واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در ۶ سال اخیر برگزیدگان بفتا صاحب اسکار شدهاند
آیا رکوردداری بفتا میتواند عامل موفقیت «هتل بزرگ بوداپست» در اسکار باشد؟
در حالی «هتل بزرگ بوداپست» با نامزدی در ۱۱ بخش توانست صدرنشین نامزدهای جایزه بفتا شود که طی ۶ سال گذشته فیلم منتخب آکادمی بریتانیا(جایزه بفتا مشهور به اسکار انگلیسی) در نهایت توانسته جایزه اسکار بهترین فیلم سال را نیز نصیب خود کند.
![خبرگزاری فارس: آیا رکوردداری بفتا میتواند عامل موفقیت «هتل بزرگ بوداپست» در اسکار باشد؟ خبرگزاری فارس: آیا رکوردداری بفتا میتواند عامل موفقیت «هتل بزرگ بوداپست» در اسکار باشد؟](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/10/20/13931020000340_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، نامزدهای جوایز بفتا امسال در حالی اعلام شد که «هتل بزرگ بوداپست» با نامزدی در 11 بخش توانست صدرنشین دیگر نامزدها شود.سال گذشته پیروزی مشابه نصیب فیلم سه بعدی «جاذبه» شد. در این میان به نظر میرسد که امسال برای کمدی سیاه «مرد پرندهای» به کارگردانی «آلجاندرو جی ایناریتو» و «تئوری همه چیز» با نامزدی در10 بخش نیز سال خوبی باشد،در حالیکه پیشبینی میشد که «بازی تقلید» که در 9 بخش از جوایز بفتا نامزد شده بر فیلم «مرد پرندهای» پیشی بگیرد. اگرچه موفقیت دو فیلم «تئوری همه چیز» و «مرد پرندهای» قابل پیشبینی بود ولی رقابتهای روز گذشته با حوادث غیر منتظرهای نیز همراه بود. حضور اسامی دو فیلم «خرس پدینگتون» و «زیر پوست» با بازی «اسکارلت جوهانسن» در فهرست نامزدهای بفتا خیلیها را تعجبزده کرد. حضور فیلم «پدینگتون» در بخش نامزدهای بهترین فیلم انگلیسی زمانی شگفتیسازتر شد که فیلم تحسین شده «آقای ترنر» به کارگردانی «مایک لی» از حضور در این بخش بازماند. برخی عدم حضور این فیلم در فهرست نامزدهای بهترین فیلم انگلیسی جوایز بفتا را بزرگترین شوک رقابتهای امسال عنوان کردهاند. البته بد اقبالی این فیلم به همین جای ختم نشده و «تیموتی اسپال»، بازیگر نقش اول این فیلم که توانست جایزه جشنواره امسال کن را از آن خود کند، از بفتای امسال جاماند. همچنین مورد دیگری که بسیاری از پیشبینیها را بر هم زد، ناکامی فیلم مطرح «سلما» در این دوره از جوایز بود. فیلمی با موضوع حقوق بشر که توجه بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرده است. این فیلم روایتگر اعتصاب سیاهپوستان به رهبری «مارتین لوتر» در اعتراض به نقض حقوق سیاهپوستان آمریکاست. فیلمی که علاوه بر نقاط قوتش، معمولا جشنوارههای و برگزارکنندگان جوایز با آن پز روشنفکری و حمایت از حقوق بشر میدهند. همچنین انتخاب فیلم «غرور» با موضوع فعالان حقوق همجنس بازان در بخش بهترین فیلمهای انگلیسی زبان به نوعی القاء کننده این فکر بود که برگزارکنندگان جوایز بفتا به دنبال آنانند که در از قافله حمایتکننده جشنوارههای غربی از تفکرات همجنسبازانه عقب نیفتند و به نوعی به این جریان فکری ادای دین کنند. از حواشی جوایز امسال بفتا که بگذریم، این مسئله مطرح میشود که راهیابی یا ناکامی در این رقابتها به چه معناست؟ طی 6 سال گذشته فیلم منتخب آکادمی بریتانیا (جایزه بفتا مشهور به اسکار انگلیسی) در نهایت توانست جایزه اسکار بهترین فیلم سال را نصیب خود کند، فیلمهای «12 سال یک برده»، «آرگو»، «هنرمند»، «سخنرانی پادشاه»، «گنجه درد» و «میلیونر زاغه نشین» از این جملهاند. البته این به آن معنا نیست که جوایز بفتا تضمین کننده اتفاقاتی باشد که قرار است 22 فوریه در سالن دالبی هالیوود، لسآنجلس، به وقوع بپیوندد. آنچنان که سال گذشته «متیو مککونافی» و «جارد لتو» که هیچکدام حتی نتوانستند به مرحله نامزدی جوایز بفتا راه یابند، توانستند جایزه اسکار این سال را از آن خود کنند. در هر صورت اسامی نامزدهای گلدن گلوب و اسامی نامزدهای اسکار قرار است به ترتیب یکشنبه و پنجشنبه اعلام شود و آنچه مسلم به نظر میرسد این است که فیلم «پسربچگی» ساخته «ریچارد لینکلتر» یکی از حادثهسازها باشد. بنا بر این گزارش، اسامی برندگان جوایز بفتا، 8 فوریه در سالن رویال اوپرا هوس لندن اعلام خواهد شد. انتهای پیام/
93/10/20 - 11:30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]