تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مردم به انجام روزه امر شده اند تا درد گرسنگى و تشنگى را بفهمند و به واسطه آن فقر و بيچا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842338721




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رشد 33 درصدي تراکنش‌هاي بانکي در سال 93


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ دي ۱۳۹۳ (۱۶:۲۴ب.ظ)
رشد 33 درصدي تراکنش‌هاي بانکي در سال 93 رييس موسسه عالي آموزش بانکداري ايران از رشد 33 درصدي تراکنش‌هاي بانکي در سال 93 خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي رضوي طي سخنراني در دومين همايش هم‌افزايي دانشگاه‌ها و بانک‌ها در توسعه بانکداري مجازي، با تأکيد بر تحولات و تغييرات گسترده در حوزه الکترونيک و فناوري اطلاعات و به‌کارگيري آن در صنعت بانکداري افزود: سرعت اين تغييرات و تحولات به‌گونه‌اي است که برخي آن را عصر انفجار اختراعات، اکتشافات و ابداعات بشر ناميده‌اند. سير تکاملي بانکداري مجازي ابتدا به‌صورت پرداخت‌هاي ساده الکترونيکي، سپس ديجيتالي بوده، در حال حاضر نيز در مسير بانکداري مجازي به مسير خود ادامه مي‌دهد.
رضوي آغاز پرداخت‌هاي ساده الکترونيکي را مربوط به نيمه دوم دهه 1900 در کشورهاي صنعتي، به‌ويژه بانک‌هاي فدرال رزرو آمريکا دانست و عنوان کرد: اين حرکت تا دهه 1970 جريان خود را ادامه داد و بالاخره در اين دهه زيرساخت‌هاي استفاده از پول الکترونيک فراهم و از سال 1980 بانکداري الکترونيکي به‌صورت امروزي آغاز شد. در سال 1983 براي اولين بار، چهار بانک در نيويورک و پس‌ازآن تعدادي از بانک‌هاي اروپايي به ارائه برخي خدمات بانکداري الکترونيک پرداختند تا درنهايت در سال 1994 يک موسسه اعتباري در آمريکا تمام عمليات بانکي خود را به‌صورت الکترونيکي ارائه کرد.
وي در ادامه با تأکيد بر اينکه تمام عمليات بانکداري مجازي در آمريکا در چارچوب قانون انتقال وجوه الکترونيکي است و توسط دولت فدرال آمريکا در سال 1978 به تصويب رسيد، اظهار داشت: بر اساس گزارش گارتنرگروپ از کل جمعيت آمريکا در سال 1999 فقط 0.4 درصد، در سال 2004 نيز 31 درصد و در سال 2008 با 47 درصد از خدمات بانکداري الکترونيک استفاده مي‌کردند.
رييس موسسه عالي آموزش بانکداري ايران آغاز اقدام عملي بانکداري الکترونيکي در ايران را مربوط به سال 1350 و توسط بانک تهران دانست و تصريح کرد: اواخر دهه 1360 بانک‌هاي کشور با کاربرد رايانه شخصي و اتوماسيون آشنا شدند. طرح جامع اتوماسيون بانکي در سال 1372 در مجمع عمومي بانک‌ها به تصويب رسيد و بانکداري الکترونيکي شکل قانوني و رسمي به خود گرفت. در خرداد 1381 مجموعه مقررات حاکم بر مرکز شبکه تبادل اطلاعات بين بانکي (شتاب) به تصويب رسيد و از اين طريق مقدمات و زير ساخت بانکداري الکترونيکي فراهم شد.
وي با اشاره به ايجاد زيرساخت‌ها و گسترش استفاده از ابزارهاي نوين بانکي تأکيد کرد: تعداد تراکنش‌هاي بانکي در کل سال 1392 بالغ‌بر 10 ميليارد بود درحالي‌که همين تعداد تراکنش طي 9 ماه از سال 93، انجام شده است و اين به معناي رشد 33 درصدي تراکنش‌ها است.
رضوي تحولات گسترده بانکداري در ايران را نتيجه تلاش‌هاي مداوم و مستمر بانک مرکزي اعلام و اظهار داشت: امروز شاهد سيستم‌هاي الکترونيکي ديگري چون سامانه حواله بين‌بانکي (سحاب)، سامانه تسويه ناخالص آني (ساتنا)، سامانه پاياپاي الکترونيکي (پايا)،‌ سامانه تسويه اوراق بهادار الکترونيکي (تابا)، يکپارچه‌سازي حساب‌ها و ايجاد شناسه حساب بانکي ايران (شبا)، شاپرک، سپام و چکاوک هستيم.
وي با اشاره به افزايش رغبت مردم به استفاده از خدمات بانکداري الکترونيک در سال‌هاي اخير خاطرنشان کرد: متوسط تراکنش‌هاي روزانه طي سال 93 بالغ‌بر 7.35 ميليون تراکنش در روز بوده که اگر تراکنش‌هاي مربوط به پرداخت يارانه با ضريب 7.2 به آن اضافه شود، تراکنش‌هاي روزانه بيش از 90 ميليون خواهد شد.
رضوي در ادامه افزود: بانک مجازي، درواقع نسل نويني از بانک‌ها هستند که بدون دخالت انسان (کارمند شعبه) به عمليات بانکي مي‌پردازد و با استفاده از آخرين دستاوردهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات و بي‌نياز از شعب فيزيکي، مي‌توانند محصولات و خدمات خود را بي‌وقفه در تمام ساعات شبانه‌روز و در هفت روز هفته، حتي در ايام تعطيلات به عموم مردم و سازمان‌ها در اقصي نقاط کشور و جهان، با هزينه کم‌تر و سرعت و کارآيي بيشتر ارائه کنند.
رييس موسسه عالي آموزش بانکداري با اشاره به اينکه امروزه بسياري از بنگاه‌هاي اقتصادي براي کاهش هزينه، جلب مشتري و به دست آوردن سهم بيشتري از بازارهاي داخلي و بين‌المللي محصولات و خدمات خود را به‌صورت مجازي ارائه مي‌کنند، بيان داشت: امروزه شيوه بانکداري در جهان تغيير کرده است. در حال حاضر بانک‌هاي بزرگ و صاحب‌نام دنيا، از طريق ايجاد هلدينگ‌هاي مالي، فعاليت‌هاي خود را توسعه داده و با استفاده از روش‌هاي گوناگون بانکداري، از قبيل بانکداري اختصاصي، بانکداري شرکتي، بانکداري سرمايه‌گذاري، بانکداري بين‌الملل، بانکداري اسلامي و بسياري از فعاليت‌هاي ديگر مالي و خدمات غير بانکي، محصولات و خدمات بسيار زياد و متنوعي را با اخذ کارمزد خدمات، به مشتريان خود ارائه مي‌دهند.
رضوي در ادامه با تشريح تفاوت بانکداري نوين با سنتي اظهار داشت: بانک‌هاي پيشرو، برخلاف بانک‌هاي سنتي که عمده درآمدشان را از طريق واسطه‌گري بين سپرده‌گذاران و استفاده‌کنندگان از تسهيلات اعتباري به دست مي‌آورند، بخش اعظم درآمدشان کارمزد خدمات است که از محل فروش محصولات و ارائه خدمات گسترده بانکي و غير بانکي به روش‌هاي ذکرشده، حاصل مي‌شود. استفاده از بانکداري مجازي هم با اين شيوه از فعاليت‌هاي مالي و خدماتي سازگاري بيشتري دارد، چون به اين طريق بانک مي‌تواند مشتريان بيشتري را در اقصي نقاط کشور و جهان براي محصولات و خدمات متنوع و متعدد خود جلب کند و سهم بيشتري را از بازار رقابت داخلي و جهاني به دست آورد.
شعب بانک‌ها بايد تعديل شود
رييس موسسه عالي آموزش بانکداري ضمن تشريح انواع بانکداري مجازي گفت: در کشور ما آنچه تاکنون تحت عنوان بانکداري مجازي در شبکه بانکي کشور پياده شده است، درواقع نوعي از بانکداري است که به بانکداري ترکيبي موسوم است. يعني برخي از فعاليت‌ها و خدمات و محصولات بانکي در شعب بانک انجام مي‌شود و برخي ديگر به صورت مجازي صورت مي‌گيرد که با بانکداري مجازي به صورت کامل و يکپارچه (بانکداري بدون شعبه) تفاوت دارد. اين تفاوت را مي‌توان در افزايش تعداد شعب بانک‌ها و مؤسسات مالي و اعتباري به خوبي مشاهده کرد. درحالي‌که بانک‌هاي کشورهاي پيشرفته صنعتي به‌موازات توسعه فعاليت‌هاي مجازي، تعداد شعب خود را به مقدار شايان توجهي کاهش داده‌اند درحالي‌که در کشور ما توسعه فعاليت‌هاي الکترونيکي و مجازي با توسعه و افزايش تعداد شعب همراه بوده است.
وي با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در سرعت بخشيدن به پيشرفت علوم و فنون موردنياز بانک‌ها عنوان کرد: دانشگاه‌ها و مراکز علمي و پژوهشي، به‌عنوان مخزن فکري ارزشمند جامعه مي‌توانند با توليد علوم و فنون موردنياز بانکداري مجازي، در زمينه‌هاي الکترونيکي، شبکه‌هاي ارتباطي، فناوري اطلاعات و با آموزش‌وپرورش نيروي انساني ماهر و متخصص موردنياز و ارائه راهکارهاي قابل‌اجرا براي رفع موانع و مشکلات موجود، بسترهاي لازم براي پياده‌سازي بانکداري مجازي را فراهم کنند و کشور را از اتکا به مؤسسات و سازمان‌هاي برون‌مرزي بي‌نياز سازند. البته براي توفيق در اين امر مهم و حياتي، همکاري و ارتباط نزديک بانک‌ها با دانشگاه‌ها و مراکز علمي و تحقيقاتي از يک‌سو و همکاري و همياري دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و مؤسسات دانش‌بنيان از سوي ديگر ضرورت دارد و تنها از اين طريق است که مي‌توان به هدف هم‌افزايي در توسعه بانکداري مجازي دست‌يافت.
دومين همايش هم‌افزايي دانشگاه‌ها و بانک‌ها در توسعه بانکداري مجازي، با حضور اعضاي هيئت عامل بانک مرکزي، اساتيد دانشگاهي و مديران عامل و مسؤولان بانک‌ها و مؤسسات اعتباري در بانک مرکزي برگزار و تعداد 61 مقاله براي دبيرخانه همايش ارسال شد که از اين تعداد 9 مقاله در اولويت قرار گرفت.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن