محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832528874
موسیقی پاپ و فراز و نشیب های انقلابی اش (2)
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
موسیقی پاپ و فراز و نشیب های انقلابی اش (2)
انقلاب بی موسیقی نمی شود. هیجان روزهای انقلاب به موسیقی نیاز دارد. از همین رو از عمده گروه های درگیر در انقلاب ایران آثار موسیقیایی انقلابی به جای مانده است، همان ها که از آن به عنوان سرودهای انقلابی یاد می شود.
هفته نامه صدا: انقلاب بی موسیقی نمی شود. هیجان روزهای انقلاب به موسیقی نیاز دارد. از همین رو از عمده گروه های درگیر در انقلاب ایران آثار موسیقیایی انقلابی به جای مانده است، همان ها که از آن به عنوان سرودهای انقلابی یاد می شود. انقلاب صحنه تغییرهاست. از همین رو تغییر در سلیقه شینداری مردم هم به گوش می رسد. ایده بازگشت به خویشتن از ایده های اصلی انقلاب محسوب می شود. و به همین میزان موسیقی این انقلاب هم باید خیال بازگشت به خویشتن داشته باشد.
مطلب مرتبط:
موسیقی پاپ و فراز و نشیب های انقلابی اش (1)
به گیرنده های خود دست نزنید
چند ماهی به خرداد 76 مانده است که تلویزیون موزیک ویدئویی با صدای خواننده ای با عنوان خشایار اعتمادی روی شعری از احمد شاملو پخش می کند. نام شاعر البته در شناسنامه اثر «بامداد» ذکر شده بود. برای بسیاری آنچه می شنیدند، آن هم از جایی که می شنیدند قابل باور نبود. انگار مدیران تلویزیون تصمیم گرفته بودند موسیقی پاپی داشته باشند، کمی شبیه تر به موسیقی پاپ باشد تا بتوانند گوش ها ره به سوی خود بچرخانند.از علی معلم و فریدون شهبازیان به عنوان معماران جریان موسیقی پاپ در تلویزیون یاد می شود. چهره های تازه تری به میان می آیند، علیرضا عصار، شادمهر عقیلی و... چند سال بعد از این در یک برنامه تلویزیونی مربوط به نوروز که علی معلم در نقش ادیب و مجری ظاهر شده بود علیرضا عصار و شادمهر عقیلی حضور پیدا کردند. برای بسیاری عجیب بود که عصار با به عنوان خواننده با موهای بلند در تلویزیون می دیدند. هرچند میزانسن، شکل بسته موها و نحوه نشستن به نوعی انتخاب شده بود که موهای بلند کمتر به چشم بیایند اما نمی شد انکار کرد که شرایط تغییر کرده است.
با آمدن روزگا اصلاحات این خواننده های تازه به میدان آمده با صحنه ای دیگر رو به رو شدند. آنها می توانستند با مجوزهای وزارت ارشاد دولت اصلاحات از خط قرمزهای قبلی فراتر بروند. حالا می شد با مراجعه به یکی از فروشگاه های موسیقی پاپ خبر از آلبوم جدید یکی از این چهره های تازه به میدان گرفت. شادمهر عقیلی با انتشار آلبوم «دهاتی» کمی پرتحرک تر نشان می دهند. هرچند حالا خوانندگان موسیقی پاپ می توانستند از عشق های زمینی بگویند اما باید حواس شان می بود که این موسیقی تا چند سال قبل متهم به ابتذال و کوته فکری بود.
