تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس در روز جمعه ناخن‏هايش را كوتاه كند، عمر و مالش زياد مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805679041




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یادداشت سرنوشت تپه‌های سیلک در هاله‌ای از ابهام


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت
سرنوشت تپه‌های سیلک در هاله‌ای از ابهام
سرنوشت تپه‌های سیلک که مورخان آن را گهواره تمدن تاریخ می‌خوانند اکنون به صدور رأی کمیسیون تجدید نظر ماده صد شهرداری کاشان وابسته شده است.

خبرگزاری فارس: سرنوشت تپه‌های سیلک در هاله‌ای از ابهام



به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، تپه‌های تاریخی سیلک کاشان که درجات افتخاری چون کشف سفال، ابداع چرخ سفال، ایجاد صنعت نساجی، ذوب فلزات و یگانه‌پرستی را روی دوش خود می‌بیند و حتی نامش در آستانه هم‌نشینی با واژه «ثبت جهانی» بود اکنون برای خروج از فهرست انتظار ثبت جهانی یونسکو غمگین است. علت این ناکامی را باید ساخت و سازهای غیرقانونی و قارچ‌گونه سال‌های اخیر و بی‌توجهی به تذکرات سازمان جهانی یونسکو در مورد حفظ عرصه و حریم سیلک و روند کند آزادسازی عرصه و حریم سیلک جست‌وجو کرد.

بعد از بحرانی تلقی شدن موضوع حریم سیلک شاهد اظهارنظرهای مختلف در برخورد با متجاوزان حریم و عرصه سیلک بودیم و رسانه‌های شهرستان بازتاب‌های گوناگونی را در خصوص این تخلفات عرضه کردند و جمعیت‌های مردم‌نهاد و دستگاه‌های دولتی در مقطعی بسیار جدی وارد عرصه موضع‌گیری شدند. در یک حرکت نمادین دوستداران میراث فرهنگی منطقه کاشان بزرگ در روز ثبت ملی این اثر در بیست و چهارم شهریورماه اقدام به تشکیل حلقه انسانی در دور تپه‌های سیلک کردند.

تشکیل کمیته نجات‌بخشی تپه‌های سیلک به عنوان نقطه اتحاد مسئولان و مدیران ارشد کاشان، استان اصفهان و کشور برای مقابله با تجاوزهای زمینی و هوایی به حریم سیلک مبدل شد و مسئولان کشوری نیز در خصوص مقابله با ساخت و سازهای غیرقانونی در کنار این اثر تاریخی اظهار نظرهای تند و قاطعی از موضع قدرت داشتند.

حال بعد از گذشت بیش از پنج ماه از تشکیل جلسه کمیته نجات‌بخشی سیلک نه تنها شاهد توقف ساخت بنای معروف نبوده‌ایم بلکه تکمیل نمای این منزل کاخ مانند سرعت و شتاب بیشتری گرفته است.

با مشاهده چنین تناقضاتی در اظهارنظرهای بعضی مسئولان و روند ساخت‌وساز در حریم سیلک سؤال‌های بسیاری در ذهن دوستداران میراث فرهنگی نقش بسته است:

آیا جلسات متعدد کمیته نجات‌بخشی سیلک در توقف ساخت و ساز در حریم سیلک اثرگذار بوده است یا این کمیته هم در حد نام تنها به صدور تصمیماتی صرفاً برای تکمیل آرشیو خود اقدام کرده‌ است؟

آیا اتحاد مدیران کاشان در صورت اثبات تخلفات متعدد ساخت در این بنا، قدرت رقم زدن سرنوشت برج جهان نما و تخریب بخشی از این اثر را در پی خواهد داشت؟

برخورد قاطع شهردار تهران با تخلف ارتفاع پاساژ علاءالدین می‌تواند در ورژنی دیگر در مورد ساخت‌و سازهای تپه‌های سیلک اجرایی شود و زمینه را برای برخورد قانونی با بنایی که سیمای ملموس و غرورآفرین یکی از نخستین تمدن‌گاه‌ها و خاستگاه  شهرنشینی جهان را تحت تأثیر خود قرار داده است را به وجود آورد.

با متخلفان و احیاناً برخی مسئولانی که شاید در گذشته بدون رعایت اصول و قوانین و شاید چشم‌پوشی از تخلفات گسترده و تذکرات میراث فرهنگی کاشان در مواجهه با ساخت این بنا مشارکت داشته‌اند و امروز مالک این بنا را با ضرر مالی روبرو ساخته‌اند چه برخوردی صورت می‌گیرد؟

آیا تپه‌های هفت هزار ساله سیلک همچنان برای مسئولان کشوری جایگاه ممتاز خود را خواهد داشت و یا این میراث جهانی را باید در آینده‌ای نه چندان دور تنها در کتاب های تاریخی جستجو کنیم؟
  برای یافتن پاسخ این سوالات نیاز است تا تایید حکم و ارائه مستندات مالک بنا به کمیسیون تجدید نظر و صدور رأی نهایی صبر کنیم.

انتهای پیام/2406/ل

93/10/17 - 11:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن