واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ دي ۱۳۹۳ (۹:۴۰ق.ظ)
بيانيه هيأت انتخاب سي و سومين جشنواره فيلم فجر هيأت انتخاب سي و سومين جشنواره فيلم فجر در بيانيه اي نحوه انتخاب آثار سينمايي حاضر در اين رويداد سينمايي را شرح دادند.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين بيانيه آمده است: هيأت انتخاب سي و سومين جشنواره بين المللي فيلم فجر متشکل از آقايان محمد احساني، احمد اميني، محمدعلي باشه آهنگر، بهنام بهزادي، مجيد رضابالا، رسول صدر عاملي و حسين کرمي، پس از بازبيني ۸۸ فيلم در طي مدت ۴۰ روز و پس از پشت سرگذاردن جلسات متعدد و طولاني مدت جهت جمع بندي آراء درباره هر کدام از فيلم ها و در اين زمان که کار اين هيئت به پايان رسيده، لازم مي داند که موارد ضروري زير را به اطلاع برساند:
۱- هيأت انتخاب، با نهايت سرور و اميدواري نسبت به آينده سينماي ايران، آرزو مي کند، کاش مجاز بود تا بيش از ۱۱ فيلم در بخش «نگاه نو» و بيش از ۲۲ فيلم در بخش «سوداي سيمرغ» برگزيند.
کيفيت هاي استاندارد و نزديک به هم فيلم هاي عرضه شده به اين دو بخش، هم مايه دلگرمي و شوق همه اعضاي اين هيات بود و هم دلواپسمان مي کرد از نزديکي روز ارزيابي و گزينش نهايي، با وجود آن که همدلي و همرايي اعضأ در مورد قريب به اتفاق فيلم هاي هر دو بخش، گزينش آثار با اولويت را آسان مي کرد، اما؛ دغدغه برقراري عدالت و انصاف کامل در همه گزينش ها از صدر تا ذيل و مباداي بيرون ماندن اثري با ارزش از فهرست نهايي تا آخرين لحظه هاي اين همنشيني چهل و چند روزه همراه تک تک ما بود.
ضمن اينکه اين هيأت به جرأت ادعا مي کند که در صورت امکان مي توانست اين دو فهرست را به سادگي و با اطمينان خاطر تا ۳۰ فيلم در بخش «سوداي سيمرغ» و ۲۰ فيلم در بخش «نگاه نو» افزايش دهد.
۲- به طريق اولي، به دليل تراکم فيلم هاي با ارزش در بخش «سوداي سيمرغ»، هيأت انتخاب، برخلاف دوره هاي پيشين جشنواره، نتوانست از فهرست بخش «نگاه نو»، فيلم و يا فيلم هايي را به بخش «سوداي سيمرغ» ملحق سازد، چون ورود هر فيلم تازه به اين بخش جشنواره، موجب مي شد که فيلم با ارزش ديگري از اين فهرست بيرون بماند.
۳- همچون سال هاي گذشته و روال مرسوم انتخاب فيلم ها در اين جشنواره و بسياري از جشنواره هاي داخلي و خارجي ديگر، هيأت انتخاب با تعداد محدودي آثار تکميل نشده روبرو بود که با ملاحظه بخش هاي آماده که گاه فاقد مواردي چون فرآيند تصحيح رنگ و يا صداگذاري کامل و يا فاقد دقايقي نه چندان تعيين کننده از صحنه هاي مختلف هر فيلم بود و با تکيه بر شناخت و تجربه اعضاء خود، ۲ فيلم را براي بخش «نگاه نو» و ۳ فيلم را براي بخش «سوداي سيمرغ» برگزيد، ولي؛ در مورد چند فيلم ديگر که به اين صورت به نمايش در آمدند، قضاوت و اجماع قطعي بر سر کيفيت نهاييشان حاصل نشد.
۴- در فهرست اعلام شده بخش «نگاه نو»، فيلم حکايت عاشقي به عنوان فيلم اول ذکر شده که پس از بررسي و ارائه گزارش دبيرخانه جشنواره، مشخص شد که سازنده اين فيلم، با فيلم ديگري به نام «بشير» به عنوان کارگردان اول در جشنواره فيلم فجر سال ۱۳۷۳ شرکت کرده است، به همين دليل اين فيلم از بخش«نگاه نو» حذف و فيلم «آزادي مشروط» که واجد بيشترين امتياز درميان فيلم هاي بيرون مانده از فهرست بود، جايگزين آن شده است، لازم به تذکر است که فيلم حکايت عاشقي در بخش سوداي سيمرغ مورد ارزيابي قرارگرفت، که به فهرست نهايي نيز راه پيدا کرده است.
۵- اين هيأت براي ايجاد فرصت بيشتر به منظور بروز خلاقيت هاي فيلمسازان جوانتر و همچنين جهت ارج نهادن به فيلمسازان پيشکسوت اين سينما، با کسب اجازه از اين فيلمسازان پيشنهاد کرد که آثارشان به عنوان «خارج از مسابقه» به نمايش در آيد، که با همراهي و موافقت دبير محترم جشنواره اين مهم نيز حاصل شد.
از آنجايي که، هيأت انتخاب نخستين گروهي است که مجموعه آثار يکساله سينمايي ايران را مورد دقت نظر و بررسي قرارداده، بنابر اين اذعان مي دارد که فاصله مابين آثار انتخاب شده و انتخاب نشده بسيار کم است و بر همين اساس اميدواريم که فيلم هاي به نمايش درنيامده در جشنواره پس از اين روزها به دست فراموشي سپرده نشوند و از حمايت هاي مادي و معنوي ضروري جهت نمايش عمومي در سراسر کشور برخوردار شوند.
و در همين جا از همه مسوولان کشور در همه سطوح درخواست مي کنيم که ظرفيت هاي اين سينماي بالنده و نجيب را جدي گرفته و از هيچ گونه تلاشي در جهت اعتلاي بيشتر اين سينما فروگذاري ننمايند.
همچنين اين هيأت بر اين باور است که جشنواره سي و سوم آغازگر دوران تازه اي براي سينماي ايران خواهد بود و عنايت و توجه کامل و دقيق به مجموعه اين آثار مي تواند افق هاي تازه اي پيش روي سياست گذاران، مسوولان، مديران و بخصوص دست اندرکاران اين سينما بگشايد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]