واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: امام خمینی روز دوشنبه 18 دی 57 را برای گرامی داشت شهدای مشهد، قزوین و کرمانشاه عزای عمومی اعلام کردند. در دی ماه 57 تظاهرات پراکندهای در شهر ری صورت گرفت که از صحن حضرت عبدالعظیم (ع) شروع میشد.
به گزارش تراز، صبح امروز آیین بزرگداشت شهدای قیام 18 دی مردم شهرری با حضور پرشور عاشقان راه ایثار و شهادت در مصلی بزرگ ری برگزار شد.همه ساله مراسم یادبود شهدای قیام 18 دی مردم شهرری در روز شهادت این شهدای والامقام در شهرری برگزار میشد، که امسال با موافقت خانواده معظم شهدا، درایت حجتالاسلام والمسلمین سید علی شاهچراغی امام جمعه شهری و هماهنگی مسئولان شهرستان، خانواده معظم شهدا و جمع کثیری از عاشقان راه ایثار و شهادت در روز 18 دی ماه با حضور بر سر مزار شهدای این قیام مزار شهدا را گلباران و عطرافشانی کردند.
مردم مومن، ولایی و همیشه در صحنه ایران اسلامی با حضور بر سر مزار شهدا و نثار گل و قرائت فاتحه ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدای والامقام انقلاب اسلامی، با آرمانهای والای معمار کبیر انقلاب اسلامی، شهدا و ربر فرزانه انقلاب تجدید میثاق کردند.
مراسم بزرگداشت شهدای قیام 18 در مردم شهرری نیز صبح امروز (جمعه 19 دی ماه) با حضور پرشور خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران و مسئولان در مصلی بزرگ ری برگزار میشود.
زمینه های قیام 18 دی شهرری
در هفته سوم دی ماه 1357 امام خمینی (ره) فعالیتهای خود را در نوفل لوشاتو گسترش بیشتری داد. در این مقطع زمانی (16 تا 22 دی 57) ایشان 21 مصاحبه و یک سخنرانی ایراد و همچنین پنج پیام صادر کردند. امام در 16 دی در پیامی خطاب به ملت ایران از آنان خواستند به مبارزه خود با حکومت پهلوی ادامه دهند. ایشان اطاعت از شاه را جرم دانستند.امام خمینی همچنین روزدوشنبه 18 دی 57 را برای گرامی داشت شهدای مشهد، قزوین و کرمانشاه عزای عمومی اعلام کردند. در دی ماه 57 تظاهرات پراکندهای در شهر ری صورت میگرفت که گاهی از صحن حضرت عبدالعظیم (ع) شروع میشد و گاهی هم به صحن ختم میشد. تا این که جلسه مشترک روحانیت مبارز شهرری با عده ای از انقلابیون تشکیل گردید و مقرر شد یک راهپیمایی با شکوه روز 18 دی ماه برگزار شود تا انعکاس آن در رسانهها نیز موجب تقویت حرکت مردمی سایر شهرستانها شود.
روز قبل یعنی 17 دی نیز تظاهراتی در شهرری برگزار شد که به دنبال حمله ماموران گارد و شهربانی، حسن کاظم لو از ناحیه کتف مورد هدف گلوله قرار گرفت و زخمی شد.
تظاهرات 18 دی
مردم شهرری صبح روز 18 دی ساعت 9 در صحن حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) گردهم آمدند و پس از مقداری شعار دادن به سمت مرکز شهر حرکت کردند. در پیشاپیش جمعیت علمای شهر حضور داشتند. پس از عبور از بازار و خیابان حرم در حالی که تمام اصناف، مغازههای خود را تعطیل کرده بودند و صفوف راهپیمایان هر لحظه فشردهتر و انبوهتر میشد، پس از رسیدن راهپیمایان به میدان مرکزی شهر از ادامه حرکت آنها به سمت کلانتری توسط ماموریت جلوگیری شد و مسیر حرکت به سمت خیابان 24 متری ادامه یافت . اما هنوز کمتر از نیمی از راهپیمایان در خیابان 21 متری و نیمی در دیگر آن در خیابان حرم بودند که تیراندازی عوامل رژیم شروع شد و عده ای از مردم زخمی و عده ای نیز شهید شدند. ساواک در گزارش در این باره مینویسد: « برابر گزارش منطقه شهرری در ساعت 10 تا 13 تظاهرات شدید در منطقه وجود داشت که در این درگیری 13 نفر دستگیر ، 9 نفرزخمی و 3 نفر کشته شدند». پلیس تهران نیز گزارش داد که ساعت 15/12 مرم قصد پایین کشیدن مجسمه شاه در شهرری را داشتند. همچنین در خبر تکمیلی خود از شهدای 18 دی شهرری نوشت : «برابر اطلاع بعدی در تظاهرات ساعت 12 روز هجده دی ماه 57 در شهرری به علت تیراندازی مامورین فرمانداری نظامی، شش نفر کشته و هفت تا هشت نفر مجروح گردیدهاند.
شهدای قیام 18 دی
قیام 18 دی شهرری منجر به شهادت تعدادی از مبارزین شد. بر اساس اطلاعاتی که تاکنون جمعآوری شده است، قاسم سبزعلی، عباس ملکی، اصغر طرق وردی، علی کوهی نژاد و... شهید شدند و عده زیادی از جمله رمضان فلاح محمد بختیار، مسیب تقی زاده، رحمان حسینی، اعظم سلیمانی، علی خان محمدی، صفرعلی رنجبر و ... زخمی شد.
هم اکنون هر ساله به مناسبت حماسه این روز، مراسمی برگزار می شود و همه اقشار در آن شرکت می کنند. کسبه و بازار و اصناف نیز به احترام این روز با بستن مغازه هایشان در این مراسم حضور مییابند. همچنین در این روز تاریخی در مراسم صبحگاهی کلیه مدارس شهرری، زنگ مدارس به صدا در می آید و سرود جمهوری اسلامی خوانده میشود.
جمعه 19 دى 1393 ساعت 11:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]