واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از تهدید زیستی حاشیه تاکستان گزارش میدهد
جدال نفسگیر طبیعت با زبالههای بیمارستانی
امحای زبالههای بیمارستانی شهر تاکستان با وجود تأکید و دستور سریع فرماندار هنوز در هالهای از ابهام در گوشه این شهر باقی مانده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، یکی از بدترین شیوههای امحای زباله که به دلیل غفلت شهرداریها به معضل پایدار و نیز فاجعه زیستی بسیار خطرناک تبدیل شده است، برونریزی زبالههای غیربهداشتی و دارای بیماریهای مثمر به حاشیه شهرهایی با جمعیت بالا است. انتقال زبالههای خطرناکی چون پسماندهای بیمارستانی و مواد یکبار مصرف الکی و غیر الکلی طبیعت حاشیه شهر را به خرمنی از آلودگیهای رنج آور و غیر قابل کنترل از بیماری میکند که در آینده شاید دیگر نتوان کاری به پیش برد و آفت بیماریهای واگیر که از این نواحی ناشی میشود را کنترل کرد. شهر تاکستان از جمله شهرهایی صنعتی است که زبالههای غیر بهداشتی بیمارستانی در حاشیه آن به طور غیر استاندارد انباشت شده و امحای این زبالهها نیز که وظیفه شبکه بهداشت و محیط زیست است در هالهای از ابهام به قوت خود باقی مانده است.
در این شهرستان شورای سلامت که تأمین امنیت بهداشتی و آسایش شهروندان را یدک میکشد کمر همت را به ترتیب ساز و برگ حل و فصل گونه برای پایان دادن به این معضل دنبالهدار و خطرناک سلامت گذاشته است. هماکنون حجم وسیع زبالههای غیربهداشتی و بیمارستانی رها در حاشیه شهر تاکستان به محل مناسبی برای امراض و بیماریهای میکروبی و فصلی در آمده است که پاسخگویی را در این خصوص ندارد.
امروز محال است فردی به تبعات بسیار خطرناک شیوع زبالهها به محیط طبیعی و زیستی خود آشنایی نداشته و مطلبی در این رابطه نداند چراکه متولیان بهداشت و سلامت و محیط زیست به خوبی از طریق رسانهها مردم را نسبت به این معضل توجیه کردهاند. با این همه، شگفتی این است با وجود تهدیدزایی و نگرانی شدید امراضی و آلودگیهای حاصل از تخلیه غیر استاندارد زبالههای بیمارستانی و الکلی هماکنون هزاران تن زباله همچون بمب ساعتی که امکان انفجار زیست محیطی را در بر خود دارد در خلوتگاهی در حاشیه شهر تاکستان جا خوش کردهاند. با این حال چند وقتی است پیگیری رسانههای مکتوب و مجازی برای پی بردن به چرایی شیوع و عدم رسیدگی به زبالههای رهاسازی شده حاشیه شهر تاکستان ادامهدار بوده است و هنوز راه از چاه مشخص نشده است. بر اساس برنامه ابلاغی سازمانهای حامی بهداشت و سلامت بینالمللی زباله تعریف مشخص دارد و تفکیک زباله که راهی برای کاهش امراض و بیماریها محسوب میشود از سوی این سازمان اعلام شده است؛ با وجود تأکیدهای مهم و ضرورتهای حیاتی در رابطه با این معضل هنوز زباله متهم ردیف نخست در شیوع بیماری و امراض مختلف پوستی، قارچی و میکروبی است. بنا بر این گزارش، کودکان کار و دورهگردان بیسرپرست که برای کسب روزی پای در کوه انباشت زبالههای غیر بهداشتی نهاده و در تماس مستقیم با زبالهها قرار دارند در معرض تهدید سلامت هستند که این تنها یک گوشه مشکلاتی است که دامنهگیر است. برای حل مدام و رفع این معضل نباید زمان را به آینده موکل کرد؛ بلکه به طور مبرم نیاز است با برنامه مسیری را بازگشایی کرد که این زبالهها در حاشیه شهر تاکستان از میان برداشته شوند. به یقین باید اذعان کرد، شهروندان تاکستان یک به یک در برابر دفع بهداشتی زباله تکلیف بر عهده دارند که بار اصلی را هم دست اندرکاران محیط زیست و بهداشت باید به ثمر برسانند. انتهای پیام/77005/ق40
93/10/24 - 09:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]