واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۱۲ب.ظ)
در ديدار قائم مقام ستاد خيرين وزارت علوم و رئيس سازمان اوقاف؛ راه هاي ترويج و گسترش وقف علمي بررسي شد در ديدار محمد حسين اميد معاون اداري، مالي و مديريت منابع و قائم مقام ستاد خيرين وزارت علوم و علي محمدي نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه، زمينه هاي همکاري مشترک و راه هاي ترويج و گسترش وقف علمي بررسي شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين ديدار اميد با اشاره به پيشينه وقف در کشور و آثار مشهود و برجسته اين فرهنگ الهي در تأسيس و ادامه فعاليت مراکز علمي و آموزشي در دورههاي مختلف تاريخي، وجود موقوفات و حمايت خيرين و واقفين را يکي از علل اصلي پيشرفتهاي علمي در دورههاي گذشته معرفي کرد.
اميد همچنين از مجموعه علمي آموزشي ربع رشيدي تبريز بهعنوان يک نمونه شاخص در اين زمينه نام برد و اقدام وزير دانشمند ايراني، خواجه رشيدالدين فضلاله همداني را در تأسيس اين مجموعه علمي و اختصاص موقوفات گسترده و عوايد آن به اين مجموعه را جزو اقدامات مهم و قابلتحسين اين شخصيت برجسته عنوان کرد.
وي در ادامه، جذب مشارکتهاي مردمي و حمايت واقفين را از خصوصيات شاخص دانشگاههاي مطرح و معتبر دنيا معرفي کرد و وجود بنيادهاي موقوفه حامي علم و آموزش و موقوفات گسترده علمي در کشورهاي پيشرفته را يکي از مسائل قابلتوجه و تحقيق عنوان کرد و حمايتهاي خيرين و واقفين را يکي از مهمترين و مطمئنترين منابع دانشگاههاي بزرگ دنيا برشمرد.
قائممقام ستاد خيرين وزارت علوم با اشاره به عزم جدي اين وزارت در استفاده از مشارکتهاي خيرين و واقفين، تصميمات و اقدامات صورت گرفته در مجموعه وزارت علوم در اين خصوص را تبيين و تشريح کرد.
در ادامه اين ديدار علي محمدي نماينده وليفقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به اهداف و مأموريتهاي سازمان اوقاف و امور خيريه موضوع وقف از جنبههاي مختلف را تبيين کرد و از برنامهريزي و سازماندهي گسترده اين سازمان براي اشاعه فرهنگ وقف در جامعه و همگاني نمودن آن در اقشار مختلف مردم از طرق مختلف ازجمله طرح اوراق وقف خبر داد و اوراق وقف را ابزاري براي فراهم کردن امکان وقف براي همه اقشار جامعه در هر صنف و گروهي و با هر مبلغي عنوان کرد و اين اوراق را يک نوع ورقه بهادار غيرانتفاعي براي توسعه فرهنگ وقف و ايجاد امکاني براي مشارکت مردم در امر وقف در تمامي سطوح معرفي کرد.
وي همچنين يکي از مهمترين اقدامات صورت گرفته در اين سازمان را در چند سال گذشته، جمعآوري و ساماندهي تعداد زيادي از وقف نامههاي موقوفات کشور عنوان کرد و سازمان اوقاف و امور خيريه را موظف به صيانت و حفاظت از نيات واقفين دانست.
علي محمدي، فرهنگ وقف را يکي از دلايل رشد و شکوفايي مراکز علمي و آموزشي در سدههاي گذشته معرفي کرد و با تأکيد بر احياي فرهنگ وقف علمي، براي همکاري و تعامل مشترک با وزارت علوم در اين خصوص اعلام آمادگي کرد.
گفتني است در پايان اين ديدار طرفين توافق کردند که اقدامات و هماهنگيهاي لازم بين وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و سازمان اوقاف و امور خيريه براي انعقاد تفاهمنامه همکاري مشترک در آينده نزديک صورت پذيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]