تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان بلند مرتبه چون به فهم و دانايى رسد، متواضع مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798390973




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پولدار‌ها چند برابر فقرا هزینه می‌کنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


بانک مرکزی؛
پولدار‌ها چند برابر فقرا هزینه می‌کنند؟
آمار‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد سه دهک نخست جامعه، حدود ۱۱ درصد از کل هزینه را به خود اختصاص داده‌اند. به عبارت دیگر، حدود ۸۹ درصد مخارج توسط ۷۰ درصد بالای جامعه و حدود ۱۱ درصد باقی‌مانده از مخارج، توسط ۳۰ درصد پایین جامعه هزینه شده است.




به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از اقتصاد نیوز،  بانک مرکزی اخیرا با انتشار گزارشی، آمار ضریب جینی و برخی از شاخص‌های مربوط به وضعیت توزیع درآمدی در کشور در سال‌های اخیر را ارائه داد و در کنار این آمار‌ها، تحلیل خود را نیز از روند شاخص‌های مزبور طی این دوره منتشر کرد.

مطابق این آمار‌ها، روند ضریب جینی که از سال ۱۳۸۷ به بعد در مجموع در مسیری نزولی (بهبود) قرار گرفته بود، در دو سال گذشته رو به افزایش گذاشت. بر اساس نظریه اقتصادی، ضریب جینی که شاخصی برای بازنمایی وضعیت برابری درآمدی در جامعه است، مقداری بین صفر و یک به خود می‌گیرد و هر چه کمتر باشد، به منزله درآمدهای برابر‌تر است و هر چه به یک نزدیک شود، به این معناست که شکاف درآمدی تشدید شده است.
به طوری که اگر همه افراد جامعه به اندازه هم درآمد داشته باشند، ضریب جینی معادل «صفر» می‌شود و اگر کل درآمد‌ها فقط به یک نفر برسد (یعنی شدید‌ترین حالت شکاف درآمدی)، مقدار ضریب جینی معادل یک خواهد شد.
در نگاه اول، از آمار منتشرشده این‌طور برمی‌آید که روند مطلوب ضریب جینی که تا سال ۱۳۹۰ در جهت بهبود توزیع درآمدی حرکت می‌کرد، در دو سال اخیر معکوس شده که به معنای تشدید شکاف درآمدی است. با این حال، نکته مندرج در این آمار‌ها، این موضوع است که ضریب جینی به عنوان شاخصی از رفاه، دارای تاثیرپذیری «ناگهانی» نیست و مشابه دیگر نماگرهای این حوزه از اقتصاد، با «تاخیر» آثار این سیاست‌ها را نشان می‌دهد.
یعنی برخی از سیاست‌ها اگرچه در کوتاه‌مدت به ایجاد رونق و رفاه موقتی در اقتصاد منجر می‌شوند، اما زمانی که آثار کامل این سیاست‌ها تخلیه می‌شود نتیجه آن در ‌‌نهایت تضعیف وضعیت رفاهی خواهد بود.
بانک مرکزی نیز در تحلیل خود افزایش ضریب جینی در سال گذشته را یکی از پیامدهای مسائلی دانسته است که «از سال‌های قبل آغاز شده بود» و در بیان این مسائل، به مواردی مثل «رکود عمیق، تورم بالا، انتظارات تورمی شدید و افزایش نرخ ارز در پی سیاست‌های نامناسب اقتصادی و ارزی ناشی از تحریم‌های ظالمانه علیه کشور» اشاره کرده است.
با این حال، مهم‌ترین عاملی که در تحلیل بانک مرکزی به آن اشاره شده، اثرات موقتی «هدفمندی یارانه‌ها» بوده است. این تحلیل با اشاره به اینکه «بهبود نسبی در الگوی توزیع درآمد در سال ۱۳۸۹ عمدتاً در نتیجه سیاست توزیع یارانه‌ها بود»، در عین حال تاکید می‌کند «سیاست اصلاح حامل‌های انرژی اثرات خود را با وقفه نشان می‌دهد» و اضافه می‌کند «این سیاست مهم با سیاست‌های صحیح پولی و مالی همراه نبود» و «در راستای تشدید تورم عمل کرد» که در نتیجه، «ضریب جینی مجدداً افزایش یافت.»
نکته قابل توجه در آمار ارائه‌شده از سوی بانک مرکزی، اشاره به نسبت هزینه‌های دهک‌های اول و آخر در مقایسه با یکدیگر است. این آمار‌ها می‌گوید دهک دهم جامعه (۱۰ درصد ثروتمند) در سال گذشته، نزدیک به ۱۴ برابر دهک نخست (۱۰ درصد فقیر) هزینه کرده است. موضوعی که شکاف درآمدی بین این دو گروه از جامعه را تا حدودی نشان می‌دهد. علاوه بر این، این آمار‌ها می‌گوید سه دهک نخست جامعه، حدود ۱۱ درصد از کل هزینه را به خود اختصاص داده‌اند. به عبارت دیگر، حدود ۸۹ درصد مخارج توسط ۷۰ درصد بالای جامعه و حدود ۱۱ درصد باقی‌مانده از مخارج، توسط ۳۰ درصد پایین جامعه هزینه شده است./110
 
 



۲۶/۱۰/۱۳۹۳ - ۲۲:۲۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن