واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزیر دارایی سابق مصر در گفتوگو با فارس:
کاهش ذخایر ارزی مصر چالش خطرناکی که قاهره با آن روبرو است
وزیر دارایی سابق مصر کاهش صادرات و آسیب دیدن صنعت گردشگری در این کشور را از جمله دلایل اصلی کاهش شدید ذخایر ارزی و ایجاد چالشی بزرگ اقتصادی در برابر دولت قاهره توصیف کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، کاهش ذخایر ارز خارجی در نزد بانک مرکزی مشکلی بزرگی است که دولت کنونی مصر با آن روبرو است. از جمله دلایل کاهش ذخایر ارزی مصر تسویه بدهیهای خود نزد باشگاه پاریس به مبلغ 700 میلیون دلار و همچنین خواسته قطر برای بازگرداندن سپرده موجود نزد مصر از زمان ریاست جمهوری محمد مرسی، رئیس جمهور این کشور بوده است و این در حالی است که اقتصاد مصر هنوز از برهه خطر خارج نشده و کارشناسان معتقدند باید راهبردهایی روشن برای توسعه اقتصاد و خروج از مرحله خطر وضع شود.
«احمد آدم» کارشناس امور بانکی با انتقاد از عدم شفافیت سیاست بانک مرکزی مصر در مدیریت ذخایر ارز خارجی تاکید کرد: آنچه که روی می دهد شفاف نیست و در سایه ادامه کاهش ذخایر ارزی درباره رسیدن به مرحله خطر هشدار می دهیم. وی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره گفت: ذخایر ارز خارجی به نقطه خطر نزدیک شده چرا که بر اساس بیانیه های بانک مرکزی در دسامبر گذشته به مبلغ پانزده میلیارد دلار کاهش یافته و این میزان تنها برای واردات سه ماه کفایت می کند . «بسنت فهمی»، کارشناس امور بانکی مصر نیز با انتقاد از سیاست پولی بانک مرکزی تاکید کرد: سیاست پشتیبانی ارز به ضرر بازار و قیمت کالاهاست و اصرار بانک مرکزی در ثابت نگاه داشتن قیمت رسمی دلار جای تعجب است در حالی که قیمت آن در بازار سیاه بالا رفته است و سیاست بانک مرکزی باید حمایت از کالا و نه ارز باشد. بسنت بالا رفتن میانگین نرخ سالانه تورم در مصر را به افزایش نرخ ارز نسبت داد و گفت: حدود هفتاد و پنج درصد از کالاهای مصرقی در بازارها از خارج وارد می شوند. کارشناس امور بانکی مصر با ابراز تردید درباره درستی میانگین تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی تاکید کرد: این آمار و ارقام واقعی نیست و قیمت گذاری یک سری کالاهای مشخص و ضروری مثل میوه و سبزی، سیگار یا سوخت بر اساس تورم کار درستی نیست. از سوی دیگر «ممتاز السعید»، وزیر دارایی سابق و عضو شورای مدیریت بانک سرمایه گذاری ملی در قاهره نیز اقدام دولت مصر در راه اندازی اوراق قرضه بین المللی با دلار را به خاطر کاهش ذخایر ارزی به پانزده میلیارد دلار تا اواخر دسامبر گذشته دانست. السعید افزود: این جای سوال است که سرنوشت موافقت با قرض کردن وام چهار میلیارد و هشتصد میلیون دلار پول از صندوق بین المللی پول با بهره یک و نیم درصد چه می شود چرا که بهره آن در هر حال کم تر از اوراق قرضه بین المللی است که سود آن هرگز کمتر از چهاردرصد نخواهد شد. وزیر دارایی اسبق مصر به خبرنگار فارس گفت:دولت مصر برای تقویت ذخایر ارز خارجی و تامین مالی کسری بودجه و سرمایه گذاری ها اوراق قرضه بین المللی را منتشر میکند. ممتاز السعید گفت قیمت اوراق قرضه بین المللی بستگی به بازارهای جهانی دارد و در هر حال این کار تاثیرات منفی بر بدهی خارجی داشته و بدهی داخلی و استقراض از بانکها برای تامین مالی را کاهش میدهد اما دولت در شرایط کنونی ناچار به ارائه این اوراق است. وی افزود: کاهش صادرات، کاهش ذخایر ارزی، آسیب دیدن صنعت گردشگری و تعهد دولت به پرداخت بدهی باشگاه پاریس در ژانویه کنونی به مبلغ 700 میلیون دلار از جمله دلایل انتشار اوراق قرضه بین المللی برای تامین منابع ارزی و تامین مالی نیازهای ضروری کشور است. انتهای پیام/ز
93/10/27 - 02:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]