محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826182150
آغاز جنگ علنی، تسلیم و سکوت، تغییر استراتژی |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آغاز جنگ علنی، تسلیم و سکوت، تغییر استراتژی
تنها عوارض عقب نشینی، از دست رفتن عقبه فرهنگی نیست و از آن مهمتر، تقویت این باور است که میتوان وزارت فرهنگ و ارشاد را از هر تصمیمش، عقب راند. اگر چنین باوری شکل بگیرد، دیگر هیچ حرکت مهمی در این نهاد -لااقل در دولت یازدهم- به سرانجام نخواهد رسید. بنابراین روشی که خطایی بزرگتر از جنگ است، تسلیم شدن و عقب نشینی مکرر است...
کد خبر: ۴۶۱۸۰۵
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۷ - 30 December 2014
توقف اکران «خانه پدری» پس از عدم بلیت فروشی برای سانسهای روز شنبه این فیلم در حالی قطعی بود که سلسله نشستهای پنهان برای جمعبندی در این باره نتوانست منجر به تغییر وضعیت شود و در نهایت سازمان سینمایی که در اکران این اثر تنها مانده بود، فیلم را پایین آورد اما در قبال ناکامی موقت متولی سینما در اکران آثار توقیفی، چه راههایی پیش روی سازمان سینمایی است؟
به گزارش «تابناک»؛ وضعیتی که این روزها سازمان سینمایی تحت مدیریت حجتالله ایوبی با آن مواجه است، بسیار شبیه به وضعیتی است که سازمان سینمایی در آخرین سال حضور جواد شمقدری در این مسئولیت با آن مواجه بود. تفاوت ایوبی و شمقدری در این بود که حتی عدم اکران فیلم در سینماهای شهرداری و حوزه هنری و سلسله حملات به رئیس سابق مانع از اکران نمیشد اما این بار توقف اکران سادهتر از حد تصور رخ میدهد و عمر یک تصمیم دو روز است.
سینماگران از این وضعیت به شدت عصبانی هستند و جلسه فوق العاده خانه سینما موید همین ناراحتی است، چرا که حتی رفتن برخی از چهرههای مطرح به حوزه هنری برای نشستهای آسیب شناسی سینمای اجتماعی نیز نتوانست این نهاد را در روزهای سخت همراه اهالی سینما نماید و دور از انتظار نیست که اتفاق رخ داده در ماجرای اکران «خانه پدری» برای فیلمهای دیگری نیز تکرار شود و در این فضا، طبیعتاً آنچه آسیب میبیند، سینمای ایران است.
در روزهای اخیر اتفاقات متعددی رخ داد؛ از تماسها و خط و نشانهایی که موجب نگرانی مدیران سینمایی حتی برای شخص کیانوش عیاری شد تا مدیر یک مجموعه دارای سینما که «خانه پدری» را با هدف آسیب ندیدن چهرهاش در تنها سالنی که در اختیار داشت اکران نکرد و بر برنامهاش برای انتخابات مجلس متمرکز شد تا برخی سینماگران با آگهی از انگیزه پنهان از عدم اکران این فیلم در آن سالن، قسم بخورند اجازه ندهند آن مدیر که یک سالن سینما در اختیار دارد در لیست انتخاباتی مطلوبش بتواند حضور یابد!
این اتفاقات بخش کوچکی از جنگ پنهانی که تا امروز در جریان بود و بالاخره مردی که باید تصمیم میگرفت این فیلم اکران شود یا اکرانش متوقف شود، علی جنتی بود. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز رسماً از توقف اکران این فیلم خبر داد و تاکید کرد این فیلم حداکثر میتواند اکران محدود و با رده سنی 16+ سال در مجموعههایی نظیر موزه سینما داشته باشد که البته بسیار بعید است این اتفاق در آینده نزدیک رخ دهد.
با این حال پیش از هر بحثی باید تاکید کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه در این دوره و چه در هر دوره دیگری میبایست در مسیر انقلاب و خط مشی روشن رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون مباحث فرهنگی فعالیت داشته باشد و از این منظر اینکه تصمیمی صحیح، در مسیر حق و انقلاب اخذ شود -ولو آنکه منجر به واکنشهایی شود- باید نصب العین امور مدیران ارشد این وزارتخانه حساس قرار گیرد و هر تصمیمی که با خط مشی تبیین شده توسط رهبری در تعارض باشد، ملغی است.
با در نظر گرفتن این پیش فرض، چه گزینههایی برای مدیران ارشد فرهنگی دولت، بالاخص مدیران سینمایی وجود دارد؟ علی جنتی و حجت الله ایوبی سه راه پیش رو دارند؛ سه راهی که به سایر حوزههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز قابل تسری است:
نخست؛ آغاز جنگ علنی با حوزه هنری و شهرداری است؛ این روش در دوره جواد شمقدری در پیش گرفته شده و ظاهراً ابزاری قانونی برای تنبیه نهادهایی است که اقدام به عدم اکران فیلم کردهاند. مدیران پیشین سازمان سینمایی در سال آخر مدیریتشان اقدام به عدم صدور حواله برای سینماهایی کردند که هشت فیلم را اکران ننمودند.
نتیجه در پیش گرفتن این روش، آغاز یک جنگ پنهان بود. سینماهای مهم نظیر سینما آزادی که بیشترین فروش سینماهای حوزه هنری را در اختیار دارد، ماههای متمادی فیلم تازه نداشت و سایر سینماهای حوزه نیز وضعیت بسیار دشواری یافتند تا بدین شکل تاوان ایستادن مقابل مقررات و عدم اکران فیلمهایی که مکلف به اکرانشان -مطابق با قوانین و اختیارات حاکمیتی وزارت فرهنگ و ارشاد- بودند را بدهند.
در مقابل اما سینماگران در بلندمدت از این طرح حمایت نکردند و سینماگرانی که فیلمهایشان در صف اکران بود، به دلیل عدم صدور حواله نمایش فیلمهایشان در سالنهای حوزه هنری که با احتساب سینما آزادی 25 درصد کل فروش کشور را در اختیار دارند، اعتراض داشتند و سفرهشان جدا کرده بودند. اوضاع بدین ترتیب پیچیده تر شد و در نهایت سازمان سینمایی در همان دوران مدیریت شمقدری از این روش کوتاه آمد.
این روش شاید برای سال پایانی مدیریتی سینمای ایران قابل اجرا باشد اما در شرایطی که مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد و سازمان سینمایی، قصد دارند چندین سال با مدیران این دو نهاد همکاری داشته باشند و در مقعطی که روابط سازمان سینمایی با حوزه هنری و سازمان تبلیغات بهبود یافته، چنین جنگی حاصلی نداشت، چرا که اگر حاصلی داشت با توجه به هزینهای که حوزه هنری پس از عدم اکران 8 فیلم در گذشته پرداخته کرده بود، بر سر اکران خانه پدری همان روش گذشته را در پیش نمیگرفت.
دوم؛ تسلیم شدن کامل و عقبنشینی پیاپی همراه با سکوت است؛ اگر از بسیاری از سینماگران عصبانی بپرسید، راهی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار قرار داده، همین راهبرد میدانند و البته از آن به عنوان راهبرد یاد نمیکنند، چرا که هر بار تسلیم شدن در حوزه سینما به منزله از دست دادن تعدادی از سینماگرانی تلقی میشود که در ابتدای روی کار آمدن مجموعه فرهنگی این دولت حمایتی جدی داشتند و مطالبهشان چیزی در حد معجزه بود.
در این روش، کافی است هر عملی -از ممیزی کتاب تا موسیقی و تئاتر و فیلم- که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام داد و با نقدهایی مواجه شد، با یک عقبنشینی همراه شود و گاهی فراموش کرد که عنوان شده بود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پای مجوزهایش میایستد. این روش خطرناک ترین شیوهای است که میتوان برای متولی فرهنگ کشور متصور شد و طبیعتاً هیچ مدیر عاقل و دوراندیشی چنین راهبردی را در دستور کار قرار نمیدهد.
با این حال ظاهراً گاهی فشارها از جهاتی که حتی بیانش نیز ممکن نیست، چنان بر مدیران فرهنگی دولت مستولی میشود که چارهای به جز عقب نشینی باقی نمیماند! عقب نشینی لزوماً اتفاق بدی نیست، به خصوص اگر در قبال یک تصمیم اشتباه باشد اما اگر به زعم صاحب نظران حوزهای تخصصی نظر سینما، از یک تصمیم صحیح عقب نشینی کرد، پرهزینه خواهد بود و اگر این عقب نشینی از تصمیمات صحیح مکرراً تکرار شود، پشتوانهای برای مدیران باقی نمیماند.
البته تنها بحث از دست رفتن عقبه به عنوان عوارض عقب نشینی مطرح نیست و از آن مهمتر، این باور تقویت میشود که میتوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از هر تصمیم که اراده کرد، عقب راند و اگر چنین باوری شکل بگیرد، دیگر هیچ حرکت مهمی در این نهاد -لااقل در دولت یازدهم- به سرانجام نخواهد رسید. بنابراین روشی که خطایی بزرگتر از جنگ است، تسلیم شدن و عقب نشینی مکرر همراه با سکوت است.
سوم؛ تغییر سریع استراتژی؛ تغییر روش پیش روی مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد دولت و تیم فرهنگی دولت در خارج از این نهاد تنها راهی است که میتواند وضعیت سیستم فرهنگی دولت را تغییر دهد. یکپارچگی در تصمیم گیری و اجرای برنامههای فرهنگی، پرداخت هزینه برای ایستادگی پای تصمیمات صحیح ولو به قیمت سوال و استیضاح وزیر فرهنگ و ارشاد، گسترش جبهههای فعالیت و عدم تمرکز مفرط بر یک نقطه و... روشهایی است که باید در پیش گرفته شود.
با این حال پرسش مهم پیش رو این است که آیا مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه برنامهای دارند؟ شاید اگر بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد با رشد چشمگیری مواجه میشد، این تعبیر قابل دفاع بود که وزارت فرهنگ و ارشاد در قبال عقب نشینی در برخی مسائل، در حوزه زیرساختی گام بلندی را برداشته اما اکنون که این اتفاق رخ نداده، وعدههای بر زمین مانده تنها با تغییر استراژی در کوتاه مدت قابل تحقق است. آیا این تغییر استراتژی رخ خواهد داد یا روش دوم کاملاً در پیش گرفته خواهد شد؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
آغاز تغییرات در بنیادی که 70 درصد پرسنلش دیپلم و زیردیپلم هستند! |اخبار ایران و جهان
آغاز تغییرات در بنیادی که 70 درصد پرسنلش دیپلم و زیردیپلم هستند یکی از اتفاقاتی که در دوره جدید در بنیاد سینمایی فارابی رخ میدهد ساماندهی نیروی انسانی که مدیران چند دوره اخیر برای عدم ورود به چالش سازمانی حاضر به تعیین و تکلیفشان نشدهاند و ترجیح دادهاند همین ساختار بدون بازایوبی: فارابی تغییر نمیکرد؛ تعطیل میشد |اخبار ایران و جهان
ایوبی فارابی تغییر نمیکرد تعطیل میشد پرسش از سرنوشت فارابی مهمترین پرسش خبرنگاران از حجتالله ایوبی بود رئیس سازمان سینمایی از این تغییرات دفاع کرد کد خبر ۴۵۹۸۳۳ تاریخ انتشار ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۱ - 20 December 2014 پرسش از سرنوشت فارابی مهمترین پرسش خبرنگاران از حجتاللهتغییرات صدا و سیما به استانها رسید |اخبار ایران و جهان
تغییرات صدا و سیما به استانها رسید تغییراتی که از زمان محمد سرافراز به صداوسیما در این سازمان آغازشده به مراکز استانها هم رسید کد خبر ۴۵۷۲۳۹ تاریخ انتشار ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۹ - 10 December 2014 تغییراتی که از زمان محمد سرافراز به صداوسیما در این سازمان آغازشده به مراکز استاآغاز پیادهروی عزاداران از میدان امام حسین(ع) |اخبار ایران و جهان
آغاز پیادهروی عزاداران از میدان امام حسین ع مردم سیاه پوش و عزاداران حسینی که از نقاط مختلف تهران خود را به میدان امام حسین ع رسانده بودند با شعار لبیک یا حسین حرکت خود را به سمت حرم عبدالعظیم ع آغاز کردند کد خبر ۴۵۷۷۰۱ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۲ - 13 December 2014 مآغاز جنگ مرغی میان روسیه و غرب |اخبار ایران و جهان
آغاز جنگ مرغی میان روسیه و غرب تابستان گذشته تابستان سختی برای صنعت غذایی تمام دنیا بود اوایل تابستان محققان کشف کردند که مهندسی ژنتیک در مرغها تاثیرات نامطلوبی روی باروری خروسها ـ بهخصوص خروسهای چاق ـ داشته است کد خبر ۴۵۷۳۲۷ تاریخ انتشار ۲۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۶ - 11 Decemمرتضی احمدی درباره فیلم هایش چه گفته بود؟ |اخبار ایران و جهان
مرتضی احمدی درباره فیلم هایش چه گفته بود از میان کارهای سینماییام بیشتر از همه اتوبوس و بعدش هم مردی که زیاد میدانست را دوست دارم که هردو را با یدالله صمدی کارکردم برای اتوبوس آقای صمدی تلفن کردند و گفتند چنین چیزی است قصه را برایت میفرستم من خواندم خوشم آمد مرحوم اسمرتضی احمدی درباره فیلمهایش چه گفته بود؟ |اخبار ایران و جهان
مرتضی احمدی درباره فیلمهایش چه گفته بود از میان کارهای سینماییام بیشتر از همه اتوبوس و بعدش هم مردی که زیاد میدانست را دوست دارم که هردو را با یدالله صمدی کارکردم برای اتوبوس آقای صمدی تلفن کردند و گفتند چنین چیزی است قصه را برایت میفرستم من خواندم خوشم آمد مرحوم اس۵ میلیارد تومان نذر زائران اربعین شد |اخبار ایران و جهان
۵ میلیارد تومان نذر زائران اربعین شد پیشبینی این بود که جمعیت کمتری به عراق سفر میکند و احتمالها تا نهایت دو برابر جمعیت سال گذشته بود که بیش از 700 هزار نفر میشد اما اقدامات دولت عراق در آزادسازی ویزا این معادله را برهم زد کد خبر ۴۵۷۷۱۵ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۳ -روزي که در سالشمار از آن خبري نيست! |اخبار ایران و جهان
روزي که در سالشمار از آن خبري نيست در روزگاري که من ها حکمراني مي کرد او از يزدان گفت و خداوند و سراسر شاهنامه اش نشاني از حس توحيد جويي او دارد او از اخلاق گفت که گوهر و بن مايه فرهنگ اسلامي است کد خبر ۴۶۰۵۹۱ تاریخ انتشار ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۸ - 24 December 2014 عليرضا حيچرا زبان یاد نمیگیریم؟ |اخبار ایران و جهان
چرا زبان یاد نمیگیریم آنچه بین نظام رسمی آموزش زبان در آموزش و پرورش ما و سایر کشورها تفاوت ایجاد میکند علاوه بر روشها و محتوای آموزشی سن شروع آموزش و زمان اختصاص یافته به این امر است کد خبر ۴۶۱۵۵۹ تاریخ انتشار ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۳ - 28 December 2014 تحولات و پیشرفتهای علمیحضور میلیونی زائران حسینی در کم نظیرترین اجتماع جهان |اخبار ایران و جهان
حضور میلیونی زائران حسینی در کم نظیرترین اجتماع جهان خیل عظیمی از زائران مسلمان بر خاک کربلا سجده کردند خاکی که یاد مردی را که از مردم خواست تا آزاده باشند جاودانه کرده است فرماندهی عملیات بغداد اعلام کرد که شب گذشته نیروهای امنیتی موفق شدند 8 فروند موشک از نوع گراد را که براربعین حسینی در کلام رهبر انقلاب |اخبار ایران و جهان
اربعین حسینی در کلام رهبر انقلاب کد خبر ۴۵۷۷۸۰ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۶ - 13 December 2014 پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری به مناسبت فرارسیدن اربعین حسینی گزیده ای از سخنان رهبر انقلاب پیرامون اربعین را منتشر کرده است جاودانه شدن یاد نهضت حسینیجاماندگان قافله عشق به حرم سیدالکریم رفتند |اخبار ایران و جهان
جاماندگان قافله عشق به حرم سیدالکریم رفتند عاشقان جامانده از دیار دوست امروز قصد قربت کرده و از میدان امام حسین علیهالسلام تا حرم عبدالعظیم حسنی به عشق ۷۲ تن بیسر پیاده رفتند کد خبر ۴۵۷۷۶۱ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۴ - 13 December 2014 عاشقان جامانده از دیار دوست امروزعزاداری اربعین در حضور رهبر انقلاب برگزار شد |اخبار ایران و جهان
عزاداری اربعین در حضور رهبر انقلاب برگزار شد عزاداری هیأتهای دانشجویی در حضور رهبر معظم انقلاب صبح امروز به مناسبت اربعین حسینی در حسینیه امام خمینی برگزار شد کد خبر ۴۵۷۷۶۳ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۶ - 13 December 2014 عزاداری هیأتهای دانشجویی در حضور رهبر معظم انقلابتاکنون حرم حسینی را چه کسانی تخریب کرده اند؟ |اخبار ایران و جهان
تاکنون حرم حسینی را چه کسانی تخریب کرده اند حرم حسینی همواره مورد دشمنی خلفای اموی و عباسی بوده است و هر کدام فرصت و موقعیتی یافته اند از اهانت به ساحت حرم حضرت اباعبدالله کوتاهی نکرده اند کد خبر ۴۵۷۷۵۵ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۴ - 13 December 2014 حرم حسینی همواره موردجمعیت امسال زائران اربعین غافلگیرمان کرد |اخبار ایران و جهان
جمعیت امسال زائران اربعین غافلگیرمان کرد با این که تصور می شد حضور داعش در عراق از تعداد زوار اربعین کربلا بکاهد اما این اتفاق نیفتاد و جمعیتی که برای زیارت اربعین خود را به کشور عراق رساندند همه را شگفت زده کرد کد خبر ۴۵۷۷۵۴ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۱ - 13 December 201مشهدالرضا(ع) غرق در ماتم اربعین حسینی |اخبار ایران و جهان
مشهدالرضا ع غرق در ماتم اربعین حسینی مشهدالرضا ع همزمان با اربعین حسینی غرق در ماتم و عزا است و سراسر شهر یکدست سیاه پوش شده است کد خبر ۴۵۷۷۰۳ تاریخ انتشار ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۷ - 13 December 2014 مشهدالرضا ع همزمان با اربعین حسینی غرق در ماتم و عزا است و سراسر شهر یکدست سی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها