واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
بدون شک با کهولت سن و بالارفتن آن با ابتلا به بیماری های مختلف در بین افراد سالمند مصرف دارو نیز در میان آنان افزایش می یابد و عوارض و پیامدهای انواع داروها متوجه آنان می شود دکتر منصور رستگار پناه افزود:با افزایش سن اثراتی همچون کاهش آب بدن، کاهش حجم عضلات، افزایش میزان چربی بدن و کاهش میزان پروتئین در بدن سالمندان می تواند رخ بدهد.
رستگار پناه ادامه داد:در حال حاضر جمعیت سالمند 8/2 درصد از جمعیت کل کشور را تشکیل می دهد و با توجه به اینکه جامعه به سمت سالمندی پیش می رود در سال های آینده افزایش احتمال بروز عوارض دارویی دراین قشر از جمله مسائلی است که نیازمند توجه است.
این متخصص داروسازی بالینی تاکید کرد:ابتلاء همزمان به چند بیماری، مصرف یا قطع خود سرانه داروها، مصرف خود سرانه داروهای گیاهی ، ناآگاهی از عوارض و اثرات داروها در قشر سالمندان (اختلالات خواب ، کاهش وزن، بی اختیاری ادرار، فراموشی و یبوست ) دستیابی به یک رژیم دارویی منطقی را ضروری می سازد.
وی تصریح کرد:بیشترین داروهای مصرفی در سالمندان داروهای ضد درد، قلبی، مدر، ضد انعقاد خون و داروهای ضد اضطراب و خواب آور است که می تواند عوارضی مانند تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، سرگیجه، یبوست و بی حالی به همراه داشته باشد.
دکتر رستگار پناه با بیان اینکه عوارض ناخواسته دارویی می تواند در نتیجه استفاده نادرست از داروها اتفاق بیفتد،گفت:مصرف خودسرانه دارو، پیروی نکردن از دستورات پزشک،مصرف همزمان چند دارو موجب کاهش یا افزایش اثربخشی دارو می شود.
وی به اختلال حواس در سالمندان اشاره کرد و افزود :اختلالات حواس شامل حس های بینایی، شنوایی، چشایی حافظه از مشکلات شایع دوران سالمندی است و این اختلالات، خطاهای دارویی و خطرات مصرف داروها را در سالمندان به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
دانشیار دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی توصیه کرد :افرادی که در خانواده خود، سالمند دارند، مسئولیت برنامه های دارویی آن ها را برعهده بگیرند تا خطاهای دارویی از جمله مصرف یک دارو به جای داروی دیگر به حداقل برسد.
رستگار پناه همچنین یاد آور شد که سالمندان از مصرف همزمان و خودسرانه گیاهان دارویی با داروهای شیمیایی پرهیز کنند .
23 دی 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]