واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۰ب.ظ)
رئيس سازمان اوقاف: مديريت اقتصادي وقف، علمي تعريف شود/ نگاه کلان به سرمايه وقف نداريم رئيس سازمان اوقاف گفت: براي احياي فرهنگ وقف و مديريت اقتصادي آن بايد نخست در راستاي وقف و اقتصاد تئوري و نظريه پردازي شود و به دنبال اين مسئله راهکارهاي عملي براي سازمان وقف نوشته شود.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام والمسلمين علي محمدي نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه کشور در دومين همايش وقف و اقتصاد با ابراز خرسندي از اين موضوع که موهبتي همچون وقف آرام آرام در جامعه ترويج و تبيين مي شود، گفت: زماني دانشگاه ها و برخي از نهادها و حوزه هاي علميه از گفتن مباحثي پيرامون وقف خجالت مي کشيدند چون در دوره هاي قبل به ويژه در دوره طاغوت و پهلوي به اين مسئله بي مهري و منفي بافي شده بود و اين ذهنيت را ايجاد کرده بودند که وقف چيز بدي است، اما؛ اکنون آرام آرام وقف که يکي از احکام الهي و در ابعاد مختلف نجاتبخش است در جامعه ترويج مي شود، اما؛ با اين وجود کافي نيست.
رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه گفت: اگر بخش اقتصادي وقف به درستي و به شکل علمي مديريت و احيا شود، کاهش فاصله طبقاتي مهر و محبت و ايثار نيز در جامعه محقق خواهد شد.
وي افزود: آرزوي ما اين است که صاحب نظران و اساتيد حوزه و دانشگاه با افتخار به موضوع وقف و پيوند آن با اقصاد، جامعه، اخلاق، دين، فرهنگ و سياست بپردازند، يادمان باشد بخش عمده وقف بعد سياسي آن است، چرا که در زمان هاي گذشته عزاداري براي سيدالشهدا (ع) را ممنوع اعلام کردند، اما؛ واقفاني بودند که با وقف براي سيدالشهدا (ع) آن را زنده نگاه داشتند، در دوره هاي مختلف داريخ کشورمان به خاطر حکومت ناصالحان، فاسدان و ظالمان از نقش عمومي وقف کاسته شد و کم کم داشت به فراموشي سپرده مي شد.
اکنون بايد به اين تجربه موفق تاريخي باز گرديم. چرا که ابعاد تمدن سازي و فرهنگ آفرين اين سنت نيکو بسيار زياد است به عنوان مثال وجود و ثبت موقوفاتي از 11 قرن پيش نشان از اين ميراث فرهنگي ما دارد که مي توان با بازگشت و ترويج آن جامعه را اداره کرد.
رئيس سازمان اوقاف در بخش ديگري از سخنان خود تاکيد کرد: پيچيده ترين قسمت وقف بخش اقتصادي آن است و اين ضرورت احساس مي شود که اقتصاد وقف احيا و مديريت بشود، اين موضوع باعث کاهش فاصله طبقاتي و برقراري مهر و محبت و دلسوزي ميان آحاد مختلف جامعه خواهند شد، در همين راستا 200 شاخصه براي بهره وري اقتصادي موقوفات معرفي شده است. که هفتاد مورد آن به تاييد رسيده است.
حجت اسلام والمسلمين محمدي يادآور شد: ما براي پردازش بهتر اين شاخصه ها دو مولفه را بايد در نظر بگيريم نخست آنکه در راستاي وقف و اقتصاد تئوري و نظريه پردازي شود و به دنبال اين مسئله راهکارهاي عملي براي سازمان نوشته شود تا قابل اجرا باشد، مسئله ديگر نگاه کلان به وقف است چرا که متاسفانه نسبت به سرمايه وقف نگاه کلان نداريم.
وي با ارائه آماري توضيح داد: 40 دانشگاه وقفي، حدود 1400 مدرسه آموزش و پرورش وقفي بين 400 تا 500 مرکز درماني وقفي در کشور به ثبت رسيده است، اما؛ متاسفانه در جايي بيان نمي شود چرا که احساس مي شود ممکن است در مديريت اين مراکز حال مردم را رعايت نکنند، که اين تصوري نادرست است. يادمان باشد وقف سرمايه اي الهي است و متولي آن شخص حقوقي نيست که بتوان آن را دخل و تصرف کرد، در همين راستا کساني توقع دارند که موقوفات واگذار شوند، اما؛ در صورت اينکار منافع عمومي جامعه آسيب خواهد ديد.
نماينده ولي فقيه در سازمان اوقاف در امور خيريه با اشاره به سه تحول در مديريت اقتصادي وقف گفت: بايد مباحث مرتبط با وقف به صورت علمي تعريف شود و در توليت موقوفات علاوه برعدالت، کفايت افراد نيز درنظر گرفته شود. همچنين براساس آيات قرآن توجه به عدل و احسان هم يکي از مولفه هاي مهم در وقف است در همين راستا بايد يادمان باشد که از چندمديريتي پرهيز کنيم.
وي در پايان گفت ترويج وقف گروهي و اشتراکي، شناسايي نيازهاي اساسي جامعه در سه بخش فرهنگ، اقتصاد و علم و فناوري برنامه ريزي براي بازده اقتصادي رقبات نيز از جمله نکاتي است که بايد در وقف و اقتصاد مورد توجه قرار بگيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]