در سال 1377 دو جوان (پیام صالحی و علی پهلوان) که دوران سربازی خود را در پادگانی در کرمانشاه می گذراندند، تصمیم به راه اندازی یک گروه موسیقی گرفتند. چندسالی بعد گروهی به نام «آریان» شکل گرفت. در این گروه زنان نیز حضوری پررنگ تر داشتند و در نقش نوازنده و هم خوان ظاهر شدند. این گروه با همه محدودیت ها خیال جوانی داشت و موسیقی پرتحرک تری را دنبال می کرد. شاید از همین رو به روایت تهیه کننده این گروه آلبوم دومشان در دو میلیون و 700 هزار نسخه به فروش رسید که تا همین امروز می تواند رکورددار پر تیراژترین آلبوم موسیقی پاپ بعد از انقلاب محسوب شود. قطعه «پرواز» از این گروه از اولین قطعه های موسیقی پاپ بود که در مناسبت های شادی مورد استفاده قرار گرفت.
اینک افول
جریان تازه موسیقی پاپ مورد توجه قرار گرفت و بسیاری را هیجان زده کرد اما روزهای افول در پیش بود. هیجان ها فروش کرد. اگر شباهت صدای این خوانندگان با صدای چهره های شناخته شده و غایب موسیقی پاپ در آغاز کار به مطرح شدن این خوانندگان کمک کرد چندسالی بعد این نکته دلیلی بر غیراصیل بودن این جریان به حساب می آمد. حالا انتشار آلبومی جدید از این چهره ها به یک خبر داغ تبدیل نمی شد. کار دولت اصلاحات رو به پایان بود و این همزمان بود با تغییر دوباره حامل های موسیقی.
روزگاری بود که تهیه یک کارت صدا برای نصب روی یک کامپیوتر خانگی چندان هم کار گرانی محسوب نمی شد. فقط کافی بود کمی آنسوتر از ساختمان معاونت فرهنگی وزارت ارشاد سری به بازار قطعات کامپیوتری می زدید. از سوی دیگر فراگیرتر شدن استفاده از اینترنت به جوان ترها اجازه می داد در فضاهای غیرحرفه ای تر هم بتوانند آثار خود را ضبط کنند و در فضای مجازی به انتشار بگذارند. درحالی که فضای موسیقی پاپ سرد و بی مخاطب نشان می داد زیر پوست شهر صدایی دیگر در حال شکل گیری بود. اگر خواندن ترانه های سیاه برای خوانندگان دهه 70 یک خط قرمز محسوب می شد، این خوانندگان تازه به میدان آمده بدون مجوز سیاه می خواندند و ابایی از نفرین کردن معشوق نداشتند. آنها نفرین نامه می خواندند و از شدت تاثیرگذاری بیشتری برخوردار بودند. حالا روزگاری بود که مشکی رنگ عشق محسوب می شد. رضا صادقی، محسن چاووشی، محسن یگانه، مرتضی پاشایی و خیلی های دیگر از چهره های جدید موسیقی پاپ محسوب می شدند که اولین آلبوم هایشان بدون مجوز رسمی منتشر شد. این یعنی باز هم مدیران فرهنگی از سلیقه عمومی عقب مانده بودند. باز هم صدای خلع از فروشگاه های موسیقی به گوش می آمد که باز هم نام یک ارگان مجوزدهنده به میان آمد.
این بار نوبت حوزه هنری بود. این سازمان اعلام کرد که خیال دارد به آلبومی از محسن چاووشی مجوز بدهد. خواننده هم اعلام کرد به نظرش نفرین کردن معشوق کار صحیحی نبوده و حالا فکر می کند عاشق نباید معشوق را نفرین کند. این گام های متقابل باعث شد چهره های جدید هم بتوانند وارد صنعت موسیقی پاپ شوند. این خوانندگان مخاطبان چند صدهزار نفری داشتند اما غیرمجاز بودن آنها باعث می شد نتوانند از مزایای اقتصادی این مساله برخوردار شوند. طبیعی بود که آنها این بازار چند صدهزار نفری را به سادگی با مهاجرت و چند مصاحبه داغ با شبکه های ماهواره ای عوض نکنند. اما شکل گیری این جریان جدید هیچ گاه همچون شکل گیری موسیقی پاپ در دهه 70 به یک مساله ملی تبدیل نشد. آنها در همه این سال ها مخاطبان خود را داشتند، اما اخبار اجراهای آنها به میزان خوانندگان نسل قبل در رسانه ها رسمی نمود پیدا نمی کرد. شاید از همین رو بسیاری با دیدن جمعیتی که در مراسم خاکسپاری مرتضی پاشایی حضور پیدا کرد، دچار بهت شدند.
