واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کارشناس سیاسی مصر در گفتوگو با فارس مطرح کرد
تطمیع و رشوه بقایای رژیم مبارک برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات پارلمانی مصر
کارشناس سیاسی مصر گفت که سرمایه ن و بقایای رژیم مبارک از فقر موجود در مصر سوء استفاده کرده و سعی دارند از طریق تطمیع و رشوه دادن آرای مردم را به نفع خود متمایل کنند و بدین شکل پارلمان پیش رو با مجلس شعب دوره مبارک تفاوتی ندارد.
«مختار غباشی»، کارشناس سیاسی مصر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، با اشاره به اینکه اموال هنگفتی برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات مصر هزینه می شود، تاکید کرد: برخی از نامزدهای انتخابات از فقر موجود در مصر سوء استفاده کرده و سعی کردند از طریق تطمیع و رشوه دادن آرای مردم را به نفع خود متمایل کنند. وی افزود: در شرایطی که بیش تر مردم مصر به خدمات گیری در امور شهری خود که دولت از انجام آن ناتوان است احتیاج شدیدی دارند، نامزدهای انتخاباتی در به کارگیری ترفند خرید آرا موفق خواهند بود. کارشناس سیاسی مصر گفت: تجار، سرمایه داران و بقایای حزب منحل ملی آرای زیادی را به خود جلب کنند و تا زمانی که دولت خود در خدمات رسانی ضعیف عمل میکند سرمایه داران به راحتی میتوانند با وعده و امتیاز به مردم بر ذهن و عقول جامعه سیطره یابند.
غباشی ادامه داد: تنها ساز و کارهایی که نامزدهای حزب منحل ملی به کار خواهند گرفت وعدههای پر زرق و برقی است که به خاطر نفوذ در پارلمان یا از طریق حزب منحل ملی در زمینه اشتغال و خدمات رسانی به مردم داده میشود. شماری از چهرههای حزب منحل ملی آمادگی خود را برای شرکت در انتخابات پارلمانی ماه مارس آتی اعلام کردند. به گزارش وانا سنتر، با توجه به اینکه اختصاص 80 درصد از کرسیها به نامزدهایی است که بر اساس نظام فردی انتخاب میشوند، این، پیروزی گستردهای را برای تجار و سرمایهداران و افراد با نفوذ و دارای تعصبات قبیلهای فراهم میکند، اینها معروف به «نمایندگان خدمات» هستند یعنی کسانی که به امور داخلی در شهرها و روستاهای خود اهمیت میدهند و در برابر مسائل ملی با نظام حاکم به امید منافعی اندک توافق میکنند. نتیجه چنین کاری بازگشت «مجالس شعب» (مجلس ملت) در دوره مبارک است با این تفاوت اصلی که در این حال، جناح معارضی، دیگر وجود ندارد، در حالی که دوران مبارک – به استثنای پارلمان آخر در 2010- به اخوان و برخی احزاب اجازه میداد که یکصد کرسی را حداقل برای حفظ شکل دموکراسی در اختیار داشته باشند. با توجه به غیاب احتمالی اخوانیها و پیروزی اندک سلفیها که از ائتلاف با برخی نماندگان سابق حامی چهرههای مبارک پشتیبانی میشوند، در آینده شاهد یک پارلمان فاقد هویت سیاسی و پراکندهای خواهیم بود، اگرچه از جهت اینکه اکثریت این پارلمان طرفدار نظام هستند با پارلمان حسنی مبارک سال 2010 شباهت دارد. انتهای پیام/
93/10/22 - 09:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]