قلمداد کرد. رئیس اداره فرش همدان پایین بودن میزان آگاهی بافندگان از تقاضای بازار را از دیگر مشکلات عنوان کرد و افزود: این بحث به مدیریت تشکل‌های فرش دستباف استان مربوط می‌شود. به گفته وی اگر فعالیت‌های بافت فرش به صورت متمرکز دنبال شود، در آن صورت تشکل‌های فرشباف نیز قبل از هر اقدامی باید بازاریابی لازم را انجام داده و با شناسایی سلایق مصرف‌کنندگان، طبق سفارش‌پذیری تولید کنند. علی‌بابایی در ادامه استفاده از نقشه‌های تکراری سنتی برای بافت به دلیل عدم اطلاع از نقشه‌های جدید، تولید بدون در نظر گرفتن نیاز بازار، عدم وجود شناسنامه برای فرش‌های دستباف، نبود ثبات نرخ ارز، کمبود تسهیلات بانکی، نبود ثبات قوانین صادراتی و مشکل سرمایه در گردش را از دیگر مشکلان بخش فرش عنوان کرد. احمد ملکی، مسئول کارگاه رنگرزی ملایر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با ابراز گلایه از نبود حمایت از صنعت فرش، آن را عامل رکود واحدهای رنگرزی استان دانست.

وی گفت: تحریم‌ها باعث کاهش صادرات فرش شده به طوری که فعالیت در بخش فرشبافی برای بافندگان، مقرون به صرفه نیست. ملکی در تشریح این مطلب افزود: در طول هر ماه برای بهترین بافنده، فقط 200 هزار تومان می‌ماند که با این وضعیت، دیگر رغبت و انگیزه‌ای برای فعالیت در این حوزه باقی نمی‌ماند. وی با تأکید بر اینکه دولت باید بهای بیشتری به بخش فرش دهد، آن را بهترین بستر برای کاهش بیکاری در جامعه و افزایش ضریب اشتغال دانست و ادامه داد: 12 سال پیش، 75 میلیون تومان وام با کارمزد چهار درصد به برخی کارگاه‌های رنگرزی داده شد که از سال 82 به بعد، حتی یک ریال وام چهار درصد داده نشده، بنابراین با این وضعیت نمی‌توان انتظار رونق این بخش را داشت. ملکی با بیان اینکه خانواده‌ام بیش از 40 سال است که در رنگرزی فرش فعالیت دارند، گفت: شکر خدا ما در این حرفه هنوز مانده‌ایم و فعالیت می‌کنیم ولی بسیاری از واحدهای رنگرزی استان سال‌هاست که تعطیل شده‌اند.

وی از اینکه 30 کارگاه رنگرزی در سطح استان فعال بود و الآن، فقط سه کارگاه باقی مانده، از این وضعیت ابراز تأسف کرد و بیان داشت: ما به سهم خود در راستای زنده ماندن این هنر، فعالیت می‌کنیم به طوری که در حال حاضر 12 نفر در این کارگاه مشغول به کار هستند و طبق برنامه، امسال نیز 420 نفر را آموزش می‌دهیم. این رنگرز فعال در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در حال حاضر استفاده از رنگ طبیعی در فرش‌ها بسیار کم شده، دلیل آن را هزینه بالای این نوع رنگ عنوان کرد و ادامه داد: در شرایط کنونی، بافندگان بیشتر به سمت بافت تابلوفرش می‌روند و از آن جا که این نوع فرش، دارای قریب به 80 نوع رنگ است، استفاده از رنگ طبیعی در آن پرهزینه است. وی قیمت هر کیلو خامه با رنگ شیمیایی را 2 هزار تومان دانست و افزود: این در حالی است که قیمت هر کیلو خامه با رنگ طبیعی 12 هزار تومان تمام می‌شود. ملکی خواستار توجه دولت به این بخش شد و با این سئوال که نمی‌دانم چرا توجهی به بخش فرش نمی‌شود، بی‌توجهی به این امر را زمینه بروز مشکلات بعدی دانست. باید گفت احیای واحدهای رنگرزی استان، نیازمند توجه ویژه‌ای از سوی مسئولان امر است، آخر! انگار دیگر «حنای این حرفه پر از رنگ، رنگی ندارد» این در حالی است که سال‌ها قبل نه تنها «رنگ و رو داشت» که در رونق صنعت فرش نیز اثرگذار بود. ========== مریم شهابی‌باهر ========== انتهای پیام/3140/خ

93/10/16 - 13:19





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن