تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان، در روز قيامت، قدم از قدم برنمى‏دارد، مگر آن كه از چهار چيز پرسيده مى‏شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820902592




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موزه ای بر مبنای زندگی سازگار با طبیعت


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: موزه ای بر مبنای زندگی سازگار با طبیعت خبرگزاری پانا:موزه میراث روستایی گیلان، نقش کننده زندگی نیاکان نیک اندیش روستایی سرزمین برنج و باران و رود، بار دیگر برای انتقال فرهنگ سازگاری با طبیعت، غرق در نوای ساز و دهل، بوی هیزم و عطر نان تازه مهیا می شود.
۱۳۹۳ سه شنبه ۲۳ دي ساعت 15:14

خبرگزاری پانا+موزه

به گزارش خبرگزاری پانا،دیرگاهی نمی گذرد که موزه میراث روستایی در میان جنگل هایی از طبیعت گیلان به تلاش آنانی بنا شده که یادشان به نگاهداشت دانش و فرهنگ پیشینیانشان دلخوش است.

اندیشه ایجاد موزه میراث روستایی گیلان برای نخستین بار پس از زمین لرزه 1369 گیلان - زنجان از سوی دکتر محمود طالقانی مطرح و عملیات ساختمانی موزه در اردیبهشت 84 آغاز شد و گام به گام پیش رفت تا امروز که از مجموع 9 فاز تعریف شده، هفت فاز آن افتتاح و هر سال میزبان گردشگران داخلی و خارجی بسیار می شود.

بر اساس مطالعات انجام شده در گیلان که یکی از کوچکترین استان های کشور است، 9 حوزه سرشاخه فرهنگی - معماری شناسایی شده که میراث مادی (معماری، صنایع دستی، پوشش محلی و ...) و میراث معنوی (آداب و رسوم، باورها و ارزش ها) هر یک از این حوزه ها در قالب یک روستا در محل موزه طراحی، بازسازی و گام به گام تا تکمیل پیش می رود.

مسیری در امتداد جاده و بر بلندای شالیزار و رود را که طی کنی؛ سقف هایی مخروطی از ساقه های طلایی برنج و چوب در میان جنگل پدیدار می شود.

هدیه موزه میراث روستایی گیلان به گردشگران، حلاوت ساعتی زندگی در یک قرن گذشته است که خالی از هرگونه هوار شهر به انسان آرامش می بخشد.

کسانی که فضای ناب روستا را تجربه کرده اند، خاطره های خوش آن را به یاد می آورند و درمی یابند که با غرق شدن در فناوری و صنعت، چه به حال روزهای خوش و خالص گذشته خویش آورده اند و نسل جدید نیز با کسب نشاط در روح خود، معنی پاک روستا را تجربه می کنند.

جاده ای در دو سوی جنگل و صدای پرندگانی بیشمار و گاه حتی پرواز شاهین هایی در نزدیک و گاه عبور شغال هایی تیز رو، تو را وا می دارد تا آهسته تر برانی حتی کمتر از سرعت مجاز ...

در این میان و در زمانی که مسحور طبیعت و هوای ناب می شوی؛ انبوهی از ماشین پارک شده در یک قسمت از جاده ، نشان از وجود مکانی شگرف از هنر و معماری دارد؛ موزه میراث روستایی است که دیگر آوازه اش فراتر از کشور رفته و در خاورمیانه همین یک مورد است.

تنها در وصفش همین کافی که سازه هایی چند از سالیانی دور، برآمده از معماری متفاوت روستاییان نیک اندیش گیلانی توسط دانش آموختگانی خوش ذوق - با عشق به فرهنگ ، آیین و زندگی پیشینیان خویش - واچینی، به جنگل های سراوان منتقل شده ، دوباره چینی و به سبک روستاهای 9گانه با همان معماری و زندگی به همان سبک بطور زنده در جلوی چشم گردشگران تصویر شده و همچنان در حال انجام است.

در مسیری از سنگریزه در لابه لای درختان جنگلی، با راهنمایی تابلوهای چوبی به سمت کوهپایه می روی و در انتها، خانه ای که بوی دود و هیزم و بوی ناب روستا را در جان و دل می افشاند.

معماری خانه های روستایی گیلان، دانش نانوشته ای است که باید حفظ و از آن در معماری کنونی الهام گرفته می شد.

مدیراجرایی موزه میراث روستایی گیلان خبر مرمت موزه را اعلام و بیان کرد: این موزه بدلیل قرار گرفتن در اقلیم پر باران ، رطوبت بالا و بازدیدهای مستمر از آن، نیاز به مرمت همیشگی دارد.

" سعادت الله مسعودی " اظهار کرد: بر همین اساس بازدید از موزه در زمان حاضر تنها به روزهای جمعه محدود شده تا شرایط برای ایجاد فضایی شاد و پر نشاط برای برگزاری جشنواره نوروزی 94مهیا شود.

وی ادامه داد: مرمت بام، دیوارهای گلی، سازه های چوبی، راه های دسترسی و آماده سازی بناها از اقداماتی است که برنامه ریزی شده است.

به گفته مسعودی؛ 36 سازه از 80 سازه موجود در موزه میراث روستایی گیلان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده اند.

به گفته دانش آموختگان برنامه ریزی توریسم کشور؛ امروزه توجه بسیاری از ملت های در حال توسعه به احیای هویت ملی خود معطوف شده است.

میراث فرهنگی معنوی یاناملموس به معنای تمامی اقدامات، شیوه های ارائه، نمودها و بروزها، دانش ها، مهارت ها، وسایل، مصنوعات دستی و فضاهای فرهنگی مرتبط با آنهاست که یکی از مؤلفه های مهم هویت ملی محسوب می شود.

آیین ها جلوه هایی از معرفت شناسی یک قوم و جامعه محسوب می شوند؛ شکلی از هستی شناسی یک دنیای ذهنی و درونی که تجلی بیرونی و هنری پیدا کرده و با زیبایی شناسی خاصی همراه است.

جامعه بی آیین، جامعه ای خشک محسوب می شود و جشن ها و آیین ها نمادی از شور و زندگی بخشی و رنگ پذیری زندگی تلقی می شوند.

و امروز در اکوموزه گیلان علاوه بر چینش زندگی یکصد سال گذشته روستایی که در فهرست آثار ملی ثبت شده و در برنامه ثبت جهانی قرار گرفته، آیین ها و بازی های بومی و غذاهای محلی و هنرهای سنتی نیز احیاء شده است.

موزه میراث روستایی گیلان امروز با پدیدار شدن هفت فاز از 9 فاز طرح ریزی شده با عناوین روستاهای جلگه شرق و غرب، کوهپایه شرق و غرب و کوهستان شرق و غرب برای سرور جشن نوروزی و فرهنگ مهربانی با طبیعت ساز می شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن