تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819778142




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سنگینی بار تغذیه مردم جهان بر دوش زمین


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سنگینی بار تغذیه مردم جهان بر دوش زمین
تامین غذای مردم جهان فشار زیادی را بر طبیعت و محیط زیست زمین وارد کرده است.
به گزارش نامه نیوز، کشاورزی بیش از 40 درصد از خشکی‌های زمین و نیمی از منابع آب‌ شیرین جهان را به خود اختصاص داده و چه بسا که برای تامین غذای مردم دنیا لازم است که تا سال 2050 میلادی تولید محصولات کشاورزی تا 70 درصد افزایش یابد.

برای این منظور ساده‌ترین راه افزایش وسعت زمین‌های زیر کشت است اما بدون شک این راه‌حل هزینه‌های زیست محیطی زیادی به همراه خواهد داشت و باری که بر دوش زمین گذاشته‌ایم سنگین‌تر خواهد کرد. از طرفی تغییرات آب و هوایی نیز فشار و محدودیت‌های بسیاری را در تولید مواد غذایی به وجود آورده است. آنچه امروزه به عنوان یک مساله جدی پیش روی جهانیان قرار دارد، حمایت از محیط زیست و حفظ تنوع زیستی، حفظ جمعیت‌های روستایی و کمک با رشد اقتصادی جهانی است.

در حال حاضر جمعیت جهان هفت میلیارد نفر برآورد شده که از این میان از هر هفت نفر یک تن با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کند. از سوی دیگر با توجه به پیش‌بینی‌ها مبنی بر افزایش جمعیت جهانی به 9 میلیارد نفر تا سال 2050، این افزایش جمعیت بدون شک کشورها را برای تامین غذای مردم با مشکل روبرو می‌کند.

بنابراین گزارش بین سال‌های 2010 تا 2012 میلادی 870 میلیون نفر در جهان دچار سوءتغذیه بوده‌اند و امروزه آمار گرسنگان در سراسر جهان به میزان باورنکردنی رو به افزایش است. بنابر اعلام فائو، اغلب این گرسنگان ساکن کشورهای آسیایی هستند. دلیل عمده این معضل در منطقه آسیا، شروع بحران غذا در سال 2008 است. در آن سال به‌رغم افزایش تقاضا برای مواد غذایی، تولیدات کشاورزی به دلیل تغییرات آب و هوایی با محدودیت‌هایی روبه‌رو بوده است.

به‌رغم رشد بی‌سابقه کشورهای آسیایی در بخش اقتصاد و پیشرفت‌های چشمگیر علم و فناوری، فقر در این مناطق در حال افزایش است و رکود اقتصادی همچنان ادامه دارد. مساله امنیت غذایی امروز به عنوان یک معضل اصلی در جهان وجود دارد چراکه پدیده‌های چونی رشد جمعیت، شهرنشینی، مهاجرت، تغییرات جوی و بی‌ثباتی ذخایر انرژی و آبی در دنیا تشدید شده‌اند.

امروزه دوسوم از فقرای جهان در آسیا هستند که با آمار 947 میلیون نفر با کمتر از 1.25 دلار در روز زندگی می‌کنند. برای فراهم کردن غذای مورد نیاز این جمعیت رو به رشد باید تولید محصولات کشاورزی را تا سال 2050 به 70 درصد افزایش داد. اما برای این افزایش تولیدات مهمترین معضل پیش‌رو، تغییرات جوی است.

تغییرات آب و هوایی مانند امنیت غذایی یک مساله چند بعدی است. در واقع تاثیر تغییرات جوی بر چهار حوزه امنیت غذایی، دسترسی، توانمندی اقتصادی - فیزیکی و بهره‌وری بسیار پیچیده است. یافته‌های جدید نشان می‌دهد افزایش دمای کره زمین بر تولیدات غذایی تاثیر می‌گذارد. تحقیقات نشان داده افزایش دمای 2 درجه سیلسیوس بدون تغییر در الگوی بارش، موجب کاهش چشمگیر تولیدات غذایی می‌شود.

در حالی که برخی از کارشناسان افزایش تولیدات غذایی را برای پاسخگویی به نیازهای آینده گریزناپذیر می‌دانند اما برخی دیگر معتقدند برای کاهش گرسنگی، دخالت مردم و به خصوص افراد فقیر در رشد اقتصادی لازم است. برخی دیگر نیز به توزیع عادلانه غذا میان گروه‌های مختلف مردم معتقدند. در واقع در کنار افزایش تولیدات، اصلی‌ترین راه‌حل توزیع عادلانه غذا در سراسر جهان است. این موضوع شامل افزایش دسترسی به غذا، منابع دیگر جایگزین موادغذایی، تغییر عادات غذایی و تغذیه سالم‌تر، تاسیس بانک جهانی غذا برای فقیران و مدیریت جهانی تغذیه می‌شود.



منبع: ایسنا


۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن