واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران؛
بی بی سی: کاهش شدید صدور پروانههای ساختمانی در ایران
تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد که در بهار امسال تعداد پروانه های ساختمانی در کل کشور نسبت به بهار سال گذشته بیشتر از ۳۸ درصد و در تهران بیشتر از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سایت بی بی سی فارسی در خبری با عنوان" کاهش شدید صدور پروانههای ساختمانی در ایران" نوشت: این در حالی است که گزارشهای رسمی از بهبود وضعیت اقتصادی خبر می دهد و مقامات دولتی می گویند که رشد منفی اقتصادی کشور بعد از دو سال پیاپی از بهار امسال مثبت شده است.
بنابر گزارش مرکز آمار ایران، تعداد پروانه های ساختمانی که در بهار امسال در تهران صادر شده ۳ هزار و ۵۲۲ مورد بوده است که کاهش چشمگیری نسبت به بهار پارسال نشان می دهد. این رقم تقریبا ده درصد از کل پروانه های ساختمانی کل کشور را در بر می گیرد.
با این پروانه های ساختمانی قرار است که ۲۶ هزار ۴۹۳ واحد مسکونی در تهران ساخته شود که نسبت به دوره مشابه سال قبل (۹۲) بیشتر از ۵۰ درصد کاهش نشان می دهد.
در کل کشور نیز در بهار امسال ۳۴ هزار و ۲۳۷ پروانه ساختمانی توسط شهرداری های سراسر کشور صادر شده است که کاهش بیشتر از ۳۸ درصدی نسبت به بهار سال ۹۲ نشان می دهد. این در حالی است که در بهار ۹۲ نیز به دلیل رکود اقتصادی وضعیت ساخت و ساز چندان مطلوب نبوده است.
بنابر آمار ارائه شده قرار است با این مجوزها بیشتر از ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در ایران ساخته شود.
کاهش شدید تعداد پروانه های ساختمانی نشان می دهد که در یک سال آینده نیز تغییری در بازار مسکن ایجاد نمی شود و همچنان بازار اجاره و خرید و فروش داغ خواهد بود. چون همچنان تقاضا بسیار بالا ولی تولید به شدت در حال کاهش است.
تعداد پروانه های ساختمانی نشانگر آن است که در یک سال آینده چه تعداد واحد مسکونی در مناطق مختلف ساخته می شود.
در بهار امسال برخلاف کاهش شدید صدور پروانه های ساخت مسکن، بازار خرید و فروش و اجاره داغ بود.
بنابر گزارش چندی پیش مرکز آمار ایران در شهر تهران، معاملات مربوط به خرید و فروش واحدهای مسکونی بیش از ۵۲ درصد و تعداد معاملات اجاره مسکن نیز حدود ۳۳ درصد در بهار افزایش داشت.
بخش ساختمان یکی از موتورهای محرک اقتصاد به حساب می آید که سهم زیادی در تولید ناخالص ملی ایران دارد و رکود در آن به معنی افزایش بیکاری است.
عمده واحدهای ساختمانی در ایران به وسیله بخش خصوصی ساخته می شود و در سالهای اخیر دولت محمود احمدی نژاد ساخت مسکن مهر را در دستور کار قرار داده بود که انتقادهای فراوانی نسبت به نحوه اجرای آن مطرح شده است.
به عقیده کارشناسان، یکی از دلایل بحرانی شدن بازار مسکن این است که سرمایه گذاران بخش خصوصی رغبتی برای سرمایه گذاری در بخش مسکن ندارند./110
۱۴/۱۰/۱۳۹۳ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]