آنها صدای پاپ می دهند
خوانندگان دهه 80 اما از چند جهت رفتاری متفاوت با دهه خوانندگان نسل قبل خود داشتند؛ یکی این که صدای آنها در همان بار اول شنیدن، شبیه صدایی دیگر به نظر نمی آمد. شاید بعضی از آنها از خوانندگان نسل قبل خود صداهایی تربیت نشده تر داشتند اما استقلال صوتی بیشتری در میان آنها به چشم می آمد. آنها خیال شبیه بودن نداشتند از سوی دیگر رفتارهای اجتماعی و صحنه ای آنها بیشتر به خوانندگان موسیقی پاپ شبیه بود. روزگار شبکه های مجازی هم آغاز شده بود. آنهم برای جریانی که اولین حضورهایش در همین فضای مجازی اتفاق افتاده بود. این درست که حالا وقتی تر یوتیوب در حوزه موسیقی پاپ چرخی می زنید ممکن است با اجراهایی تر روبرو بشوید اما وقتی محسن یگانه در کنسرتش، مرتضی پاشایی به سرطان دچار شده را روی صحنه دعوت کرد تا یکی از آهنگ او را با هم اجرا کنند، سالن به شور و هیجانی کشیده شد که در کنسرت های نسل قبل تر کمتر دیده می شد نسل تازه آمده پاپ بودن را بهتر بلد است. هرچند فروش آلبومشان به دو میلیون و هفتصد هزار نسخه نرسد. حالا با وجود حامل های جدید موسیقی و مساله دانلودهای آزاد پرطرفدارها به تیراژ پانصدهزارتایی فکر می کنند.
آوزه خوان به سرطان دچار است
خبر آمد که مرتضی پاشایی به سرطان معده دچار است. چندی بعد او با چهره ای که نشان از شیمی درمانی داشت کنسرت هایش را دنبال کرد. چند هفته ای قبل از آخرین بستری شدن او در بیمارستان، هفته نامه ای زرد در گزارشی بیماری او را زیر سوال برد و پرسید که چطور ممکن است کسی با وجود چنین بیماری ای بتواند به این میزان روی صحنه برود. گزارش نویس درنیافته بود مخاطبانی که در کنسرت های پاشایی با او ترانه هایش را هم صدا می خوانند، شیفته این سرطان ستیزی او شده اند. او خیال کوتاه آمدن نداشت. این طبیعت زندگی است، آنکه زندگی را دوست می دارد، دوست داشته می شود، آن هم در روزهایی که صحبت بر سر سونامی سرطان است.
گفته می شود جمعیتی حدود 100 تا 150 هزار نفر در مراسم خاکسپاری او از مقابل تالار وحدت در شهری با جمعیت صبح 12 میلیون حاضر شدند. آن هم در روزهایی که استادیوم آزادی هم دیگر خواب حضور 100هزار نفری را نمی تواند ببیند. پاشایی خوانده شناخته شده ای بود. حاضران در کنسرت هایش در تالارهای نهایت سه هزار نفرای ترانه هایش را می شناختند و با او همراهی می کردند اما به نظر می آمد در میان آثارش ترانه ای به شدت عمومی شده وجود ندارد. ترانه عمومی شده به کاری گفته می شود که فارغ از کیفیت اش، شنیدن یا نشنیدنش چندان تحت اختیار نباشد. گاهی بعضی از ترانه ها چنان در جامعه پخش می شوند که نشنیدن آنها در فضای عمومی به امر ناممکن تبدیل می شود. در همین سال های اخیر ترانه های «آهای خوشگل عاشق» با صدای فریدون، «مشکی رنگه عشقه» رضا صادقی یا یکی دو قطعه از بنیامین از این دست ترانه های عمومی شده اند که نمی شود از شنیدنشان گریخت و مرتضی پاشایی تا پیش از مرگش ترانه ای از این دست نداشت. پس چگونه او این گونه بدرقه شد؟
و قصه ادامه دارد
از فردای مرگ پاشایی توفان تحلیل ها آغاز شد. عده ای هیجان زده از بی خبری رسانه ها و روشنفکران از سلیقه عمومی جامعه گفتند. عده ای مقاومت او را در مقابل مرگ دلیل این توجه دانستند و اشاره می کردند بساری برای جوان سرطان گرفته ای گریستند که این شانس را داشت که چهره خود را در رسانه ها عمومی کند.
