واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
اردوغان به جنگ خالکوبی رفت؛
تکمیل لایههای فرهنگی امپراتوری رؤیایی «عثمانی»
اردوغان با تحرکاتی از جنس فرهنگی بر مبنای حفظ هویت اسلامی - ترکی و با قرائتی شبیه به اخوانالمسلمین درصدد احیای تمدن عثمانی میباشد/ عالیترین نهاد مذهبی ترکیه با انتشار فتوایی از مسلمانان خواست خالکوبی تن خود را پاک کنند.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، عالیترین نهاد مذهبی ترکیه با انتشار فتوایی از مسلمانان خواست خالکوبی تن خود را پاک کنند و اگر هم خالکوبی دیگر حذفشدنی نیست، توبه کنند. بر اساس گزارش رسانه برون مرزی آلمان (دویچه وله/ DW) "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهوری ترکیه در همین راستا، "تاتو" را غیر اخلاقی و برای سلامت جامعه مضر دانست. عالیترین نهاد مذهبی ترکیه روز جمعه (۱۹ دی) با انتشار فتوایی از مسلمانان خواست از خالکوبی اندام خود دست بردارند. این فتوا از مسلمانانی که خالکوبی کردند خواست تا با لیزر یا جراحی خالکوبی خود را پاک کنند و اگر هم دیگر پاکشدنی نیست، "توبه" کرده و از خدا طلب بخشش کنند. ادارهی کل امور دینی ترکیه که در ترکیه با نام "سازمان دیانت" شناخته میشود، در فتوای خود تاکید کرده که حضرت محمد (ص)، پیغمبر اسلام، هرگونه "نقشنگاری" روی تن را ممنوع دانسته است. در این فتوا آمده است:«پیامبر اسلام فرموده است که خداوند آنانی را که شکل اندام خود را تغییر دهند، به نفرین و عذاب دچار میکند.»
شایان ذکر است که این اولین بار نیست که مقامات کشور ترکیه به جنگ تاتو میروند. پیش از این رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به فوتبالیستهای تیم ملی این کشور هشدار داده بود که "خالکوبیهای روی تن خود را پاک کنند". وی مدعی شده بود که "خالکوبی تن غیر اخلاقی و برای سلامت جامعه مضر" است. به گزارش جام نیوز، حزب حاکم در ترکیه (حزب عدالت و توسعه) که وابستگی فکری به جریان اخوان المسلمین دارد، در حالی نزدیک به یک دهه است که بر عالیترین مسند اجرائی این کشور تکیه زده است که بر اساس قانون اساسی ترکیه حکومت این کشور سکولار می باشد. گفتنی است در اندیشهی پایهگذاران اخوان المسلمین به ویژه "حسن البناء" دفاع از آرمان فلسطین و مقابله با مظاهر تفرقه افکنی در امت اسلامی مورد تأکید بود. با این حال حزب عدالت و توسعه که داعیهدار تفکر اخوانی بود و خود را ملزم به دفاع از آرمانهای فلسطین، مبارزه با استکبار و مظاهر تفرقه افکنی میان مسلمین میدانست و این بار نقش و اندیشه ای دیگر در سر داشت. از مجموعه عملکرد این حزب که در راس مدیریت اجرائی ترکیه قرار دارد میتوان دریافت که حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان، برخلاف باورهای اصلی اخوان، نمیتواند در کشور ترکیه حیات سیاسی داشته باشد مگر آنکه رفتار لائیک و سکولاری حاکمیت این کشور را بپذیرد و در حول آن اقدام نماید. اما پس از اتمام دوره نخست وزیری رجب طیب اردوغان و قرار گرفتن وی در مسند ریاست جمهوری، تحرکاتی از جنس فرهنگی از رئیس جمهور ترکیه دیده میشود که بر مبنای حفظ هویت اسلامی - ترکی، اما با قرائتی متفاوت از تفکر اخوانی است و تنها در درصدد احیای امپراتوری عثمانی میباشد. از این دست فعالیت های فرهنگی اردوغان، میتوان به "مخالفت اردوغان با مسئله برابری زن و مرد*" و یا "تأکید بر تدریس زبان عثمانی در مدارس ترکیه*" و همچنین "توصیف کردن طرح کنترل جمعیت در ترکیه به خیانت*" اشاره کرد. اما برای تجزیه و تحلیل این موضوع (تمدن سازی عثمانی) رویکرد فرهنگی، اجتماعی حزب حاکم را در کنار رویکرد سیاسی آنان باید بررسی شود. مقامات عالی ترکیه که با بازنگری اساسی در دیپلماسی این کشور که به دنبال پویایی در سیاستخارجی بودند، در بحران سوریه به "حمایت از جریان معارضین و تروریستهای سوری" پرداختند که این اقدام به همراه "عدم حمایت از مردم کوبانی"، "خرید نفت از گروههای تروریستی" و در نهایت "تأمین امنیت رژیم صهیونیستی" راهبردهایی بود که سیاست خارجه اردوغان آن را دنبال مینمود. بدیهی است که علیرغم تلاشهای ناقص و بعضا مشکوکِ فرهنگی اردوغان، راهبردهای غلط در سیاست خارجهی ترکیه خبر از آن میدهد که با ورود ترکیه به بازی مستکبرین، دیگر پایداری و صلابت درونی حزب اردوغان قابل انسجام نیست و رویای "عثمانیسازی" ترکیه در زوال است. 104
۲۰/۱۰/۱۳۹۳ - ۲۱:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]