واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو:
ظرفیتهای خوب بودجه ۹۴ برای توسعه صنعت برق/ ایران یکی از ۶ نیروگاهساز جهان
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو، جمهوری اسلامی ایران را یکی از شش کشور توانمند جهان در زمینه ساخت نیروگاه خواند و بر لزوم نگرش بلند و راهبردی به صنعت برق تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) ،علیرضا دایمی با اشاره به برگزاری نخستین کنفرانس اقتصاد ایران در روزهای 14 و 15 دیماه جاری در محل سالن اجلاس سران در تهران، اظهار داشت: برگزاری این همایش فرصت مناسبی برای ارایه نقش پررنگ انرژی بهویژه انرژی الکتریکی در اقتصاد ملی به تصمیمگیران و تصمیمسازان کشور است.
وی قرار گرفتن در منطقه ژئوپلتیک به لحاظ برخورداری از منابع انرژی را از مزیتهای ایران دانست و گفت: با توجه به تاکید سیاستهای ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی و نقش تعیینشده برای حوزه انرژی الکتریکی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، توسعه کشور در عرصه تولید انرژیهای مختلف ضروری است و انتظار میرود در نخستین کنفرانس اقتصاد ایران، جایگاه محکمی برای توسعه انرژی الکتریکی در کشور تعریف و لحاظ شود.
دایمی یکی از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران را تبدیل شدن به قطب اصلی منطقه در حوزه انرژی خواند و افزود: ایران در اقلیمی ویژه قرار دارد بهگونهای که کشورهای جنوبی همسایه ایران دارای اقلیمی استوایی و گرمسیری هستند و در منطقه شمال نیز ایران با کشورهایی همسایه است که سردسیری و به مناطق قطبی نزدیک هستند و این فرصت ویژهای را برای تامین نیازهای انرژی کشورهای همسایه جنوبی و شمالی ایران در تابستان و زمستان فراهم میکند.
بهگفته وی، ایران میتواند نقش مهمی در تنظیم و تامین انرژی الکتریکی موردنیاز منطقه ایفا کند و بر این اساس، تاکنون امکان تبادل انرژی با تمام کشورهای دارای مرز خاکی مشترک با ایران فراهم شده است و طرحهایی نیز برای برقراری این ارتباط با همسایههای جنوب خلیج فارس که دارای مرز مشترک آبی با ایران هستند، آماده شده است.
وی تصریح کرد: افزون بر موقعیت ویژه اقلیمی و ژئوپلتیکی و دسترسی به انرژی، ایران از دانش فنی بالایی برای احداث نیروگاه بهرهمند هستند و یکی از شش کشور جهان در زمینه برخورداری از توان ساخت نیروگاه محسوب میشود، بنابراین تولید انرژی در کشور میتواند به عنوان یکی از مزایای مهم ملی مطرح باشد ضمن آنکه صادرات برق نیز در سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی مورد تاکید و در دستورکار قرار گرفته است.
دایمی با تاکید بر لزوم ارایه نقش پررنگتر از صنعت برق در نزد تصمیمسازان و تصمیمگیران اقتصادی کشور، افزود: توسعه صنعت برق نباید فقط با تکیه بر تامین نیازهای داخلی صورت گیرد بلکه باید برنامهریزان اقتصاد کلان کشور به این صنعت نگرشی بلند و راهبردی داشته باشند که خوشبختانه ظرفیتهای خوبی در بودجههای سال 93 و 94 در این زمینه پیشبینی شده است.
وی توسعه نیروگاههای سیکل ترکیبی که امکان تولید انرژی بیشتر با سوخت ثابت را فراهم کرده و ضریب تبدیل انرژی را افزایش میدهد و برخورداری از دانش فنی مربوط به ساخت نیروگاههایی با بازده بالای 50 درصد را مواردی برشمرد که آیندهای روشن و موفقیتآمیز را برای صنعت برق کشور ترسیم میکند.
بهگفته معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو، در نخستین کنفرانس اقتصاد ایران که سازوکار آن زیرنظر مشاور رئیسجمهوری در امور اقتصادی و رئیس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی طراحی و سازماندهی شده، تلاش شده است بخش خصوصی و مجموعههای غیردولتی ازجمله اتاق بازگانی ایران نقش مهمی داشته باشند چراکه بخث اقتصاد کلان یک موضوع صرف دولتی نیست و لازم است بخشهای خصوصی و غیردولتی در این عرصه فعالتر شوند.
انتهای پیام/م
93/10/13 - 16:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]