محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843054730
درسهای وحدتآموز علی ابن ابیطالب(ع) |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: درسهای وحدتآموز علی ابن ابیطالب(ع)
فرزاد جهانبین
کد خبر: ۴۶۳۶۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۲ - 04 January 2015
علی(ع) نخستین گرونده به پیامبر اسلام و اولین تصدیق کننده ایشان بود (نهج البلاغه، خطبه ۷۱). همیشه همراه پیامبر و مصاحب ایشان بود. (نهج البلاغه، خطبه ۱۹۲). در راه حق، لحظه ای دچار شک و تردید نشد. (نهج البلاغه، حکمت ۱۸۴). به راههای آسمان عالمتر از راههای زمین بود(نهج البلاغه،خطبه ۱۸۹) و علم در سینه اش موج میزد (نهج البلاغه، حکمت ۱۴۷).در جایی که قهرمانان، پایشان می لرزید و مجبور به عقب نشینی می شدند در کنار پیغمبر اسلام بود و جانش را سپر بلایشان می کرد. (نهج البلاغه، خطبه ۱۹۷) این علی (ع)با اوصافی چنین بعد از رحلت رسول خدا و در ارتباط با وقایع پیش آمده در سقیفه چه کرد؟سوالی که پاسخ بدان می تواند راهگشای امروز عمل مسلمین باشد.در پاسخ به این سوال به نکاتی چند اشاره می گردد.
الف- علی (ع) خلافت را حق خود می دانستند. حدود چند ماهی بعد از سقیفه نیز تلاش کردند تا شاید بتوانند حق از دست رفته را برگردانند اما از آنجا که دیدند که دیگر مردم بیعت کرده اند و کار، تمام شده است، هیچگاه ضررو خطری را برای دستگاه حاکمه ایجاد نکردند و فرمودند:
لَقَدْ عَلِمْتُمْ أَنِّی أَحَقُّ بِهَا مِنْ غَیرِی وَ وَاللَّهِ لَأُسَلِّمَنَّ مَا سَلِمَتْ أُمُورُ الْمُسْلِمِینَ وَلَمْ یکُنْ فِیهَا جَوْرٌ إِلَّا عَلَی خَاصَّهً الْتِمَاساً لِأَجْرِ ذَلِکَ وَفَضْلِهِ وَزُهْداً فِیمَا تَنَافَسْتُمُوهُ مِنْ زُخْرُفِهِ وَزِبْرِجِهِ.
همانا میدانید که سزاوارتر از دیگران به خلافت من هستم، سوگند به خدا به آنچه انجام دادهاید گردن مینهم تا هنگامی که اوضاع مسلمین رو براه باشد و از هم نپاشد، و جز من به دیگری ستم نشود و پاداش این گذشت و سکوت و فضیلت را از خدا انتظار دارم و از آن همه زر و زیوری که به دنبال آن حرکت میکنید، پرهیز میکنم.
ایشان در این جمله بیان می دارند تا زمانی که امور مسلمین با سلامت در جریان است و کسی جز او مورد ستم قرار نمی گیرد، دست روی دست خواهند گذاشت و تسلیم خواهند بود.
ب- علی(ع) در ادامه این کنار کشیدن و به غارت رفتن میراثش آنگاه که دیدند جریان «رده» زمینهای برای ضربه اسلام، فراهم کرده است، وارد میدان شدند و به صورت فعال ایفای نقش کردند و به همراهی با دستگاه حکومت پرداختند. در این باره می فرمایند:
فَأَمْسَکْتُ یَدِی حَتَّى رَأَیْتُ رَاجِعَهَ النَّاسِ قَدْ رَجَعَتْ عَنِ الْإِسْلَامِ یَدْعُونَ إِلَى مَحْقِ دَیْنِ مُحَمَّدٍ ( صلى الله علیه وآله ) فَخَشِیتُ إِنْ لَمْ أَنْصُرِ الْإِسْلَامَ وَ أَهْلَهُ أَنْ أَرَى فِیهِ ثَلْماً أَوْ هَدْماً تَکُونُ الْمُصِیبَهُ بِهِ عَلَیَّ أَعْظَمَ مِنْ فَوْتِ وِلَایَتِکُمُ الَّتِی إِنَّمَا هِیَ مَتَاعُ أَیَّامٍ قَلَائِلَ یَزُولُ مِنْهَا مَا کَانَ کَمَا یَزُولُ السَّرَابُ أَوْ کَمَا یَتَقَشَّعُ السَّحَابُ فَنَهَضْتُ فِی تِلْکَ الْأَحْدَاثِ حَتَّى زَاحَ الْبَاطِلُ وَ زَهَقَ وَ اطْمَأَنَّ الدِّینُ وَ تَنَهْنَهَ وَ مِنْهُ
از مداخله در کار دست نگاه داشتم تا آنکه مشاهده نمودم گروهى از اسلام باز گشته، و مردم را به نابود کردن دین محمّد صلّى اللّه علیه و آله دعوت مىکنند، ترسیدم اگر به یارى اسلام و اهلش برنخیزم رخنهاى در دین ببینم یا شاهد نابودى آن باشم که مصیبت آن بر من بزرگتر از فوت شدن حکومت بر شماست، حکومتى که متاع دوران کوتاه زندگى است، و همچون سراب از بین مىرود، یا همچون ابر از هم مىپاشد. بنا بر این در میان آن فتنهها قیام کردم تا باطل از بین رفت و نابود شد، و دین به استوارى و استحکام رسید.(نهج البلاغه، نامه ۶۲)
ج- علی(ع) در تمام مدت بیست و پنج ساله دوری از خلافت ظاهری، در حد امکان و در صورت نیاز به خلفا کمک کردند.خود ایشان جایگاه خود را در تمام این مدت، "وزارت "توصیف کرده و می فرمایند:
دَعُونِی وَ الْتَمِسُوا غَیْرِی فَإِنَّا مُسْتَقْبِلُونَ أَمْراً لَهُ وُجُوهٌ وَ أَلْوَانٌ لَا تَقُومُ لَهُ الْقُلُوبُ وَ لَا تَثْبُتُ عَلَیْهِ الْعُقُولُ وَ إِنَّ الْآفَاقَ قَدْ أَغَامَتْ وَ الْمَحَجَّهَ قَدْ تَنَکَّرَتْ. وَ اعْلَمُوا أَنِّی إِنْ أَجَبْتُکُمْ رَکِبْتُ بِکُمْ مَا أَعْلَمُ وَ لَمْ أُصْغِ إِلَى قَوْلِ الْقَائِلِ وَ عَتْبِ الْعَاتِبِ وَ إِنْ تَرَکْتُمُونِی فَأَنَا کَأَحَدِکُمْ وَ لَعَلِّی أَسْمَعُکُمْ وَ أَطْوَعُکُمْ لِمَنْ وَلَّیْتُمُوهُ أَمْرَکُمْ وَ أَنَا لَکُمْ وَزِیراً خَیْرٌ لَکُمْ مِنِّی أَمِیراً(نهج البلاغه، خطبه ۹۲)
رهایم کنید و غیر مرا بخواهید، زیرا ما با حادثهاى روبرو هستیم که آن را چهره ها و رنگهاست، حادثه اى که دلها بر آن استوار، و عقلها بر آن پایدار نمى ماند. آفاق حقیقت را ابر سیاه گرفته، و راه مستقیم دگرگون و ناشناخته شده است. بدانید اگر خواسته شما را پاسخ دهم بر اساس آنچه خود مىدانم با شما رفتار مىکنم، و به گفتار هیچ گوینده و سرزنش هیچ سرزنش کنندهاى توجه نمىکنم. و اگر رهایم کنید مانند یکى از شما خواهم بود، و شاید شنواتر و فرمانبردارتر از شما براى کسى باشم که حکومت خود را به او مىسپارید. و من براى شما به وزارت بنشینم بهتر از قیام به امارت است
د- علی(ع) بعد از درگذشت خلیفه دوم، آنگاه که به عنوان یکی از اعضاء شورای شش نفره دعوت شد علی رغم آنکه ابدا با هیچکدام از آنها هم ردیف نبود اما بدون آنکه قهر کند وارد شد .هر چند به خاطر آنکه تاکید کرد من به کتاب خدا و سنت پیامبر و اجتهاد خودم عمل می کنم و حاضر نشد یک لحظه دروغی برای به دست آوردن قدرت بگوید از دستیابی به حکومت کنار گذاشته شد. علی(ع) شیفته قدرت نبود و آن چنانچه معاویه بارها به قصد تخریب وجهه ایشان بیان می کرد هیچگاه بر خلافت که یک مقام ظاهری است رشک نبرد و حسد نورزید که اگر این بود آنگاه که ابوسفیان بعد از سقیفه، پیشنهاد همکاری داد و گفت :دست خود را بگشا تا با تو بیعت کنم و به خدا سوگند، اگربخواهی، مدینه را برایت پُر از مردان جنگی و اسب خواهم کردآن را نپذیرفت و به او فرمود: «نیازی به نصیحت تو ندارم» و یا در همین شورای شش نفره چنان گفت که ذکر آن رفت.علی (ع) در نامه ای در پاسخ به ادعاهای معاویه در این خصوص فرمودند:
«هنگامى که مردم ابو بکر را به سرپرستى خویش مىگرفتند، پدرت نزد من آمد و گفت: پس از محمد صلى اللّه علیه و آله و سلم تو سزاوارترین کس به این کار هستى و من در این زمینه رهبرى مقاومت در برابر هر کس را که به مخالفت با تو پردازد بر عهده گیرم. دستت را فراز آر تا با تو بیعت کنم. و من چنان نکردم. و تو خود دانى که پدرت چنین گفت و چنین مىخواست، و این من بودم که امتناع کردم زیرا مردم به روزگار کفر نزدیک بودند و من از ایجاد تفرقه بین مسلمانان بیم داشتم. پس پدرت بیش از تو به حق من آگاه بود و اگر تو نیز همان قدر که پدرت حقم را مىشناخت، حق مرا بشناسى راه درست را یافتهاى و اگر چنین نکنى خداوند (مرا) از تو بىنیازى دهد.»(وقعه الصفین، صص ۱۲۳-۱۲۵)
ه- علی(ع) هرگاه در مواجهه با سوال در خصوص وقایع بعد از رحلت پیامبر مکرم اسلام قرار می گرفت به بسط و شرح آن نمی پرداخت و فقط گذرا به بیان استدلال خویش می پرداخت. به عنوان نمونه، آنگاه که علی(ع) بر بالای منبر سخن می گفتند یکی از مردان بنی اسد از ایشان پرسید: چرا مردم، شما را از خلافت باز داشتند، در حالی که شما بدان سزاوارتر بودید؟ امام با بیان این نکته که پرسش مذکور ناسنجیده است فرمود: « اى برادر بنى اسدى تو مردى پریشان و مضطربى که نابجا پرسش مى کنى، لیکن تو را حق خویشاوندى است، و حقّى که در پرسیدن دارى و بى گمان طالب دانستنى. پس بدان که: آن ظلم و خود کامگى که نسبت به خلافت بر ما تحمیل شد، در حالى که ما را نسب برتر و پیوند خویشاوندى با رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله و سلّم استوارتر بود، جز خودخواهى و انحصار طلبى چیز دیگرى نبود که: گروهى بخیلانه به کرسى خلافت چسبیدند، و گروهى سخاوتمندانه از آن دست کشیدند.”آنگاه حضرت فرمودند که” داور خداست، و بازگشت همه ما به روز قیامت است (نهج البلاغه، خطبه ۱۶۲)علی (ع) در پاسخ به نامه معاویه که در آن بیان کرده بود شیخین افضل از علی (ع) بوده اند بدون آنکه وارد در این بحث شود با بیانی عتاب آلود به معاویه می فرمایند:
«پنداشتى که برترین انسانها در اسلام فلان کس، و فلان شخص است چیزى را یاد آوردهاى که اگر اثبات شود هیچ ارتباطى به تو ندارد، و اگر دروغ هم باشد به تو مربوط نمى شود، تو را با انسانهاى برتر و غیر برتر، سیاستمدار و غیر سیاستمدار چه کار است اسیران آزاد شده و فرزندانشان را چه رسد به تشخیص امتیازات میان مهاجران نخستین، و ترتیب درجات، و شناسایى منزلت و مقام آنان هرگز خود را در چیزى قرار مى دهى که از آن بیگانه اى…»(نهج البلاغه، نامه ۲۸)
ودر بخش دیگری از نامه می فرمایند:
«(به هر تقدیر) نمىدانم آیا صحابه در این مورد که حق مرا گرفتهاند (خطایى نکردهاند) و از این عیب منزه و سالمند؟ یا انصار ستم کردهاند؟ [بلکه]فقط این را دانستم و دیدم آنچه سلب شده همان حقّ من است، و آن را به خدا واگذاشتم که از ایشان درگذرد.»(نامه ۲۸)
چنانچه گفته شد علی(ع) علی رغم تاکید بر احقیت و اولویت خود در حکومت و نقد آنچه صورت گرفته بود اما هیچگاه مسائل پیش آمده بعد از پیامبر اسلام را مایه تفرق نساختند.علی(ع) در عین بیان استدلال و بحث عالمانه تا آنجا که به تفرقه و اختلاف نینجامد، داوری در مورد گذشته را به خدای تعالی و روز جزا واگذاشتند و هیچگاه زبان به طعن و سب و لعن نگشودند و بلکه فراتر از آن همواره در حد امکان مساعدت کردند و از آنچه شایسته بود تمجید کردند و آنچه را که ناشایست بود تذکر دادند و به تعبیر خویش، در مقام وزارت، نقشی فعال ایفا نمودند. ایشان همواره تاکید داشتند که باید اکنون را دید و بر دشمنان حقیقی اسلام توجه داشت و از اینرو در پاسخ به پرسش مرد اسدی که در باره سقیفه پرسیده بود فرمودند:
«بیا و داستان پسر ابو سفیان را به یاد آور…»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]
صفحات پیشنهادی
تکذیب اعطای مجوز به برخی رپرها |اخبار ایران و جهان
تکذیب اعطای مجوز به برخی رپرها کد خبر ۴۵۸۵۱۵ تاریخ انتشار ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۸ - 15 December 2014 مدیرمرکز موسیقی ارشاد اظهار داشت اعطای مجوز به برخی رپرها صحت ندارد پیروز ارجمند به نسیم گفت وزارت ارشاد رپ از نوع و سبک غربیاش را مبتذل میداند وی ادامه داد که منظور ازشهرام ناظری: تکلیف هنر هنوز معلوم نیست |اخبار ایران و جهان
شهرام ناظری تکلیف هنر هنوز معلوم نیست برخورد با کنسرتهای موسیقی همیشه بوده و هست علت آن را هم میتوان این دانست که موسیقی تکلیفش معلوم و مشخص نیست کد خبر ۴۵۸۸۵۳ تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۰ - 16 December 2014 شهرام ناظری در گفتگویی کوتاه با خبرنگار ایلنا ارزیابی مختصریمدال آوری زنان باعث افتخار نیست |اخبار ایران و جهان
مدال آوری زنان باعث افتخار نیست کد خبر ۴۵۸۸۵۲ تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۸ - 16 December 2014 حضرت آیت الله جوادی آملی گفتند نباید در حوزه زنان و اهمیت و جایگاه آنان دنباله روی غربی ها باشیم که مثل آنها در مسابقات ورزشی برای ما مدال بیاورند زیرا مدال آوردند برای زنان عاملتکذیب فتوای منتسب به آیتالله مکارم شیرازی |اخبار ایران و جهان
تکذیب فتوای منتسب به آیتالله مکارم شیرازی حضرت آیت الله مکارم شیرازی در پاسخ به نامه جمعی از مقلدان خود در خصوص انتشار فتوای جعلی از معظمله پیرامون ازدواج موقت آن را تکذیب و خواستار تعقیب مجرمان نشر اکاذیب از طریق مجاری قانونی شدند کد خبر ۴۶۱۴۰۲ تاریخ انتشار ۰۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵برهنگی کامل گلشیفته فراهانی آخرین سکانس شهرتطلبی؟ |اخبار ایران و جهان
برهنگی کامل گلشیفته فراهانی آخرین سکانس شهرتطلبی نقش آفرینی مهناز افشار در فیلم معلم محصول کشور تاجیکستان و همچنین بازی تحسین برانگیز فاطمه معتمدآریا در فیلم نبات محصول کشور آذربایجان در کنار حضور درخشان چهرههایی چون لیلا حاتمی و نیکی کریمی در جشنوارههای خارجی نشانناگفته های استاد اخلاق از آسیبهای اجتماعی |اخبار ایران و جهان
ناگفته های استاد اخلاق از آسیبهای اجتماعی با چهار هزار زن بدکاره مصاحبه کردهام و با آنان روبرو شدهام البته این کار را اغلب بدون لباس روحانیت انجام دادهام از ترس اینکه اگر مرا ببینند آبروی کل روحانیت میرود چهار هزار زن بدکاره توبه کردهاند و مدارکشان در دادستانی هم موجود اامروز رضا به جان رضا شد |اخبار ایران و جهان
امروز رضا به جان رضا شد رييس فرهنگستان هنر اشعاری با عنوان از مروه به مرو قَافِلَه الاَدَب سِلسِلَه الذَّهَب و امیرا هر دو می لرزیم به حضرت هادی مهدی و مهدی هادی علیهم السلام برای شهادت امام رضا ع سرود کد خبر ۴۶۰۳۶۵ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۵ - 23 December 2014 بهآیتاللهی که قهوهخانه را کتابخانه کرد |اخبار ایران و جهان
آیتاللهی که قهوهخانه را کتابخانه کرد آیتالله غیوری در این میان اهتمام فراوانی برای کمک به خانواده زندانیان سیاسی داشت و تجاری چون علاءالدین میرمحمد صادقی اخوان فرشچی و معینی نجفآبادی به او مساعدت میکردند تلاش او در این مورد موجب شد که آیتالله طالدرصدد اجرای نقشه جامع علمی کشور هستیم |اخبار ایران و جهان
درصدد اجرای نقشه جامع علمی کشور هستیم معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری گفت شورای عالی انقلاب فرهنگی در چند سال گذشته توانسته مصوبات بسیار ارزشمندی داشته باشد و ما هم درصد اجرای اسناد این شورا هستیم کد خبر ۴۵۸۸۶۲ تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۶ - 16 December 2014 معاونت علمیآقاتهرانی: «خانه پدری» اکران نمیشود |اخبار ایران و جهان
آقاتهرانی خانه پدری اکران نمیشود نایب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس گفت که در صحبتهایی که با مسئولین ارشاد داشتیم نگرانی کمیسیون فرهنگی به آنها منتقل شد و نتیجه عدم اکران خانه پدری خواهد بود کد خبر ۴۶۰۸۰۹ تاریخ انتشار ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۵ - 24 December 2014 نایب رئیس اولمداحي هنر است، نه شغل |اخبار ایران و جهان
مداحي هنر است نه شغل کسي که وارد اين وادي مي شود اولين ويژگي اي که بايد دارا باشد داشتن تقواست همه چيز در تقوا موجود است به مداح ديگر حسادت نورزند بحث ماديات را مطرح نکنند اعضاي هيئات مي دانند چگونه با زحمات يک مداح برخورد کنند کد خبر ۴۶۳۴۰۷ تاریخ انتشار ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۸تدوین سند دانشگاه حکمت بنیان بررسی شد |اخبار ایران و جهان
تدوین سند دانشگاه حکمت بنیان بررسی شد در این جلسه که به ارائه گزارش مرحله اول پروژه تدوین سند دانشگاه حکمت بنیان اختصاص داشت دبیر و تعدادی از اعضای کارگروه تدوین این سند گزارش روند کار و مراحل طی شده را ارائه کردند کد خبر ۴۵۸۸۶۱ تاریخ انتشار ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۵ - 16 Decemberزویا پیرزاد هم «شوالیه» شد |اخبار ایران و جهان
زویا پیرزاد هم شوالیه شد پیرزاد نزد عموم با رمانهای چراغها را من خاموش میکنم و عادت میکنیم شناخته میشود که بارها تجدیدچاپ شدهاند کد خبر ۴۶۲۴۳۱ تاریخ انتشار ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۸ - 31 December 2014 زویا پیرزاد نویسنده ایرانی از دولت فرانسه نشان شوالیه ادب و هنر درفیلم: شوروحال پایتخت ایران در نخستین روز 2015 |اخبار ایران و جهان
فیلم شوروحال پایتخت ایران در نخستین روز 2015 نکته جالبتر حضور پرتعداد مسلمانان بود که خرید کاج و وسایل مرتبط نیز همراه بود و ظاهراً گروهی از مسلمانان پایتخت نشین نیز برخی رسوم مرتبط با سال نوی میلادی را انجام میدهند و قراردادن کاج سال نو نیز مد شده است کد خبر ۴۶۲۸۳۴ تاریخ اداریوش ارجمند سفیر صلح شد |اخبار ایران و جهان
داریوش ارجمند سفیر صلح شد صبح امروز طی مراسمی تفاهمنامه همکاری سه جانبه با حضور دبیرکل فدراسیون بین المللی جمعیت های ملی صلیب سرخ و هلال احمر رئیس جمعیت هلالاحمر و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و در راستای حفظ و ارتقای محیط زیست به امضا رسید و در حاشیه آن نیز نشان سفیر صلحاسلامی ندوشن: ناصرخسرو ایرانیّت را بیمه کرد |اخبار ایران و جهان
اسلامی ندوشن ناصرخسرو ایرانیّت را بیمه کرد محمدعلی اسلامی ندوشن در نشست بررسی جایگاه ناصرخسرو در تاریخ و فرهنگ اسلامی و ادبیات فارسی گفت ناصرخسرو با آثار خود ایرانیّت را بیمه کرد و جایگاهی جاودانه پیدا کرد او از شاهنامه تاثیر گرفته است کد خبر ۴۶۲۸۱۳ تاریخ انتشار ۱۱ دی ۱۳۹۳به دنبال بازگرداندن الواح هخامنشی هستیم |اخبار ایران و جهان
به دنبال بازگرداندن الواح هخامنشی هستیم معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گفت در حال پیگری دو پرونده در مورد اشیای عتیقه ایران مربوط به چغامیش و الواح هخامنشی از محاکم ذی ربط و بازگرداندن آن به کشور هستیم کد خبر ۴۶۲۴۲۶ تاریخ انتشار ۱۰ دی ۱۳۹۳ --
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها