واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱
«روزنامهی سفر میمنت اثر ایالات متفرقهی امریغ»، «تهران خیابان آشیخ هادی»، «هنر و فلاکت» و «وصف طعام» کتابهایی هستند که به تازگی منتشر شدهاند. به گزارش خبرنگار ادبیات و نشر ایسنا، کتاب «روزنامهی سفر میمنت اثر ایالات متفرقهی امریغ» نوشته احمد شاملو در 134 صفحه با شمارگان 3300 نسخه و قیمت 7000 تومان در انتشارات مازیار منتشر شده است. در یادداشت پشت جلد کتاب به نقل از این شاعر آمده است: «... البته این یک سفرنامه شخصی نیست، بلکه از زبان یک پادشاه فرضی، احتمالا از طایفه منحوس قاجاریه روایت میشود، تا برخورد دو جور تلقی و دو گونه فرهنگ و برداشت اجتماعی برجستهتر جلوه کند.
کتاب
و اینکه قالب طنز را برایش انتخاب کردم جهتش این است که جنبههای انتقادی رویدادها را در این قالب بهتر میشود جا انداخت...» ** «تهران خیابان آشیخ هادی» (نامههای احمد شاملو به ع. پاشایی) در 198 صفحه با شمارگان 1500 نسخه و قیمت 11هزار تومان در نشر چشمه به چاپ رسیده است. پاشایی در مقدمه کتاب مینویسد: «این نامههای احمد شاملوست به من که گوشههایی از زندگی او را روشن میکند. کمابیش تمام نامهها به زندگی روزمره شاملو و دغدغه او میپردازد و وجه ادبی ندارد.»
کتاب
* کتاب «هنر و فلاکت» (چند روایت معتبر درباره اندیشه و آثار داستانی صادق هدایت) نوشته مرادحسین عباسپور در 192 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و قیمت 9000 تومان در انتشارات هیلا به چاپ رسیده است. یادداشت پشت جلد کتاب: «آنکه جدی میگیرد نیازمند جدیت است و درست به همین دلیل است که میخواهد جدی گرفته بشود. هدایت اینگونه نبود. او از جدی گرفته شدن، از به حساب آمدن و از وزن داشتن عقش میگرفت. پس لازم بود سرشاخهها را رها و به ریشهها حمله کند، به حافظ، به سعدی، به ادبیات هزارساله، به تاریخ چندهزارساله. او بایست از بین دو شق حافظ و خیام، زیبایی و زشتی، شعر و نثر، زندگی و مرگ، سویه نامالوف را برمیگزید و پس زدن حافظ، زیبایی، شعر و زندگی البته کار سادهای نبود.»
کتاب
* «وصف طعام» (دیوان اطعمهی مولانا ابواسحاق حلاج شیرازی براساس نسخهی تصحیحشدهی میرزا حبیب اصفهانی) با ویرایش محسن آزرم در 230 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 14هزار تومان در نشر چشمه منتشر شده است. در یادداشت پشت جلد کتاب آمده است: «وصف طعام دیوان بسحاق اطعمه شیرازی است؛ کتاب کمنظیری که سفره روزانه مردمان روزگار تیموریان و اطعمه و اشربه آن روزگار را به دست ما رسانده است. این شیرازی خوشقریحه که در قرن نهم زندگی میکرده به جای آنکه مثل بیشتر شاعران آن روزگار غزلی درباره معشوق و محبوب بسراید زبان به ستایش خوردنیها و نوشیدنیهایی گشوده که در سفره توده مردم یافت میشده...»
کتاب
انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]