عده حضور یک جمعیت 100هزار نفری را برای مراسم درگذشت یک خواننده موسیقی پاپ غیرمنطقی ندانستند. دیدگاه هایی اشاره به میل مردم برای یک حضور اجتماعی از نوع غیرسیاسی کردند. کسانی هم از سقوط سطح سلیقه عمومی صحبت کردند که البته باید در نظر داشت چنین انتقادی را به کل صنعت موسیقی پاپ در مقیاس جهانی هم می شود وارد دانست.
موسیقی پاپ در همه این سال ها به سادگی مورد انتقاد قرار گرفته است. بی آنکه شرایط حیاتش مورد توجه قرار بگیرد. به راستی آن نسلی که در دهه 70 در موسیقی پاپ جریان ساز شد موسیقی را چگونه فرا گرفته بود. مگر نه آنکه آنها در غیاب نسل قبل و نهادهای آموزشی مجبور بودند تا حد زیادی خودآموخته موسیقی مورد نظرشان را فرابگیرند. بسیاری از آنها موسیقی را با تقلید فرا گرفته بودند و طبیعی بود که موسیقی شان نیز تقلیدی باشد. نسل بعدتر که شانس همراهی بابک بیات و فریدون شهبازیان و استادانی این گونه را هم نداشت و انگار خودآموخته تر می خواست اعلام استقلال کند. یادمان باشد هنوز هم موسیقی پاپ متهم است که می خواهد سبک سری کند و نظم را به هم بزند.
در این میان اما چیزی که مشخص است حضور مخاطب است؛ مخاطبی که تفریح می خواهد و کنسرت رفتن را دوست دارد. صحنه نمی تواند خالی بماند و مخاطبان از میان آنچه عرضه می شود ستاره های خود را انتخاب خواهند کرد و ستاره هایشان را دوست خواهند داشت. صحنه ستاره می خواهد.
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]
صفحات پیشنهادی
موسیقی پاپ و فراز و نشیب های انقلابی اش (1)
موسیقی پاپ و فراز و نشیب های انقلابی اش 1 انقلاب بی موسیقی نمی شود هیجان روزهای انقلاب به موسیقی نیاز دارد از همین رو از عمده گروه های درگیر در انقلاب ایران آثار موسیقیایی انقلابی به جای مانده است همان ها که از آن به عنوان سرودهای انقلابی یاد می شود انقلاب صحنه تغییرهاست &صدور هفت مجوز برای موسیقی پاپ
سهشنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۵ واحد نظارت و ارزشیابی دفتر موسیقی وزارت ارشاد مجوز هفت اجرا را برای گروههای موسیقی پاپ صادر کرد به گزارش ایسنا گروه موسیقی کلاویه به سرپرستی آزاده حداد و خوانندگی علیرضا شیرینفرد 11 و 12 دیماه ساعت 19 30 و 22 30 با اجرای 12 قطعه روی صحنه خواهد رفتاولین سه گانه موسیقی پاپ با ترانه روزبه بمانی
کازانوا – Casanova اولین سه گانه موسیقی پاپ با ترانه روزبه بمانی اولین سه گانه موسیقی پاپ با صدای مسعود زارع و ترانه روزبه بمانی از سوی شرکت نیم رخ منتشر می شود میثم دهقان مدیرعامل شرکت نیم رخ با اعلام این خبر در گفتگو با خبرنگار موسیقی باشگاه خبرنگاران گفت اولین سفارس گزارش میدهد فراز و نشیب روابط کابل و اسلامآباد؛ چالشهای مشترک فرصتهای پیشرو
فارس گزارش میدهدفراز و نشیب روابط کابل و اسلامآباد چالشهای مشترک فرصتهای پیشروهرچند طی 13 سال اخیر روابط افغانستان و پاکستان با تنشهایی همراه بوده اما فرصتهای موجود و پیش رو میتواند روابط این 2 کشور همسایه را بهبود بخشیده و زمینه را برای برقراری صلح و آرامش سراسری در منطفارس گزارش میدهد روایت پُر فراز و نشیب باسوادی در کشور/ ماجرای خسارت بیسوادی و محدودیت برای بیسوادان
فارس گزارش میدهدروایت پُر فراز و نشیب باسوادی در کشور ماجرای خسارت بیسوادی و محدودیت برای بیسوادانبررسی شاخصهای باسوادی و بیسوادی در کشور نشان میدهد برخی افراد که هنوز از سواد کافی برخوردار نیستند در کلانشهرها حضور دارند اکنون باید دید آیا ایجاد محدودیتهای اجتماعی آنها راتشريح فراز و نشيب يک ساله بازارهاي جهاني
۱۵ دي ۱۳۹۳ ۱۱ ۳۱ق ظ تشريح فراز و نشيب يک ساله بازارهاي جهاني از بين 90 شاخص مورد مطالعه در بازارهاي جهاني 69 شاخص يا حدود 76 درصد بورس هاي جهاني روند مثبت و 21 بورس يا 24 درصد روند منفي را به ثبت رساندند به گزارش خبرگزاري موج در مدت مشابه سال گذشته در سال 2013 ميلادي از بينمردم عاشقانه موسیقی پاپ را دوست دارند -
هشتمین جشنواره گروه نوازی فارس مردم عاشقانه موسیقی پاپ را دوست دارند شناسهٔ خبر 2458567 سهشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۴ استانها > فارس شیراز – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت مردم عاشقانه موسیقی پاپ را دوست دارند که این مهم را در تشییع پیکر خواننده پاپ نشان دادند به گزارشموسيقي پاپ لياقت جايگاه والاتري دارد
۱۶ دي ۱۳۹۳ ۲۱ ۵۰ب ظ عليزاده موسيقي پاپ لياقت جايگاه والاتري دارد سرپرست گروه موسيقي دلکوک گفت اگر مسئولين حمايت کنند موسيقي پاپ به جايگاه اصلي خود مي رسد زيرا پاپ لياقت جايگاه والاتري دارد بشير عليزاده در گفتگو با خبرنگار موج با اشاره به استقبال مردم فارس از برگزاري هشتميجشنواره گروه نوازی فارس کورسوی امید موسیقی پاپ ایران است -
چراغعلی در گفتگو با مهر جشنواره گروه نوازی فارس کورسوی امید موسیقی پاپ ایران است شناسهٔ خبر 2460319 چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۴ استانها > فارس شیراز- داور هشتمین جشنواره موسیقی گروه نوازی فارس گفت این جشنواره به عنوان تنها رویداد رقابتی پاپ کشور که نمونه دیگری ندارد کورسوی اهيچ فقيه و يا مجتهدي موسيقي پاپ، راک و ساير انواع موسيقي ها را حرام نکرده است
۱۷ دي ۱۳۹۳ ۱۶ ۱۳ب ظ حجت الاسلام رياحي نبي هيچ فقيه و يا مجتهدي موسيقي پاپ راک و ساير انواع موسيقي ها را حرام نکرده است مشاور مدير کل موسيقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت هيچ فقيه و يا مجتهدي نيست که بگويد موسيقي پاپ راک و غيره حرام است و سنتي و ايراني مجاز حجت الاسلام عليفارس گزارش میدهد احداث پارکینگ سعدالسلطنه در مسیر پرفراز و نشیب نظر مسئولان
فارس گزارش میدهداحداث پارکینگ سعدالسلطنه در مسیر پرفراز و نشیب نظر مسئولاناحداث پارکینگ طبقاتی سرای سعدالسلطنه از مهمترین پروههای شاخص قزوین در مسیر توسعه است که به دلیل اختلافات سلیقهای برخی مسئولان مانع تحقق این هدف شده است به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین یکی از زیباترینافت كیفی جشنواره گروهنوازی فارس در بخش موسیقی پاپ
كیارس عنوان كرد افت كیفی جشنواره گروهنوازی فارس در بخش موسیقی پاپ خبرگزاری پانا داور بخش پاپ هشتمین جشنواره موسیقی گروه نوازی فارس با اشاره به حضورش در دورههای مختلف این جشنواره گفت احسای میكنم سطح كیفی این جشنواره افت محسوسی داشته است ۱۳۹۳ جمعه ۱۹ دي ساعت 17 00 به گزارش خبهفت اجرای زنده موسیقی در تهران مجوز گرفت/ از بنیامین تا شهرام شکوهی می خوانند
هفت اجرای زنده موسیقی در تهران مجوز گرفت از بنیامین تا شهرام شکوهی می خوانند فرهنگ > موسیقی - مهر نوشت واحد نظارت و ارزشیابی دفتر موسیقی وزارت ارشاد مجوز هفت اجرای زنده گروههای موسیقی پاپ را برای اجرا در تالارهای مختلف صادر کرد گروه موسیقی سعید مدرس روز سی اسرافراز معاون صدا را عوض کرد/ نخستین معاون زن رسانه ملی -
سرافراز معاون صدا را عوض کرد نخستین معاون زن رسانه ملی شناسهٔ خبر 2449823 شنبه ۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۹ هنر > رادیو و تلویزیون رییس سازمان صداوسیما طی حکمی نسرین آبروانی را به سمت معاون صدای رسانه ملی منصوب کرد به گزارش خبرگزاری مهر نسرین آبروانی از سال 88 به عنوان مدیر شبکه رادیموسیقیرخ دیوانه به کارن همایونفر رسید+ آخرین تصاویر
موسیقی رخ دیوانه به کارن همایونفر رسید آخرین تصاویر فیلمبرداری فیلم سینمایی رخ دیوانه با کارگردانی ابوالحسن داودی و تهیه کنندگی بیتا منصوری وارد مرحله ساخت موسیقی و صداگذاری شد به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران فیلمبرداری فیلم سینمایی رخ دیوانه با کارگردانی ابوالحسنهمراه با هیات داوران جشنواره موسیقی استاد شهناز شهبازیان: از اجرای برخی از جوانان شگفت زده شدیم/ ظریف: جوانان
همراه با هیات داوران جشنواره موسیقی استاد شهنازشهبازیان از اجرای برخی از جوانان شگفت زده شدیم ظریف جوانان روح جلیل شهناز را زنده کردندهوشنگ ظریف گفت این جوانان که امروز و روزهای گذشته شاهد هنرنمایی آنها بودم بسیار با احساس ساز می زدند و به نظر من همین آثاری را که به مخاطبان خموسیقی فیلم به کارن همایونفر رسید+ آخرین تصاویر
رخ دیوانه در راه جشنواره فیلم فجر موسیقی فیلم به کارن همایونفر رسید آخرین تصاویر فیلمبرداری فیلم سینمایی رخ دیوانه با کارگردانی ابوالحسن داودی و تهیه کنندگی بیتا منصوری وارد مرحله ساخت موسیقی و صداگذاری شد به گزارش حوزه سینما باشگاه خبرنگاران فیلمبرداری فیلم سینمایی رخ-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها