تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در مسجد سهله دو ركعت نماز بخواند، خداوند، دو سال بر عمر او مى‏افزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846233492




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازار رقابتي بورس کالا بازوي دولت براي مبارزه با رانت و دلالي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۰ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۴۲ق.ظ)
بازار رقابتي بورس کالا بازوي دولت براي مبارزه با رانت و دلالي اين روزها مبارزه با فساد در بخش هاي مختلف اقتصادي در صدر برنامه هاي دولت قرار گرفته است که بررسي سياست هاي اخير دولت و همچنين بسته خروج رکود غير تورمي نشان مي دهد مسوولان دولتي حساب ويژه اي روي بازار رقابتي بورس کالا براي حذف رانت و دلالي از مبادلات محصولات مختلف باز کرده اند.
به گزارش خبرگزاري موج، دولت در سياست هاي اقتصادي خود در بسته خروج از رکود غير تورمي به طور مستقيم وظايفي را به بورس کالاي ايران واگذار کرده است تا از طريق مکانسيم معاملاتي بورس کالا براي حرکت به سمت اقتصاد آزاد و بازار رقابتي در دادوستد کالاها استفاده کند. از مهم ترين مواردي که در بسته خروج از رکود به بورس کالا اشاره شده است به «تقويت بورس هاي کالايي و حمايت از مکانيسم عرضه و تقاضا براي کشف قيمت محصولات و همچنين خروج دولت از قيمت گذاري محصولاتي که در بورس کالا و انرژي معامله مي شود»، «استفاده از ظرفيت بورس کالاي ايران براي فروش املاک و مستغلات بانک ها و موسسات هاي دولتي»، «تعميق بازار کالاهاي مختلف و تامين مالي بنگاه هاي توليدي از طريق معاملات سلف موازي و سپرده کالايي» و «اجراي ماده 33 قانون بهره وري کشاورزي که به درج قيمت هاي تضميني محصولات کشاورزي در بورس به جاي خريد تضميني دولت» اختصاص دارد. شاهين شايان آراني کارشناس ارشد بازار سرمايه در گفتگو با سنا از زواياي مختلف به بررسي و چرايي محول کردن ماموريت هاي اين چنيني از سوي دولت به بورس کالا پرداخته است.
ايجاد بازار سراسر رقابتي هدف اصلي دولت
شايان آراني به تصميم دولت مبني بر عرضه و قيمت گذاري کليه محصولات در بورس کالا اشاره کرد و گفت: اين تصميم نشان مي دهد دولت به دنبال بازار آزاد و رقابتي از طريق سازوکار شفاف بورس کالا است به طوريکه قصد دارد با بها دادن به بخش خصوصي، بستر رقابتي شدن بازار کالا را فراهم کند.
کارشناس ارشد مسايل اقتصادي با بيان اينکه به طور حتم با تقويت بخش خصوصي در توليد کشور و تنوع عرضه کنندگان، کارايي بورس کالا نيز به مراتب بيشتر مي شود افزود: حذف رانت و دلالي از بازار کالا و رسيدن سود واقعي به توليد کنندگان و در پايان رونق توليد از اصلي ترين ثمرات اجراي اين مصوبه است.
وي تصريح کرد: يکي از مواردي که مي تواند بورس کالا را به سمت معاملات استاندارد و بين المللي سوق دهد، پايان انحصار در عرضه محصولات است به طوريکه در بورس هاي کالاي دنيا به دليل عرضه گسترده يک محصول و وجود متقاضييان زياد، عرضه کنندگان نيز باهم رقابت مي کنند که اين اتفاق، نقطه اوج کشف عادلانه قيمت هاست.
شايان آراني افزود: اما در کشور ما به دليل کمبود توليد در برخي محصولات و يا اينکه يک شرکت دولتي و يا وابسته به دولت تنها توليد کننده فلان محصول پتروشيمي يا فلزي است، امکان رقابت عرضه کنندگان در بورس کالا وجود ندارد. البته اين ايراد به بورس کالا وارد نيست و به ساختار دولتي اقتصاد ما برمي گردد که اميدواريم با تقويت بخش خصوصي در سال هاي آينده شاهد عرضه کنندگان متنوع تر در خصوص کالاهاي انحصاري در بورس کالا باشيم.
به گفته شايان آراني، کارشناسان دولت به خوبي از مزيت هاي بورس کالا همچون وجود قوانين مدون، شفافيت، پاسخگو بودن، کشف قيمت عادلانه و تامين نياز آسان واحدهاي توليدي واقف بوده و از اين رو در صدد کاهش هزينه هاي خود در بازار کالا هستند.
وي به تمرکز مبادلات کالاها در بورس اشاره کرد و اظهار داشت: با برنامه هايي که دولت در پيش گرفته است، بازارهايي همچون فلزات، کشاورزي و پتروشيمي به جاي وجود بازارهاي جزيره اي و پراکنده و همچنين بدون ارتباطات لازم، به طرزي صحيح و قانوني در بورس کالا متمرکز مي شوند که با تحقق کامل اين موضوع، عمده حجم عرضه و تقاضاي کالاهاي مختلف در سراسر کشور در بورس کالا شکل مي گيرد و اين اتفاق، افزايش عمق بازار و کشف هر چه عادلانه قيمت ها را در پي خواهد داشت.
پايان شائبه در مزايده ها با مکانسيم بورس کالا
وي در خصوص تاکيد دولت در بسته خروج رکود به آغاز مزايده املاک و مستغلات بانک ها و نهادهاي دولتي از طريق بورس کالا گفت: اين تصميم نيز در راستاي پايان رانت و مزايده هاي غير شفاف گرفته شده است چراکه امکان زدوبند بر تابلوي معاملات بورس کالا که براي همگان قابل رصد است وجود ندارد و املاک مازاد بانک ها به صورت کاملا شفاف به فروش مي رسد.
اين کارشناس بازار سرمايه تصريح کرد: البته ذکر اين موارد به معناي آن نيست که در عمده مزايده ها تخلف صورت مي گيرد، اما بر هيچ کس پوشيده نيست که شفافيت لازم در روند مزايده املاک و مستغلات دولتي و بانک ها وجود ندارد و اگر اين معاملات نيز در بورس کالا انجام شود، اين مزايده ها در چارچوب و قوانين مشخص و بدون هر گونه شائبه اي انجام مي شود. به عبارت بهتر با اجراي اين کار و امکان ورود همه خريداران به مزايده، بازهم شاهد از بين رفتن انحصار در فروش املاک خواهيم بود.
تامين مالي از رسالت هاي بورس کالاست
شايان آراني با اشاره به اينکه يکي از برنامه هاي مهم دولت براي خروج کشور از رکود، تامين مالي بنگاه هاي اقتصادي از طريق بازار سرمايه است گفت: طي ماه هاي اخير معاملات اوراق سلف موازي بر پايه سنگ آهن در بورس کالا راه اندازي شد که براساس آمار، شرکت گل گهر ظرف سه روز کاري توانست 83 ميليارد تومان از طريق انتشار اين اوراق تامين مالي کند که ايجاد اين ابزار نوين مالي جاي تحسين دارد.
اين کارشناس بازار سرمايه تصريح کرد: اوراق سلف موازي در واقع تامين مالي اسلامي کوتاه مدت است که مي توان بر پايه ساير محصولات نيز اين قرارداد را اجرايي کرد.
وي به مسير طولاني و پر پيچ و خم اخذ تسهيلات از سيستم بانکي اشاره کرد و گفت: تامين مالي بنگاه هاي توليدي از طريق معاملات اوراق سلف موازي استاندارد از بورس کالا به مراتب بهتر و راحت از گرفتن تسهيلات از سيستم بانکي است به طوريکه اگر توليدکنندگان در صنايع مختلف از ويژگي هاي اين اوراق مطلع شوند، به زودي اين راه را براي تامين مالي ترجيح مي دهند. از طرفي سرمايه گذاران نيز با توجه به بالاتر بودن سود تضمين شده اين اوراق نسبت به سود بانک، به سمت سرمايه گذاري در اين ابزارهاي نوين مالي جذب خواهند شد.
به گفته شايان آراني، در صورتيکه مسوولان بازار سرمايه و دولت، توسعه اين گونه ابزارهاي تامين مالي را جدي بگيرند، بدون شک بورس کالا مي تواند از طريق اين معاملات بر اعتبار و شهرت خود در بازار داخلي و بين المللي بيفزايد.
اهميت اجراي درست ماده 33 قانون بهره وري کشاورزي
اين کارشناس ارشد مسايل اقتصادي در خصوص تاکيد دولت به استفاده از ظرفيت بورس کالا براي اجراي ماده 33 قانون بهره وري کشاورزي گفت: بازهم بايد تاکيد کنم که عرضه کالاهاي کشاورزي در بورس کالا و اعلام قيمت تضميني به جاي خريد پردردسر تضميني دولت از کشاورزان در راستاي حذف رانت ودلالي از بازار کشاورزي است.
شايان آراني افزود: همه فعالان بخش کشاورزي به مشکلات خريد تضميني دولت در سال هاي اخير واقف هستند به طوريکه کيفيت نامطلوب محصولات، دير کرد دولت در پرداخت وجه محصولات به کشاورزان، ورود دلالان به اين معاملات و ... با تبديل شدن بورس کالا به محور انجام معاملات طبق نظارت مسوولان، به بهترين شکل ممکن انجام مي شود.
شايان آراني در پايان تصريح کرد: البته اجراي درست اين قانون از سوي نهادهاي مربوطه، آشنايي کشاورزان با مزاياي بورس کالا و حمايت دولت از اين شيوه معاملات و پرداخت به موقع مابه التفاوت قيمت هاي بورس با نرخ تضميني به کشاورزان از شروط به ثمر نشستن اين ماده قانوني است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن